Hamstersaurus Rex
Recensie

|| Recensie || Hamstersaurus Rex [+Win!] [Gesloten!]

“Hamstersaurus Rex” geschreven door “Tom O’Donnell” is een boek over een kleine, lieve, gevlekte hamster. Of nou ja, is hij wel zo lief? Sam heeft hem Hamstersaurus Rex genoemd en de hamster doet zijn naam zeker eer aan! Een leuk boek en ik mag nog een exemplaar weg geven ook!

Hamstersaurus Rex

Pas op! Losgeslagen gemuteerde dino-hamster!

Bron: Bol.com

Als Sam op school komt, ziet hij de nieuwe klassenhamster. Hoe zullen ze hem noemen? Sam vindt Hamstersaurus Rex wel bij de kleine gevlekte hamster passen. Hij ziet er zo lief uit en ze worden vrienden. De hamster ontsnapt en de kinderen in de klas lijken hem snel vergeten te zijn. Maar Sam niet, die heeft de hamster in zijn hart gesloten en ontdekt dat hij tussen de muren van het kantoor van de gymleraar woont. Daar, in dat kantoor, heeft hij een heleboel krachtvoer gegeten. Hij is veranderd in een mutant met een dinosaurusachtige staart, superkrachten en een hele enge brul. Hammie en Sam nemen het samen op tegen de grootste bullebak van de school, Stier. Hij zegt niet bang te zijn voor de hamster, maar misschien is het verstandig om dat wel te zijn! Hoe zou het aflopen met de hamster?

“Op een dag vindt de klas van Sam een mysterieuze, grommende hamster in het lokaal. Sam weet meteen hoe hij hem moet noemen: Hamstersaurus Rex. De naam blijkt goed te passen, zeker als het hongerige beestje gaat snoepen van het eigenaardige Dinoblast krachtvoer van de gymleraar. Sam en zijn nieuwe, supersterke minivriend nemen het samen op tegen Sier van der Kop, de ergste pester in de geschiedenis van de school. Stier is niet bang voor een rare schoolhamster. Maar misschien zou hij dat wel moeten zijn!” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Hamstersaurus Rex” is een boek voor kinderen vanaf een jaar of tien. Het is best een dikke pil om te lezen, maar zeker heel leuk! Het verhaal bevat vele (grappige) illustratie die het verhaal kracht bij zetten en je aan het lachen maken. De illustraties maken het lezen ook aantrekkelijker, zonder zou het boek wel erg dik zijn om even te lezen.

“Hamstersaurus Rex”, een top boek voor iedereen die van een spannend verhaal houdt.

Mijn mening

Natuurlijk heb ik het boek even zelf gelezen! Hoewel het best een dik boek is, was ik er zo doorheen. De letters zijn namelijk redelijk groot en het boek bevat vele illustraties. Ik vond het boek erg leuk, maar ook wel voorspelbaar. Nu val ik natuurlijk ook niet in de doelgroep van het boek! Mijn neefje is acht jaar en die was ook wel benieuwd naar het boek. Hij is hem nu aan het lezen en vindt hem wel heel spannend! Een goed teken dus… Weer iemand aan het lezen gekregen! Wat mij betreft een leuk boek om te lezen!

Specificaties

Bron: Bol.com

Titel: Hamstersaurus Rex
Auteur: Tom O’Donnell
Illustrator: Tim Miller
Uitgeverij: Condor
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 272
Uitgave: Hardcover
Verschijning: December 2018
ISBN: 9789492899163

Bestel de Hardcover (€ 14,99)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Winactie !

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Dan heb je geluk! Want ik mag één exemplaar verloten. Hieronder lees je precies wat je moet doen om kans te maken op deze leuke prijs!

 • Laat onder dit berichtje op de blog een reactie achter waarin je het antwoord op de volgende vraag zet. Ik vind Hamstersaurus Rex best een gekke naam voor een huisdier, wat is de gekste naam die jij ooit aan je huisdier gegeven hebt? . Zonder reactie onder deze blog kan je niet aan de winactie meedoen. Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent. Ik zou het leuk vinden als je deze blog deelt, maar het is niet verplicht!
 • Like Happinessfromme op FacebookAls je geen social media hebt laat het dan even in je reactie weten.
 • Like de post van deze Nieuwjaarsbloghop / winactie even met een duimpje of hartje op Facebook! Je vindt hem in dit vastgezetten bericht. Dit is niet verplicht, maar ik kan het wel enorm waarderen!
 • Tag op Facebook & Instagram al je vrienden die ook kans willen maken op deze leuke prijs! Dit is niet verplicht, maar natuurlijk wel leuk om te doen 🙂 .
 • Like Happinessfromme op Instagram | Bloglovin | Pinterest | Dit is niet verplicht, maar ik kan het wel enorm waarderen!
 • De winactie loopt t/m zondag 6 februari. In de week erna zal ik de winnaar bekend maken op de blog. Hij of zij krijgt ook een persoonlijk mailtje (deze kan in de spam komen). Belangrijk is om binnen 7 dagen te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Heel veel succes iedereen!

