Het geheim van de gouden medaille
Recensie

Het geheim van de gouden medaille

Het geheim van de gouden medaille, een boek dat Daan direct aansprak door de kaft! Dat gebeurd niet vaak, want vaak komt hij er pas een beetje in als hij het boek aan het lezen is. Dat het hem direct aansprak kwam door de judoënde kinderen, Daan doet namelijk zelf ook aan judo. Er zitten voor hem veel herkenningspunten in het boek en dat maakt het ook zo leuk om dit boek te lezen!

Herkenbaar is natuurlijk het stukje judo, maar ook wel het thema faalangst dat in het boek naar voren komt. Hoewel mijn stoere jongen vaak heel zeker overkomt, schuilt er ook een stuk onzekerheid in hem. Zelf zeg ik altijd tegen hem; “goed is goed genoeg”, iets wat ik mijzelf ook altijd vertel. Hiermee probeer ik de druk die hij voelt om dingen perfect te doen weg te halen en hem te laten ervaren dat je niet altijd de beste kunt zijn en fouten maken er nu eenmaal bij hoor.

Het geheim van de gouden medaille

Het geheim van de gouden medaille gaat over Felix, hij gaat iedere week graag naar judo en is daar ook erg goed in! Felix is zo goed dat hij zelfs geselecteerd wordt voor het wedstrijdteam, maar dan begint de ellende. De trainingen van Felix gaan super goed, maar tijdens een wedstrijd gebeurt er iets geks. Tijdens een wedstrijd krijgt hij een gek gevoel en hij weet dan ineens niet meer wat hij moet doen.

Na weer een verloren wedstrijd gaat Felix voetballen met zijn vriend Omar. Tijdens het voetballen belandt de bal in de tuin van nummer 13, daar woont een boze meneer die de bal niet terug wil geven. Een dag later moet Felix van zijn vader even een pakketje ophalen op nummer 13, dat vindt hij wel heel erg spannend! Toch zet hij door, de man geeft hem het pakketje, als is hij nog wel steeds boos.

Als Felix met het pakketje naar huis wil lopen, hoor hij dat de man pijn heeft doordat hij gevallen is. Felix helpt hem en als hij binnen komt ziet hij een kast vol met medailles! Hoe komt de man aan zoveel medailles? Misschien kan hij Felix wel een paar tips geven zodat het hem toch een keer gaat lukken om een judo wedstrijd te winnen. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen man en Felix en hij leer een paar belangrijke lessen van de buurman.

Voor wie is Het geheim van de gouden medaille?

Het geheim van de gouden medaille is een boek voor kinderen van ongeveer 7 jaar. Zeker kinderen die op judo zitten zullen zich herkennen in Felix. Het boek is gemakkelijk te lezen en bevat niet teveel karakters, waardoor het verhaal ook goed te volgen is. Dat niet alleen, het boek bevat ook een duidelijke boodschap en tips waar kinderen iets aan hebben. Ze krijgen handvatten waardoor ze beter om kunnen gaan met hun faalangst. Misschien kunnen ze hun faalangst wel helemaal de baas worden, maar ze zien in ieder geval dat ze er niet alleen voor staan.

Onze mening

Daan was, zoals je aan het begin van dit artikel al kon lezen, al enthousiast over de kaft van het boek. Hij herkende zich erg in het verhaal, super leuk om te zien! Of hij alle handvatten heeft herkent en nu met zich mee neemt weet ik niet, maar alles wat hij wel heeft opgepikt is alleen maar mooi meegenomen! Het belangrijkste is natuurlijk het leesplezier en dat had hij zeker!

Zelf vond ik het ook een heel erg leuk boek. Door de vele interactie is het net of je er zelf bij bent. De zwart/wit illustraties geven een goed beeld bij het verhaal. Daarnaast zit in het verhaal een mooie boodschap voor iedereen met faalangst. Of je de gegeven handvatten met je meeneemt is natuurlijk aan jezelf, maar het is mooi dat ze in dit boek gegeven worden.

Wij zijn dus allebei enthousiast en vinden het boek zeker een aanrader om te gaan lezen!

Het boek eindigt met de uitdaging om jouw leukste, spannendste of grappigste geheim in te sturen. 

“Het geheim van de gouden medaille” kopen bij BOL.com

Titel: Het geheim van de gouden medaille | Auteur: Isabelle de Ridder | Uitgeverij: Leopold | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 96 | Uitgave: Hardcover| Verschijning: Mei 2023| Leeftijd: vanaf 7 jaar

Klik hier om meer recensies te lezen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.