Feest in de ruimte
Recensie

Feest in de ruimte

Feest in de ruimte is één van de zes nieuwe titels die zijn verschenen in de boekenserie “Ik leer lezen met Zwijsen”. In totaal verschenen er drie nieuwe boekjes op AVI-E3 niveau en drie nieuwe boekjes op AVI-E4 niveau. In dit artikel lees je meer over het boekje Feest in de ruimte, welke op AVI-E4 niveau is. Natuurlijk vind je in het artikel ook de titels van de andere boekjes!

Ik leer lezen met Zwijsen is een ontzettend leuke boekenserie met boeken voor beginnende lezers. Stuk voor stuk zijn het leuke verhalen met mooie illustraties, waardoor ze ook echt aantrekkelijk zijn voor de beginnende lezers. Nu zijn er dus weer zes nieuwe titels uitgekomen, waardoor de keuze nog groter is geworden, zo is er altijd wel een titel die bij je kind past.

Feest in de ruimte

In “Feest in de ruimte” lees je over Valentina en haar hondje Laika. Valentina vindt het leuk om te vloggen en heeft daarom een vlog bedacht: de kleine astronauten. Nu kan iedereen die dat wil de avonturen van Valentina, André en Laika volgen! Binnenkort gaan ze weer op een missie en André vertelt hoe ze zich daarop voorbereiden, je kunt immers niet zo maar even de ruimte in. Verder lees je van Valentina en André nog leuke en bijzondere weetjes.

Voor de nieuwe missie willen ze groente gaan kweken in de ruimte! Dat klinkt wel heel bijzonder, want meestal zie je toch dat astronauten speciale zakjes eten. De grote droom van de twee is om naar Mars te gaan, een reis van wel een jaar! In zo’n lange tijd is het natuurlijk wel fijn om eens verse groenten te eten en niet alleen uit zakjes.

Professor Korolov gaat ze begeleiden tijdens de missie, komt dat allemaal goed?

Over deze boekenserie

Ik leer lezen met Zwijsen is dé serie voor beginnende lezers. Deze AVI-serie (AVI Start t/m AVI E4) is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar die leren lezen. Alle verhalen zijn bedacht door bekende schrijvers en illustratoren. Deze verhalen hebben een eenvoudige opbouw en zijn verdeeld in kleine hoofdstukken. De zinnen zijn kort, de bladspiegel is overzichtelijk en de illustraties kleurrijk. De boeken zijn hierdoor toegankelijk, leuk en herkenbaar voor alle beginnende lezers.

Onze mening

Zoals jullie al vaker op de website hebben kunnen lezen, leest Daan graag de boekjes uit deze serie. Ondanks dat hij ondertussen al een aantal leesniveaus hoger leest dan AVI E4, mag hij voor zijn plezier ook nog graag deze boekjes lezen. Ook dit verhaal heeft hij weer van genoten en hij vond het wel fijn dat het een keer weer een dunner boekje was. Het boekje was binnen no time uit en Daan is helemaal enthousiast en heeft van het lezen genoten, dat is natuurlijk de bedoeling!

“Feest in de ruimte”, een feestje om te lezen!

Titel: Feest in de ruimte | Auteur: André Kuipers | Illustrator: Paco Vink | Uitgeverij: Zwijsen | Taal: Nederlands | Aantal bladzijden: 40 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Februari 2024 | Leeftijd: vanaf groep 3

Tegelijk verschenen nieuwe titels

Naast het boekje feest in de ruimte verschenen er nog vijf nieuwe boekjes in deze leuke boekenserie. Ik zet ze hieronder even voor je op een rijtje. *Als je op het deel klikt waar je meer over wilt weten, dan word je naar Bol doorgestuurd.

Eerder verschenen…

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de serie “Ik leer lezen met Zwijsen” een vrij nieuwe boekenserie. Toch zijn er al meerdere leuke boeken in deze serie uitkomen! Hier schreef ik eerder artikelen over en ook mochten wij al meerdere boekjes lezen om daar vervolgens een recensie over te schrijven. In het artikel “Ik leer lezen met Zwijsen” lees je alles over deze leuke boekenserie en in dit artikel vind je ook alle boekjes die in eerste instantie verschenen. Daan en ik lazen de boekjes “Zar en de gouden druppel” en “Spekkie en Sproet, een speurder let altijd op“.

Eerder werden er ook al zes nieuwe titels uitgebracht in deze serie. In het artikel “Ik leer lezen met Zwijsen, 6 nieuwe titels toegevoegd!” lees je alles over deze nieuwe titels. Daan en ik lazen het boekje “Trein in de nacht“.

 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.