Het grote voorleesfeest
Recensie

Het grote voorleesfeest, tijd om lekker voor te lezen!

Het grote voorleesfeest” is een heerlijk voorlees boek! Een boek vol met leuke en korte voorleesverhalen. Ideaal om te gebruiken voor een rustmomenten voor het slapen gaan, of voor gewoon een relax moment op de dag.

Een vrolijke bundel om elke dag uit voor te lezen!

Het grote voorleesfeest

Het grote voorleesfeest achterkant

Het grote voorleesfeest is een boek vol met verhalen! Alle verhalen zijn anders, wat heerlijk is voor de afwisseling. Daarnaast worden alle verhaaltjes ondersteund door prachtige tekeningen, die de kinderen helpen om hun eigen fantasie de vrijheid te geven. Naast het lezen van de verhaaltjes kunnen ze aan de hand van de illustraties natuurlijk ook hun eigen verhalen verzinnen! In het boek vind je geen lange verhalen, erg fijn, want de meeste jonge kinderen kunnen niet zo heel lang de aandacht erbij houden. Het zijn allemaal korte verhalen, soms van een halve bladzijde, maar ook wel drie of vier pagina’s (met de nodige illustraties). Alle verhalen zijn herkenbaar voor kinderen, want ze gaan over onderwerpen waar de kinderen zelf ook mee te maken (kunnen) hebben. Daarnaast komen de hoofdpersonen uit de verhalen verschillende keren terug in andere verhalen.

“Een lekker dik boek dat niet voor niets Het grote voorleesfeest heet. Want voorlezen uit dit boek is absoluut een feestje voor jong en oud! Allerlei leuke, grappige en ontroerende verhalen en versjes komen aan bod. Versjes over varkentje Mondriaan, de blote koning en prinsje Alexander. Verhaaltjes over het mannenkoor, over egel en haas, en over oma Fluitekruid en het voetbalelftal. En niet te vergeten: het verhaal van meneer en mevrouw Takkenbos, die tijdens een televisieprogramma een echte olifant winnen, terwijl ze nog wel zó op een auto hadden gehoopt. Ze zitten met hun handen in het haar, want hoe verzorg je thuis een olifant?” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Het grote voorleesfeest” is een boek voor kinderen vanaf een jaar of drie, voor peuters en kleuters. Ideaal om voor het slapen uit voor te lezen. Niet alleen dan, het is ook een perfect boek voor op school of de opvang. Alle kindjes in de kring en luisteren naar de leukste avonturen! Voorlezen is zo belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en met dit boek ook zeker geen straf om te doen!

“Het grote voorleesfeest”, lekker voorlezen, omdat dat zo belangrijk is!

Onze mening

Daan zijn favoriete verhaaltje is van het varkentje dat gaat kleien. Dit komt doordat hij zelf ook helemaal in zijn klei fase zit denk ik. Na het lezen van het verhaaltje komt standaard zijn klei tevoorschijn en gaat hij een olifantje maken. Daarnaast vindt hij de verhaaltjes van Olifantje Oliebol leuk. Hij heeft een hele grote olifantenknuffel en die moet er natuurlijk bij zijn als we de verhaaltjes van de olifant lezen. Zelf vind ik het boek ook erg leuk! Er staan zoveel verschillende verhaaltjes in, maar daarnaast is het ook herkenbaar. De verhaaltjes gaan over dingen die kinderen meemaken en verschillende hoofdpersonen komen steeds weer terug. Voorlezen is zo belangrijk, wij proberen dat ook echt iedere avond even te doen met Daan. Hij wordt er rustig van en het is goed voor zijn taalontwikkeling. Het grote voorleesfeest is een ideaal boek om uit voor te lezen. Zowel thuis als op school of de opvang!

Specificaties

Het grote voorleesfeest

Titel: Het grote voorleesfeest
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Dagmar Stam
Uitgeverij: van Holkema & Warendorf
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 128
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Januari 2019
ISBN: 9789000356447
Leeftijd: 3-7 jaar

|| Meer informatie en bestellen; Het grote voorleesfeest


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.