Ben je benieuwd hoe een winactie in zijn werk gaat? Ik heb er een stukje over geschreven! Je kunt hem hier even doorlezen. Door mee te doen aan de winactie ga je akkoord met de voorwaarde zoals die in het stukje omschreven staan.


De winactie is gesloten en de winnaar is bekend! 
De gelukkige winnaar is geworden…
Marsha Van T.

Je krijgt van mij ook een persoonlijk mailtje (deze kan in de spam komen). Belangrijk is om binnen 7 dagen te reageren op de mail, anders vervalt je prijs en wordt er een nieuwe winnaar gekozen!

Niet gewonnen? Niet getreurd, er komen nog veel meer leuke winacties! Je kunt ze altijd terugvinden in de rechter balk op de blog!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een ontvangen product en affiliate link(s).


25 Comments

 • Marsha van T.

  Wat leuk! Ik doe mee voor mijn zoon, die moet soms echt een schop onder de kont met lezen 😉 . Een leuk boek is dan een must en als ik dit zo lees, dan past het wel bij hem! De gekste naam van ons huisdier… Dat waren de namen van de Teletubbies voor de vissen in het aquarium! Mijn zoon was nog jonger en helemaal in de Teletubbie fase… Ik heb trouwens geen FB, maar wel Insta.

 • Mirjam Hellingman

  Dit klinkt als een superleuk boek voor mijn dochter Sterre.

  De gekste naam die wij een huisdier hebben gegeven? Tja eigenlijk zijn die niet zo heel gek, Flappie en Snuffie voor onze twee konijnen. 🐇🐇 Zelf heb ik vroeger twee hamsters gehad Panda, omdat hij er uit zag als een pandabeertje🐼 en Vonkel 🐹, omdat hij rood was.

  Ook leuk voor jouw kinderen Evita Beijers!
  Ik volg je op Facebook, instagram (mirremeid) Pinkterest en Blogloving. Was al lid van je nieuwsbrief.

 • Will

  Wij hebben een Ierse Setter gehad, die we Tiras noemden en dat betekend Jachtnet.
  Een Ierse Setter is een echte Jachthond, dus dat was een leuke naam voor hem, die wel bij hem paste.
  Een mooie korte naam om hem te roepen, maar hij kwam niet altijd.
  Het mocht niet, maar als hij los in het bos liep, duurde het vaak wel even voordat hij bij ons kwam. Een echte jachthond dus.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin en doe graag mee voor dit leuke kinderboek.

 • cobi

  Echt gekke namen hadden we bij ons thuis niet. Op de juridische afdeling waar ik werk hebben we wel gekke namen voor de vissen…. allemaal met iets van vis er in …… El FIsh, Fiscaal, Ansjo vis en Vis-agie

 • iris

  Ik heb mijn schildpadje ‘Taflica’ genoemd😊 was een combinatie van de eerste letters van mijn andere huisdieren vroeger (Hond TArka, papegaai FLip en goudvis CArio).
  Ik doe graag mee met deze actie☺
  Ik heb geen social media maar je krijgt hier een👍

 • Ingrid

  Wat een leuk boek, ze houden van spannende verhalen hier.
  Wij hadden vroeger thuis een vogel die wij Willem hadden genoemd. Dat is best een grote naam.voor een klein vogeltje:-)

 • Myrthe

  We hebben een hele reeks vreemde dierennamen gehad. Wat dacht je van de katten Neveltje en Wolkje? Neveltje was nog een beetje logisch vanwege zijn uiterlijk, maar Wolkje? Of van de woestijnratjes Babi en Pangang (ja echt)! Mijn ouders hadden ooit hun katten Frank en Ronald (de Boer) genoemd, naar de beroemde voetbal tweeling. Alleen Frank ging helaas vrij snel dood, dus toen bleven ze met Ronald achter. Ze hebben ook nog een kanarie gehad die Piet heette.

 • Marian

  Achttien jaar lang heb ik een geweldige kater gehad die eigenlijk gewoon Poekie heette, maar ik noemde hem vaak Poeliewoepje, ik weet ook niet waarom.

 • Anneliese de Waal

  Ik vind Hamstersaurus Rex best een gekke naam voor een huisdier, wat is de gekste naam die jij ooit aan je huisdier gegeven hebt? onze hond heten Dino, omdat mijn zoontjes gek zijn op Dinosaurussen.
  Doe erg graag mee voor de kinderen, erg leuk 🙂

  Groetjes Anneliese

 • Ellis

  Het lijkt me een heel leuk boek voor mijn zoontje van 11 jaar, die een enorme dieren fan is.
  De gekste naam die ik ooit aan een huisdier heb gegeven was Speedy. Speedy was een dwergpapegaai en zat samen met in een kooi met zijn vriendinnetje Spikey.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.