Het geheim van Meermindusa
Recensie

Het geheim van Meermindusa

Het geheim van Meermindusa, een spannende titel waar wij erg nieuwsgierig naar waren! Het boek leek mij heel erg leuk voor Daan, maar voor hem was het nog iets te hoog gegrepen. Daan heeft het boek dus aan de kant gelegd, maar ik heb het met veel plezier gelezen! In dit artikel lees je meer over dit leuke boek, waarvan trouwens een hele serie is!

Voor Daan was het boek dus nog net iets te lastig. Het is best een dik boek zonder illustraties, dat zag hij bij voorbaat eigenlijk al niet zitten. Toch is hij erin begonnen en op zich vond hij het heel leuk, maar het niveau ligt nog net even te hoog. Volgend jaar vindt hij hem vast heel erg leuk! Ik heb het boek gelezen en ik vind hem echt heel erg leuk, daarom weet ik ook zeker dat Daan hem over een tijdje ook heel erg leuk gaat vinden.

Het geheim van Meermindusa

Het is winter in Owee aan Zee. Sebastiaan Aals, de aartsvijand van Herbie en Violet, is op vrije voeten. Owee aan Zee wordt overspoeld door onderzoekers die het mysterie van de malamander willen oplossen. Herbie en Violet belanden opnieuw in een angstaanjagend en spannend avontuur diep onder de grond. Zullen Herbie en Violet het grootste geheim van Owee aan Zee kunnen oplossen?

Lezers die Owee aan Zee nog niet zo goed kennen, kunnen de plattegrond waar het boek mee begint eerst bestuderen. Door de plattegrond raak je een beetje bekend in Owee aan Zee, maar ook als je het stadje al beter kent is het leuk om af en toe even terug te bladeren en er een kijkje te nemen.

In het eerste hoofdstuk weet de schrijver het direct voor elkaar te krijgen dat je vragen krijgt en nieuwsgierig wordt. Welk monster gaan ze vangen en waar moeten Herbie en Violet naartoe?

Herbie en Violet zijn bekende personages uit eerdere delen van deze boekenserie. De eerdere boeken hoef je niet gelezen te hebben om dit boek te lezen, maar persoonlijk denk ik dat dat wel leuker is. Je leert de personages daardoor goed kennen, waardoor je een band met ze opbouwt. In ieder deel leer je ook weer nieuwe personages kennen.

Originele personages, magische mysteries en onverwoestbare vriendschappen.

Onze mening

Daan heeft dus alleen het begin stukje gelezen en was op zich enthousiast, het was dat het niveau net even te hoog was. Zelf heb ik echt genoten van dit spannende boek! Vanaf het begin word je meegenomen naar de magische wereld van Owee aan Zee met zijn verschillende legendes. Het boek leest gemakkelijk weg en de spanning in het boek is heel erg leuk. Af en toe zat ik echt op het puntje van mijn stoel, maar de schrijver heeft er zeker rekening mee gehouden dat jonge lezers er niet van wakker liggen in de nacht.

De kleurrijke cover sprak mij en Daan trouwens direct aan. Hij is lekker kleurrijk, maar daarnaast zie je ook al een beetje wat voor spannend avontuur Herbie en Violet te wachten staat. De klauwen van een onderzees monster komen immers gevaarlijk dicht bij de boot waar Herbie en Violet op varen.

“Het geheim van Meermindusa”, absoluut een aanrader voor lezers vanaf ongeveer 9 jaar!

Titel: Het geheim van Meermindusa | Auteur: Thomas Taylor | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlands | Aantal bladzijden: 352 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Januari 2024 | Leeftijd: vanaf 7 jaar

Eerder verschenen in deze serie…

Er zijn nog meer leuke boeken in deze serie verschenen. Hieronder vind je de andere boeken uit deze serie.

Het geheim van de Malamander

Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen – zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet. Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander?

Het geheim van Gargantis

Zwaar noodweer teistert Owee aan Zee. Is de machtige Gargantis teruggekomen? Heeft iemand het oude stormmonster wakker gemaakt? Wie is de geheimzinnige vreemdeling in het Grand Hotel Nautilus? En hoe zit het met de aangespoelde kunstschat? Herbie en Violet gaan op onderzoek uit. Maar owee, hun zoektocht zou weleens naar de koude, donkere bodem van de zee kunnen leiden…

Het geheim van Schaduwgruw

Het is Gruwelavond in Owee aan Zee. Na de aankomst van een theatergezelschap gebeuren er vreemde dingen. Inwoners van het stadje verdwijnen op mysterieuze wijze. Vinden Herbie en Violet hun verdwenen vrienden terug? Wat weet de beroemde illusionist Caliastra over Herbies verleden? En is de Schaduwgruw, een geest die mensen hun schaduw wil afnemen, alleen maar een legende?

Het geheim van Festergrim

Sebastiaan Aals, aartsvijand van Herbie en Violet, duikt plots op in het stadje Owee aan Zee, en dat voorspelt niet veel goeds. Waarom wil hij nieuw leven blazen in het Festergrim Wassenbeeldenmuseum, dat vol staat met figuren uit griezelige stadslegendes? Herbie en Violet vermoeden dat Aals snode plannen heeft. En zeker wanneer ze het verhaal horen van uitvinder Festergrim en zijn mechanische reus…

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.