Eerst knutselen, dan spelen!
Recensie

Eerst knutselen, dan spelen! Meer dan 50 ideeën!

Wij zijn dol op knutselen! Het boek “Eerst knutselen, dan spelen!” past dan ook helemaal bij ons. We hebben bakken vol met knutsel spullen staan en die worden allemaal gebruikt. Daarnaast spelen we graag spelletjes met elkaar en deze twee leuke bezigheden kunnen wij nu met elkaar combineren door dit leuke boek met meer dan 50 toffe ideeën!

Veel thuis zijn betekent hier ook veel knutselen. We verven, kleien, lijmen en tekenen een heleboel. Natuurlijk is de inspiratie soms wel even op, maar dankzij het boek: “Eerst knutselen, dan spelen” heb ik weer allemaal leuke ideeën opgedaan! Je hebt niet veel dingen nodig; knutselspullen, wat materialen om her te gebruiken en heel veel fantasie is ook altijd leuk!

Eerst knutselen, dan spelen!

“Eerst knutselen, dan spelen!” is een boek vol met leuke knutsel ideeën. Denk bijvoorbeeld aan leuke dobbelspelletjes, legspelletjes, teken- en schilderspelletjes, werpspelletjes en vaardigheidsspellen. Er staan meer dan 50 leuke ideeën in het boek.

Met eenvoudige materialen die iedereen wel in huis heeft, kun je leuke spellen maken. Knopen kun je gebruiken voor vrolijke kleurrijke schilderijen, kurken worden bonte speelfiguren en een eierdoos tover je zo om in een blauw meer, dat onze piratenboot moet oversteken. Dobbel voor de winst, vlieg in een zelfgeknutseld ruimteschip naar Mars, of stel jouw behendigheid bij een rupsenrace op de proef.

Sabine Lohf laat je ervaren hoeveel plezier je met het spelen van een spel zult beleven, maar zeker ook bij het knutselen ervan. Of je nu binnen of buiten, alleen of met zijn tweeën of met meer vrienden bent, met deze kakelbonte en kinderlijk eenvoudige spelideeën wordt het zeker nooit saai. (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

Dit leuke knutselboek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Je kunt het boek aanschaffen en thuis lekker gaan knutselen, maar ik kan mij ook voorstellen dat er mensen zijn die dit boek ideaal vinden voor op hun werk! Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan meesters en juffen, gastouders en leidsters op het kinderdagverblijf.

Mijn kind houdt niet van knutselen!

Sommige kinderen houden niet van knutselen, dat mag natuurlijk! Het leuke aan dit boek is dat er niet alleen geknutseld wordt, maar dat je daarna ook spelletjes kan spelen met je knutselwerkje. Het zijn geen hele moeilijke knutselwerkjes, waardoor je snel resultaat ziet tijdens het knutselen. Niet onbelangrijk voor kinderen die snel hun concentratie kwijt zijn vind ik!

Onze mening

Onze knutselkoning is helemaal blij met het boek! We hebben wel al plannen gemaakt om te knutselen, maar we hebben nog niets afgemaakt. Ik heb al even gekeken wat voor materialen we allemaal kunnen hergebruiken, dus die ben ik alvast aan het verzamelen. Alle leuke dingen die we gaan knutselen uit dit boek zal ik jullie laten zien op het Instagram account van Happinessfromme.

Ik vind het boek zeker een aanrader om aan te schaffen! Het zijn allemaal hele leuk ideeën, die niet te moeilijk zijn en waar de kinderen later leuke spelletjes mee kunnen doen. Alles wordt stapsgewijs uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden, dus ze kunnen er op een gegeven moment ook echt zelf mee aan de slag.

Het ideale boek voor alle knutselkoningen en knutselkoninginnen!

“Eerst knutselen, dan spelen!” kopen

Specificaties “Eerst knutselen, dan spelen!”

Eerst knutselen, dan spelen
Bron afbeelding: Bol.com Partnerprogramma
TitelEerst knutselen, dan spelen!
AuteurSabine Lohf
UitgeverijDe Vier Windstreken
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden80
UitgavePaperback
VerschijningDecember 2021
ISBN9789051168495
Aanbevolen leeftijd4 jaar

Andere uitgaven in deze serie

Enthousiast geworden? Dat kan ik mij voorstellen. Wij ontvingen al eerder een boek uit deze serie: Knutselen met hout, een boek dat ook al zo’n succes was. Daarnaast zag ik er nog meer leuke boeken waren; Het grote winterknutselboek, Knutselen van aap tot zebra, en nog veel meer…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en);Bol.com Partnerprogramma

Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen
Een appelboom, voor appels uit je eigen tuin!
Wij hebben een klein appel monstertje in huis wonen! Dat maakt dat ik benieuwd ben of een appelboom in onze tuin een optie is. Naast dat het appels kopen scheelt, is het natuurlijk ook super leuk als je appels uit je eigen tuin hebt! Nu hebben we wel een moestuin met bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en besjes. Een appelboom is alleen wel even wat anders! Gerelateerd
Verder Lezen
Een origami 3D Pauw vouwen!
Een origami 3D pauw vouwen, ik had zelf nooit bedacht om dit setje te kopen als ik eerlijk ben! Aangezien we het wel altijd leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen gingen we de uitdaging aan om een origami 3D pauw in elkaar te vouwen. In dit artikel ga ik je er meer over vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat geduld een schone zaak is en je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig hebt! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.