Een jaar met jou
Recensie

|| Recensie || Een jaar met jou

“Een jaar met jou” geschreven door Julia Whelan is een feelgood roman. Echter lees je niet alleen de positieve dingen in het leven, want het leven is niet altijd alleen maar positief. Een boek dat je lekker weg kan lezen, maar dat je tegelijkertijd ook aan het denken zet over belangrijke vragen in het leven!

Een jaar met jou

Hij heeft een geheim
Zij staat voor een onmogelijke keuze
En ze hebben maar één jaar samen

Het boek

Bron afbeelding: Bol.com

Ella wil een mooie carrière in de politiek najagen. Ze is gedreven en intelligent en voor haar master krijgt ze de kans om met een beurs naar Oxford te gaan. Ze wil een gouden baan en een veel belovende toekomst als ze terug komt. Als ja… want dat is de vraag die haar gedurende het hele jaar bezig houdt.

Ella is helemaal weg van de Engelse stad en dat niet alleen. Ze is ook erg gehecht aan haar vrienden en Jamie, haar poëziedocent. Jamie, ze hebben geen relatie en er speelt geen verliefdheid, gewoon friend with benefits. Als blijkt dat Jamie een geheim heeft, loop het jaar heel anders dan Ella van tevoren bedacht heeft.

De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal ze aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.
Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie – en Ella’s toekomst – volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug?
Een onvergetelijke roman over een vastberaden jonge vrouw, een onweerstaanbare man en de liefde die hen onherroepelijk zal veranderen.
(Bron tekst: achterflap boek)

De schrijfstijl

“Een jaar met jou” is een boek dat lekker vlot geschreven is. Uit het jaar worden momenten die niet belangrijk zijn niet genoemd, je leest met name over de belangrijke momenten. De personages zijn allemaal op hun eigen manier gezet. Tijdens het lezen lijkt het net alsof je ze al een tijdje kent. Ze laten je nadenken over je eigen leven, maar geven je tegelijkertijd ook een kijkje in hun eigen leven. Na ieder hoofdstuk wil je meer lezen. Er is in ieder hoofdstuk poëzie verwerkt, dit is iets van de roman echt kenmerkt. Hierdoor kan het boek je ook echt laten voelen en beleven wat belangrijk is in het leven. Tijdens het lezen kan je alles goed voor je zien wat beschreven wordt.

Voor wie?

Ik ben nooit zo van het hokjes denken, maar ik denk dat het bij boeken vaak wel heel duidelijk is. Dit boek is meer voor vrouwen dan voor mannen. Je moet wel van een feelgood roman houden, die ook niet alleen de positieve dingen in het leven benadrukt. Daarnaast is er ook poëzie in het boek verworven, iets wat goed het gevoel in het boek weergeeft.

Een sterk debuut vol emotie, drama en romantiek.

 

Ik vind “Een jaar met jou” echt een heerlijk boek! Super romantisch en meeslepend. Het boek laat je echt voelen wat de personages voelen, iets wat ik altijd erg knap vind. Het lijkt, zoals ik eerder al schreef, net of je personages al jaren kent. Ik verwachtte na het vlotte en vrolijke begin niet, dat je al vanaf de eerste hoofdstukken voelt, dat de romantiek een echte keerzijde heeft. Door het geheim dat onthult wordt, moet je als lezer wel na gaan denken over de echte vragen van echt lezen. Wat is er belangrijk in je lezen en welke keuzes moet je nog maken? Een prachtig mooi geschreven en ontroerend boek.

Kende jij dit boek al? Lijkt het je wat na deze recensie?

Specificaties

Een jaar met jou
Bron afbeelding: Bol.com

Titel: Een jaar met jou
Auteur: Julia Whelan
Uitgever: Harper Collins
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 304
Uitgaven: Paperback & Ebook
Verschijning: Augustus 2018
ISBN: 9789402755848
Gemiddelde leestijd: 9 uur

Bestel de Paperback (€ 19,99)
Bestel het e-Book (€ 13,99)

Via bovenstaande links is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

 

 

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.