Eerst knutselen, dan spelen!
Recensie

Eerst knutselen, dan spelen! Meer dan 50 ideeën!

Wij zijn dol op knutselen! Het boek “Eerst knutselen, dan spelen!” past dan ook helemaal bij ons. We hebben bakken vol met knutsel spullen staan en die worden allemaal gebruikt. Daarnaast spelen we graag spelletjes met elkaar en deze twee leuke bezigheden kunnen wij nu met elkaar combineren door dit leuke boek met meer dan 50 toffe ideeën!

Veel thuis zijn betekent hier ook veel knutselen. We verven, kleien, lijmen en tekenen een heleboel. Natuurlijk is de inspiratie soms wel even op, maar dankzij het boek: “Eerst knutselen, dan spelen” heb ik weer allemaal leuke ideeën opgedaan! Je hebt niet veel dingen nodig; knutselspullen, wat materialen om her te gebruiken en heel veel fantasie is ook altijd leuk!

Eerst knutselen, dan spelen!

“Eerst knutselen, dan spelen!” is een boek vol met leuke knutsel ideeën. Denk bijvoorbeeld aan leuke dobbelspelletjes, legspelletjes, teken- en schilderspelletjes, werpspelletjes en vaardigheidsspellen. Er staan meer dan 50 leuke ideeën in het boek.

Met eenvoudige materialen die iedereen wel in huis heeft, kun je leuke spellen maken. Knopen kun je gebruiken voor vrolijke kleurrijke schilderijen, kurken worden bonte speelfiguren en een eierdoos tover je zo om in een blauw meer, dat onze piratenboot moet oversteken. Dobbel voor de winst, vlieg in een zelfgeknutseld ruimteschip naar Mars, of stel jouw behendigheid bij een rupsenrace op de proef.

Sabine Lohf laat je ervaren hoeveel plezier je met het spelen van een spel zult beleven, maar zeker ook bij het knutselen ervan. Of je nu binnen of buiten, alleen of met zijn tweeën of met meer vrienden bent, met deze kakelbonte en kinderlijk eenvoudige spelideeën wordt het zeker nooit saai. (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

Dit leuke knutselboek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Je kunt het boek aanschaffen en thuis lekker gaan knutselen, maar ik kan mij ook voorstellen dat er mensen zijn die dit boek ideaal vinden voor op hun werk! Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan meesters en juffen, gastouders en leidsters op het kinderdagverblijf.

Mijn kind houdt niet van knutselen!

Sommige kinderen houden niet van knutselen, dat mag natuurlijk! Het leuke aan dit boek is dat er niet alleen geknutseld wordt, maar dat je daarna ook spelletjes kan spelen met je knutselwerkje. Het zijn geen hele moeilijke knutselwerkjes, waardoor je snel resultaat ziet tijdens het knutselen. Niet onbelangrijk voor kinderen die snel hun concentratie kwijt zijn vind ik!

Onze mening

Onze knutselkoning is helemaal blij met het boek! We hebben wel al plannen gemaakt om te knutselen, maar we hebben nog niets afgemaakt. Ik heb al even gekeken wat voor materialen we allemaal kunnen hergebruiken, dus die ben ik alvast aan het verzamelen. Alle leuke dingen die we gaan knutselen uit dit boek zal ik jullie laten zien op het Instagram account van Happinessfromme.

Ik vind het boek zeker een aanrader om aan te schaffen! Het zijn allemaal hele leuk ideeën, die niet te moeilijk zijn en waar de kinderen later leuke spelletjes mee kunnen doen. Alles wordt stapsgewijs uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden, dus ze kunnen er op een gegeven moment ook echt zelf mee aan de slag.

Het ideale boek voor alle knutselkoningen en knutselkoninginnen!

“Eerst knutselen, dan spelen!” kopen

Specificaties “Eerst knutselen, dan spelen!”

Eerst knutselen, dan spelen
Bron afbeelding: Bol.com Partnerprogramma
TitelEerst knutselen, dan spelen!
AuteurSabine Lohf
UitgeverijDe Vier Windstreken
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden80
UitgavePaperback
VerschijningDecember 2021
ISBN9789051168495
Aanbevolen leeftijd4 jaar

Andere uitgaven in deze serie

Enthousiast geworden? Dat kan ik mij voorstellen. Wij ontvingen al eerder een boek uit deze serie: Knutselen met hout, een boek dat ook al zo’n succes was. Daarnaast zag ik er nog meer leuke boeken waren; Het grote winterknutselboek, Knutselen van aap tot zebra, en nog veel meer…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en);Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.