De Smoezels in Ridderland
Recensie

De Smoezels in Ridderland

De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek!

Dit keer zijn het niet de Smoezels zelf, maar oma Smoezel die iets gedaan heeft. Of nou ja, eerder heeft ze het niet gedaan. Oma Smoezel is heel onbeleefd geweest en is ooit vergeten om dankjewel te zeggen voor een mooie cadeau dat ze kreeg. Dit wil ze graag goedmaken en daarom gaat ze samen met de Smoezel kinderen met een tijdmachine terug in de tijd. Terug naar de middeleeuwen om sorry te zeggen! Gaat dat lukken, of zal er iets tussen komen?

De Smoezels in Ridderland

De Smoezels in Ridderland is echt een (voor)leesboek, even iets anders dan een prentenboek of een AVI-versie dus! Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk, want avonturen van je stinkende vriendjes zijn natuurlijk altijd leuk om te lezen!

Waar gaat het boek over?

“De Smoezels in Ridderland” is een boek voor kinderen vanaf een jaar of zes. Afhankelijk van het leesniveau van je kindje kan het boek zelf gelezen of voorgelezen worden. Het boek is geschreven in korte hoofdstukken, voorzien van de nodige humor en op het niveau van jonge kinderen.

De smoezel kinderen gaan dus met oma Smoezel terug in de tijd. Het wordt nu echt wel tijd dat oma een keer dankjewel gaat zeggen voor een cadeau dat ze ooit van een kruidenvrouw kreeg. Door dit cadeau leerde ze opa Smoezel kennen, dat is dus wel heel bijzonder! Gelukkig kunnen ze ook terug in de tijd met de tijdmachine an professor Proos Sekko.

Eenmaal in de middeleeuwen begint er direct een spannend avontuur! De gemene ridder Gregor wil met Isabella trouwen en houdt haar gevangen. Isabella wil helemaal niet met Gregor trouwen, ze is verliefd op iemand anders… Isabella moet dus bevrijdt worden uit haar kasteeltoren, maar gaat dat wel lukken?

Smoezel fan?

Daan is Smoezel fan geworden!

Zoals ik al schreef staan de Smoezels met name bekend om hun prentenboeken de AVI-serie. De Smoezel prentenboeken staan boordevol mooie illustraties en natuurlijk beleven de Smoezels ook in de prentenboeken leuke avonturen. De Smoezel AVI-serie is ideaal voor kinderen die zelf (hebben) leren lezen. De AVI-serie van de Smoezels; “Hoera ik kan lezen!” is met name geschikt voor kinderen die op AVI M4/E4 lezen. In alle boeken belezen de stinkende groene wezentjes leuke avonturen en daarmee dragen ze bij aan het leesplezier van de kinderen!

Onze mening

Wat is er nu leuker dan leren lezen met de grappen en grollen van de Smoezels? De cover met de Smoezels en hun zwaarden sprak Daan direct aan, tijd voor een nieuw lees avontuur! Het lukt Daan (6) nog niet goed om alles zelf te lezen, sommige stukken lukten wel al en waar het een niet lukte las ik even mee.

De humor in het boek is geweldig, alleen al het idee dat de Smoezelkinderen “Het ene Smoezelkind” en “Het andere Smoezelkind” heten vindt Daan humor! Het verhaal staat vol met bijzondere woorden, die vast en zeker Smoezel taal zijn…

Het verhaal is echt op het niveau van jonge kinderen geschreven met leuke illustraties en korte hoofdstukken. Ideaal dus om zelf te lezen, maar voorlezen blijft natuurlijk ook geweldig om te doen!

Met name het feit dat de Smoezels behulpzame en vriendelijk groene wezentjes zijn spreekt kinderen enorm aan!

“De Smoezels in Ridderland” kopen

Titel: De Smoezels in Ridderland | Auteur: Erhard Dietl | Uitgeverij: de Vier Windstreken | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 110 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Maart 2022 | Leeftijd: 6+

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.