De zeven stappen naar succesvol ouderschap en Baby & Dreumes
Recensie

|| Recensie || De zeven stappen naar succesvol ouderschap en Baby & Dreumes

“De zeven stappen naar succesvol ouderschap” en “Baby & Dreumes” geschreven door “Hedvig Montgomery” zijn boeken waarin je kunt leven over Scandinavische manier van opvoeden. Hoe kan je ervoor zorgen dat je kinderen (en ook jij zelf) gelukkig en tevreden zijn? Dat kan je lezen in het boek “De zeven stappen naar succesvol ouderschap”. In het boek “Baby & Dreumes” is meer gericht op de eerste twee levensjaren van je kindje en gidst je door deze periode heen.

De zeven stappen naar succesvol ouderschap en Baby & Dreumes

Een succesvol ouderschap, dat willen we allemaal! Maar hoe bereik je dat en zijn je kinderen en jij zelf ondertussen ook gelukkig en tevreden?

De zeven stappen naar succesvol ouderschap en Baby & Dreumes

De zeven stappen naar succesvol ouderschap - basisboek
Bron: Bol.com

Maak kennis met de opvoedexpert uit Noorwegen: Hedvig Montgomery”

“Met meer dan 20 jaar ervaring als familietherapeut weet ik dat niemand als een goede ouder geboren wordt. Maar ik weet ook dat bijna iedereen een goede ouder kan worden, en dat iedereen béter kan worden.’ – Hedvig Montgomery 

Hoe krijg je een gelukkig kind? Hoe voed je zelfvertrouwen? Verdrietige dingen in het leven, hoe bereid je je kind voor? Hoe boos mag je eigenlijk worden? Wat is de meest gemaakte fout van ouders? En wat is het allerbelangrijkste wat je als ouder kunt doen tijdens het opgroeien van je kind?

De zeven stappen naar succesvol ouderschap is een modern naslagwerk voor 21e-eeuwse ouders. In zeven makkelijke stappen helpt psycholoog en familietherapeut Hedvig Montgomery opvoeders hoe ze ervoor kunnen zorgen dat zij en hun kinderen tevreden en gelukkig zijn, met zichzelf en met elkaar. Dit is hét boek voor iedere ouder die het beste uit zichzelf wil halen.” (Bron: achterflap boek)

Zelf ben ik erg geïnteresseerd in opvoedmethodes. Er is niet een bepaalde methode die ik volg, maar ik haal overal uit wat voor mij het beste voelt. Dat zouden alle ouders moeten doen wat mij betreft. Het fijne aan dit boek vind ik dat alles goed gecategoriseerd is. Bij de verschillende onderwerpen wordt ook onderscheid naar leeftijd gemaakt. Met een kind van een jaar ga je natuurlijk anders om dan met een tiener. De zeven onderwerpen die besproken worden zijn;

 • De band
 • Leer hoe je heftige emoties de baas wordt
 • Laat je kind los!
 • Hoe ga je om met heftige situaties?
 • Red je relatie (en je gezin)
 • Grenzen en consequenties
 • Doorbreek je oude patronen

De zeven stappen naar succesvol ouderschap; Baby & Dreumes

De zeven stappen naar succesvol ouderschap Baby & Dreumes
Bron: Bol.com

“Een baby krijgen is een wonder. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je al hebt; het is altijd bijzonder. En als ouder wil je het beste voor je kind.”

“Dit boek is een gids voor de eerste intieme, overweldigende en prachtige 24 maanden van het leven van je kind. Hoe creëer je een veilige plek, sus je je kind in slaap, laat je het spelen? Hoe reageer je als je kind niet stopt met huilen – en wat is nu echt het allerbelangrijkste deze eerste twee jaar?

Het boek gidst je door alle eerste mijlpalen, en geeft je de handvatten en kennis die je nodig hebt. Maar het geeft je vooral vertrouwen, dat jij en je kind hard nodig hebben om een gezonde en sterke band op te bouwen die een heel leven meegaat.

