Het grote groeiboek van Vos en Haas(1)
Recensie

Het grote groeiboek van Vos en Haas

Kleine kinderen worden groter en daar hoort ook leren lezen bij natuurlijk! Daan kreeg “Het grote groeiboek van Vos en Haas”, waarin 9 verhalen te vinden zijn op verschillende niveaus. Het boek groeit dus met je kindje mee en dat vind ik persoonlijk heel erg leuk! Natuurlijk is het ook belangrijk wat Daan ervan vindt, maar daarover later mee. Deze bundel vol Vos en Haas verhalen is een leuke aanvulling voor je boekenkast, waarom? Dat ga ik je vertellen…

Leren lezen is niet voor alle kinderen gemakkelijk of leuk. Wij hebben dat met Daan ondervonden dit schooljaar. Lezen was een strijd en zorgde voor veel buikpijn en verdriet. Door naar zijn belangen te kijken en moeilijke beslissingen te nemen gaat hij dankzij een klein stapje terug nu ineens met sprongen vooruit! Lezen gaat goed, hij pikt dingen steeds sneller en op en het aller belangrijkste: hij vindt lezen steeds leuker worden!

Het grote groeiboek van Vos en Haas

In deze leuke leesbundel van Vos en Haas vind je allemaal vrolijke verhalen met leuke illustraties. Het grote groeiboek van Vos en Haas is met name geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. In deze leesbundel komen eerder gepubliceerde verhalen van Vos en Haas op verschillende niveaus terug;

Ik lees als uil – AVI START tot AVI M3

  • de wind valt aan
  • uil wil op reis
  • uil is een kok

Ik lees als vos – AVI M3 tot AVI E3

  • Vos schept op
  • Een ei op een ezel
  • De club van wij

Ik lees als haas – AVI E3 tot AVI M4

  • In gevaar
  • Gaatjes
  • Vos en Haas vieren feest

Waar gaat het boek over?

In “Het grote groeiboek van Vos en Haas” kan je kindje lezen op zijn eigen niveau. Dat kan dus het niveau van uil, vos of haas zijn. Ze beleven allemaal leuke avonturen en het fijne is dat het niveau ook echt bij de beginnende lezers past. Iedere keer dat je kind zelf een beetje beter kan lezen, kan hij ook in dit boekje een stapje moeilijker gaan lezen. Tijd om samen met uil, vos en haas avonturen te gaan beleven dus!

Over Vos en Haas

De boeken van Vos en Haas zijn een enorm succes! Dat vind ik ook niet zo gek, want de bladzijden hebben een mooie verdeling tussen tekst en plaatjes. Ideaal dus voor de beginnen lezer. Het eerste boek van Vos en Haas verscheen in 1998 en ondertussen hebben Sylvia van den Heede en Thé Thong-Khing al leuke beloningen voor hun boeken weten binnen te halen. Denk daarbij aan de Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. Ondertussen zijn er al meer dan 650.000 exemplaren verkocht, zijn er spelletjes van Vos en Haas en kan je Vos en Haas ook op de televisie te zien.

Onze mening

In vind “Het grote groeiboek van Vos en Haas” echt een ontzettend leuke verhalenbundel! Het is wel een dik boek, want kinderen misschien af kan schrikken, maar nadat ik Daan had uitgelegd dat we het niet in één keer gingen lezen, maar per niveau was het helemaal prima. Daan kent nu bijna alle letters en zit daarmee met lezen rond AVI M3 niveau. Voor hem is het fijner als de teksten nog wat makkelijker zijn, zodat hij ook echt zelfvertrouwen krijgt met lezen.

Natuurlijk is het ook belangrijk wat Daan ervan vindt! Wat ik al zei, hij vond het boek nogal dik, maar daar is hij nu wel overheen gekomen. Samen lezen we de verhaaltjes (voor-koor-door, net als op school) en dat gaat ontzettend goed. De uil verhalen kan Daan nu bijna zelf lezen en soms kruipt hij stiekem weg met het boek en gaat zitten lezen. Wij mogen dat niet horen, maar horen het natuurlijk wel. Dat zeg ik niet, laat hem maar lekker lezen!

“Het grote groeiboek van Vos en Haas” is ook erg leuk om cadeau te geven!

Vos en Haas fan?

Naast de vele boeken van Vos en Haas is er ook een spel. Het spel van Vos en Haas, red het ei is een kaart- en bordspel. Een vogel is haar ei kwijt geraakt en je gaat haar helpen zoeken. Daarbij is het wel belangrijk dat je samenwerkt. Het spel van Vos en Haas is dan ook een coöperatief spel, dat ook bepaalde ontwikkelingen bij je kind bevordert.

Titel: Het grote groeiboek van Vos en Haas | Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustrator: Thé Tjong-Khing | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 256 | Uitgave: Paperback | Verschijning: Februari 2022 | Leeftijd: vanaf 5 jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.