De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen
Recensie

De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen

Wij lazen de waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen, het laatste deel is deze superleuke boekenserie! Eerder lazen wij al de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen, dit was het eerste boek uit de serie die wij lazen en Daan was direct verkocht! Ondertussen staan alle delen in de kast en Daan leest ze met veel plezier. Zo nu en dan horen we hem schaterlachen als hij boven aan het lezen is in de waanzinnige boomhut. Een goed teken!

In het eerste deel van deze boekenserie bouwden Andy en Terry 13 verdiepingen van een boomhut. Ondertussen zijn we bij deel 13 aangekomen, dit is het laatste deel en dus is de waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen een feit. Iedere verdieping in de boomhut is uniek en niet te vergelijken met een andere verdieping. Hoe de boomhut er in het echt uit zou zien? Ik denk dat hij ondertussen wel in zou storten, al denkt Daan als kleine bouwtechnicus dat het allemaal wel kan!

De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen

In de boekenserie van de waanzinnige boomhut worden in ieder deel dertien nieuwe verdiepingen aan de boomhut toegevoegd. Soms vraag ik mij af, hoe kom je erop? Dat maakt het boek enorm leuk en verrassend. In “De waanzinnige boomhut met 156 verdiepingen” worden ook weer 13 nieuwe verdiepingen aan de boomhut toegevoegd.

Waar gaat het boek over?

Voor de laatste keer bouwen Andy en Terry dertien nieuwe verdiepingen op hun boomhut. Er is nu een elektrische-ponystal, een LAWAAIverdieping en een gekkokamer in de waanzinnige boomhut. De vrienden worden achternagezeten door een leerplichtambtenaar. Kunnen ze die ontwijken, ondertussen hun lastige dubbelgangers uit de spiegelhal verslaan én hun boek op tijd afwerken?

Waar wacht je nog op? Kom naar boven en ontdek de nieuwste 13 verdiepingen van de waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen!

Terry en Andy beleven nog veel meer, teveel om allemaal te vertellen! Het is allemaal hilarisch, met prachtige tekeningen waarin je veel kunt ontdekken. Je leest dus niet alleen een verhaal, je ontdekt ook hele verhalen in de illustraties.

Tekeningen

In eerdere delen waren wij al onder de indruk van de toffe tekeningen en dat is in dit nieuwste boek niet anders! Ze zijn ontzettend druk, bomvol details en hier en daar misschien ook wel een beetje hysterisch. Soms weet je niet waar je moet beginnen met kijken. De tekeningen zijn dus ontzettend leuk, maar zonder het verhaal te lezen die je eigenlijk niet wat de tekeningen precies willen zeggen. Ik vind dat dit ook echt de kracht is van de schrijven en de illustrator, ze vullen elkaar echt fantastisch aan!

Onze mening

Als je onze recensie van het vorige deel, de waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen, hebt gelezen, dan kon je lezen dat Daan op zag tegen het best wel dikke boek. Dat is nu wel anders! Hij weet nu wat hij van de boeken kan verwachten en kon dat ook niet wachten om dit nieuwste deel te lezen. Toch moest hij heel even geduld hebben, want we waren nog in een ander leuk boek aan het lezen.

Niet alleen Daan heeft van dit laatste deel van de waanzinnige boomhut serie genoten, ook ik vond het weer een enorm leuk boek. De boeken zorgen hier voor heel veel leesplezier en ons spreekt vooral de humor aan die erin zit! Gewoon even lekker ontspannen lezen en tegelijkertijd dikke lol hebben! En niet alleen lezen, zoals ik al schreef zijn de tekeningen ook echt fantastisch. Daan en ik vinden het dus allebei een aanrader om dit boek en de hele boekenserie van de waanzinnige boomhut te lezen!

“De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen”, niet alleen een mooi boek om te lezen, maar ook boordevol prachtige illustraties waarin van alles te ontdekken is!

Titel: De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen | Auteur: Andy Griffiths & Terry Denton | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlands | Aantal bladzijden: 288 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Februari 2024 | Leeftijd: vanaf 7 jaar

Eerder verschenen…

Zoals ik hierboven al schreef is de waanzinnige boomhut een hele serie boeken. De twaalf delen die eerder verschenen heb ik hieronder even voor je op een rijtje gezet. *Als je op het deel klikt waar je meer over wilt weten, dan word je naar Bol doorgestuurd.

Deel 1Deel 2Deel 3Deel 4Deel 5Deel 6Deel 7Deel 8Deel 9Deel 10Deel 11Deel 12

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.