Baby & dreumes is onderdeel van de serie De zeven stappen naar succesvol ouderschap van de Noorse opvoedexpert Hedvig Montgomery.” (Bron: achterflap boek)

In verhouding met het hele leven, gebeurt er in de eerste jaren van je kindje zijn leven natuurlijk een heleboel! Hij moet ontzettend veel dingen leren. Een groot aantal onderwerpen uit het basisboek komen naar voren, maar dan gericht op de hele jonge kinderen. Daarnaast zijn er nog een aantal punten die voorbij komen waar je ook over na moet denken als je net ouders ben geworden. Denk bijvoorbeeld aan;

 • Voeding en borstvoeding
 • Slaap en regelmaat
 • De taal
 • Familie
 • Social Media
 • Als het leven echt tegenzit
 • Wie is je kind?

Voor wie?

“De zeven stappen naar succesvol ouderschap en Baby & Dreumes” zijn boeken voor alle ouders die zich willen verdiepen in de opvoeding. Het is niet zo dat er dwingend wordt verteld wat je zou moeten doen, maar je krijgt handvatten aangereikt waar je wellicht mee verder kunt. Het basisboek richt zich op een grote groep kinderen, namelijk tussen de 0 en de 13 jaar. De variant Baby & Dreumes richt zich op de jongste kinderen, in de leeftijd van 0 tot en met 2 jaar.

“De zeven stappen naar succesvol ouderschap en Baby & Dreumes”, fijne boeken om te lezen
als je meer over het ouderschap en opvoeden wilt lezen en leren.

Mijn mening

Eerder in dit artikel vertelde ik al dat ik graag lees en leer over opvoedmethodes en het ouderschap. Iedereen doet het anders en daarvan je kan je ook leren! Ik pik altijd graag de dingen eruit die ons thuis gelukkig en tevreden maken. Net waar deze boeken ook op gericht zijn. De boeken zijn duidelijk en fijn ingedeeld. Je kunt ze van begin tot eind lezen, maar je kunt ook makkelijk door de boeken heen navigeren. Ik vind het met name fijn dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende leeftijden. Jongeren kinderen moet je vaak toch net iets anders benaderen dan de tieners. Erg leuk en leerzaam om te lezen! Ik pas zeker een aantal tips toe!

Specificaties

De zeven stappen naar succesvol ouderschap - basisboek
Bron: Bol.com
De zeven stappen naar succesvol ouderschap Baby & Dreumes
Bron: Bol.com

Titel: De zeven stappen naar succesvol ouderschap
en Baby & Dreumes
Auteur: Hedvig Montgomery
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 186 & 208
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Maart 2019
ISBN: 9789400510852 & 9789400510869

Bestel “De zeven stappen naar succesvol ouderschap”(€ 17,99)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

Bestel “Baby & Dreumes”(€ 17,99)

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking, ontvangen product(en) of affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding;


2 Comments

 • Thijs

  Ik wordt in november voor het eerst ouder en ben op zoek naar een boek die me daar op kan voorbereiden. Ik kom heel veel tegen over de zwangerschap en weinig voor daarna, maar deze boeken lijken me wel interessant. Is het ‘baby en dreumes’ boek een op zich zelf staand boek en prima om eerst te hebben, of heb je daar ‘De zeven stappen naar succesvol ouderschap’ ook bij nodig voor de basis?

  • Happinessfromme

   Hi Thijs!
   Volgens mij kunnen ze ook prima zonder elkaar! Ik ben al een tijdje ouder en zou met met het ene boek prima redden, beetje lastig inschatten hoe het is als je voor het eerst ouder wordt.
   Ken je het boek Oei ik Groei ook? Dat vind ik ook echt een aanrader en daar heb je sowieso geen ander boek bij nodig. Ik heb er al eens over geschreven; https://happinessfromme.com/recensie/oei-ik-groei/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.