De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen
Recensie

De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen

De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen” is alweer het 12e deel in de waanzinnige boomhut serie. Ik had wel al een keer over deze serie gelezen, maar dacht dat Daan de boeken nog niet kon lezen. Niets is minder waar! Het kost soms een beetje moeite, maar wat heeft hij een plezier als hij de boeken leest! Door de dikte van het boek schrok hij in eerste instantie, maar ik vertelde hem dat we alle tijd hadden om hem te lezen! Dat lezen deed hij en in dit artikel vertellen wij graag meer over “De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen”!

“Mama, ik vind dit wel een heel dik boek hoor! Ik weet niet of ik dat zo snel kan lezen.” Dat was Daan zijn eerste reactie. Ik stelde hem gerust en vertelde dat we rustig de tijd voor het boek namen. Hij ontdekte al snel dat er ook veel plaatjes in het boek staan en hij daar heel veel in kan ontdekken! Er stonden veel moeilijke woorden in die hij nog niet kende, maar samen kwamen wij er natuurlijk wel uit!

De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen

In de boekenserie van de waanzinnige boomhut worden in ieder deel dertien nieuwe verdiepingen aan de boomhut toegevoegd. Soms vraag ik mij af, hoe kom je erop? Dat maakt het boek enorm leuk en verrassend. In “De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen” worden ook weer 13 nieuwe verdiepingen aan de boomhut toegevoegd.

Waar gaat het boek over?

Allemaal nieuwe verdiepingen dus! Zo is er een verdieping met een rotsblokkenbaan, een wensput, een aquariumwonderland, een oudelaarzenverdieping, een wereldrecordverbreekverdieping en nog veel meer nieuwe verdiepingen die je zelf maar moet gaan ontdekken in het boek!

Je leest ook over feestdagen, welke feestdagen vier jij? En heb je bijvoorbeeld weleens van de kus-een-kikkerdag of stoel-in-je-neusdag gehoord? Niet? Wij ook niet hoor, maar in de waanzinnige boomhut kan dat gewoon! Terry en Andy zijn ook met een boek bezig en meneer Grootneus wil graag dat dat boek af komt. Ondertussen zijn ze ook met brieven voor de kerstman bezig, maar wat moet nu eerst?

Terry en Andy beleven nog veel meer, te veel om allemaal te vertellen! Het is allemaal hilarisch, met prachtige tekeningen waarin je veel kunt ontdekken. Je leest dus niet alleen een verhaal, je ontdekt ook hele verhalen in de illustraties.

Onze mening over “De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen”

Ik mag ook namens Daan spreken als ik vertel dat wij dol enthousiast zijn over dit boek! Zoals ik al vertelde was deze boekenserie helemaal nieuw voor hem en eerlijk is eerlijk, wij zijn fan geworden! Ondertussen staan er al meerdere boeken in de kast van deze serie, deze vond ik voor een leuke prijs op de welbekende site voor tweedehands spulletjes. Nog even en we hebben de serie compleet, dat geeft wel aan hoe enthousiast we zijn!

Eerder in dit artikel vertelde ik natuurlijk al dat Daan een beetje opzag tegen het aantal bladzijden in het boek. Al snel kwam hij erachter dat er ook heel veel plaatjes in het boek staan. Als hij ergens dol op is, dan zijn het wel zoekboeken. De illustraties in het boek kan je wel een beetje met een zoekboek vergelijken, er is zoveel in te ontdekken!

Verder is het enorm leuk geschreven en we hebben ons wat afgelachen. Sommige woorden vond hij nog wel een beetje lastig (hij zit in midden groep 3 en leest met gemak het zon niveau), maar aangezien we vaak samen lezen kwam hij daar met wat hulp wel uit!

Op de laatste bladzijde werd alweer een nieuwe Boomhut aangekondigd; de Waanzinnige Boomhut van 169 verdiepingen! Daan kan al bijna niet meer wachten!

“De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen” kopen

Titel: De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen | Auteur: Andy Griffiths & Terry Denton | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 304 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Januari 2023 | Leeftijd: vanaf 7 jaar

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.