De Wijnkaart
Recensie

|| Recensie || De Wijnkaart

“De Wijnkaart” geschreven door “Adrien Grant Smith Bianchie en Jules Gaubert-Turpin” is geweldige wereldatlas vol met wijnen. Nu werk ik natuurlijk in een slijterij en ligt bij interesse ook echt bij drank, maar dit boek is ook leuk om gewoon eens door te bladeren. Waarom? Dat vertel ik je natuurlijk graag!

De Wijnkaart

Een wereldatlas van wijnen… Vele landen, van vroeger tot nu!

De wijnkaart is niet zozeer een boek om van begin tot eind te lezen, het is meer een naslagwerk. Heerlijk om lekker door te bladeren en te lezen over waar je favoriete wijn vandaan komt. Of om te lezen over hoe het er vroeger aan toe ging. Wijn komt niet alleen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Chili. Nee, wijn wordt in zoveel landen gemaakt! Elk land heeft zo zijn eigen wijnen met eigen smaakelementen. En dit soort informatie vind je dus allemaal in de Wijnkaart.

“Welkom in de wereld van wijn. Kijk, lees en leer met de wijnkaart, alsjeblieft op fris-lichte wijze alles over de wondere wereld van wijn. Van Frankrijk en Chili tot Rusland en Japan: ontdek met dit prachtig geïllustreerde boek in welke landen wijn allemaal wordt geproduceerd en hoe wijn de wereld heeft veroverd. Handig voor bij het proeven zijn ook de beschrijvingen van de verschillende druiven en hun smaakprofielen. Om uren in te bladeren, met een glas in de hand.” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“De Wijnkaart” is een boek voor iedereen die van wijn houdt. Of het nu je interesse heeft in verband met je werk of omdat je gewoon graag wijn drinkt, dit boek is er echt één die je eens door moet bladeren. Erg interessant om te lezen over hoe wijn in de loop der jaren veranderd is, je leest over de wijnhistorie van 6000 v. Chr. tot vandaag. En natuurlijk over de landen waar wijn gemaakt wordt, hoe is dat in de loop der jaren zo ontstaan? Dat soort dingen vind je allemaal terug in deze wijnatlas.

“De Wijnkaart”, super interessant voor iedere wijnliefhebber.

Mijn mening

Ik ben enthousiast, ik houdt van wijn en werk in een slijterij, dus wie zou er in mijn geval niet blij worden van een wijn atlas? Het blijft interessant om over wijn te lezen, over hoe het vroeger was en hoe nu gaat, maar ook over de verschillende landen. Zoals op de achterkant staat, is het inderdaad heerlijk om door het boek heen te bladeren met een glaasje wijn! Een aanrader voor elke wijnliefhebber!

Specificaties

De Wijnkaart
Bron: Bol.com

Titel: De Wijnkaart
Auteur: Adrien Grant Smith Bianchie en Jules Gaubert-Turpin
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 200
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Mei 2019
ISBN: 9789021573274
Categorie: Koken, Eten & Drinken

Bestel de Hardcover (€ 25,00)

De meeste boeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna en de Bijenkorf.

* Drink je geen alcohol? Dan heb ik nog wel een andere aanrader voor je!
Namelijk een boek waarin de lekkerste mocktails staan, cocktails, maar dan zonder alcohol


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Benieuwd naar meer recensies?
Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina waar alle recensies verzameld worden…
Van boeken voor baby’s tot boeken voor volwassenen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.