Dit is mijn dag
Recensie

|| Recensie || Dit is mijn dag

“Dit is mijn dag” geschreven door Sophie Border-Petillon is een schuifjesboek, waarin je samen met je kindje de schuifjes kunt verzetten als iets van de checklist gedaan is.

Dit is mijn dag

voor als je wel een beetje hulp kunt gebruiken bij de dagelijkse rituelen en structuur voor je kleuter!

Het boek

Dit is mijn dag is een boek dat je kleuter helpt bij alle dagelijkse dingen. Voor een heleboel activiteiten is er een checklist die je samen met je kindje af kan werken. Iets gedaan? Dan mag het schuifje opzij! Dit is mijn dag draagt bij aan het herkennen van de dagindeling, het begrijpen van de dingen die gedaan moeten worden en het helpt je kindje bij het ontwikkelen van zijn zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Dagelijkse rituelen met een duidelijke structuur zijn belangrijk voor een kleuter. Van kleertjes aandoen en netjes eten tot in bad gaan en naar bed. Met de schuifjes in dit boek leert je kind stap voor stap de structuur van elk ritueel kennen. Schuifje per schuifje vinkt je kleuter zijn eigen checklist van vaardigheden af. Elk schuifje is een stapje dichter bij zelfstandigheid en geeft je kind een gevoel van trots over wat hij al kan. 

Voor wie?

“Dit is mijn dag” is .een leuk boek voor peuters en kleuters die aan het leren zijn hoe de dagelijkse rituelen werken. Het boek is een checklist die ze samen met de ouders (of alleen, als ze alles zelf kunnen) kunnen doorlopen om zo de dagelijkse structuur aan te leren.

Dagelijkse rituelen en de dagelijkse structuur, voor de kleine kinderen is het veel om te onthouden, maar met behulp van dit boek wordt het een stuk leuker!

Onze mening

Samen met Daan ben ik met het boek aan de slag gegaan. Ik heb hem eerst uitgelegd hoe het allemaal werkt en daarna hebben we het boek doorgebladerd om te kijken wat er allemaal in stond. We hebben alle checklisten al een keer gebruikt en hij hij snapt nu hoe het werkt. Alle plaatjes zijn nog niet helemaal duidelijk, maar dat is even oefenen en dan kan hij het straks zelf. Op dit moment zijn wij er natuurlijk om hem te helpen. Ik mag niet meer helpen met de schuifjes, hij kan het allemaal wel zelf en probeert ook goed om alvast de volgende opdracht te doen. Mijn conclusie is dat het boek een schot in de roos is op weg naar zelfstandigheid!

Specificaties

Dit is mijn dag

Titel: Dit is mijn dag
Auteur: Sophie Bordet-Petillon
Illustraties: Peggy Nille
Uitgeverij: Oogappel
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 10
Uitgave: Kartonboek
Verschijning: Juni 2018

 

 

 

 Voor meer recensies neem hier eens een kijkje![AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.