Het juiste spoor
Recensie

|| Recensie || Het juiste spoor

“Het juiste spoor” geschreven door Marieke Nijkamp & Corinne Duyvis, is een boek met daarin twee verhalen. Beide schrijfsters zijn in het dagelijkse leven ook met elkaar bevriend en het is dan ook niet zo gek dat het thema van dit boek vriendschap is. De schrijfstijl van de verhalen is verschillend, ze zijn daarnaast kort maar krachtig!

Het juiste spoor

Geïnspireerd op het thema vriendschap!

Het boek

Het juiste spoor achterkant
Bron afbeelding; Bol.com

Het boek bestaat uit twee verhalen die gebaseerd zijn op vriendschap. De twee schrijfsters van het boek zijn in het dagelijks leven ook vrienden. De twee verhalen zij heel verschillend, maar ergens toch ook gelijk. Ze gaan namelijk allebei over vriendschap. De verhalen zijn kort en krachtig en hebben een open einde. Verder vertel ik er niet teveel over, want ik wil niets verklappen!

“Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis zijn goed bevriend in het dagelijks leven. Geïnspireerd door het thema vriendschap schreven ze allebei een spannend verhaal waarin vriendschap tussen jongeren behoorlijk onder druk staat.
In het juiste spoor van Marieke Nijkamp is een groep vrienden op vakantie als een van hen spoorloos verdwijnt… Wat is er gebeurd?
Corinne Duyvis borduurt voort op haar apocalyptische roman “op de rand van het niets”. In “En de rest van ons wacht” maakt een meisje na een vernietigende komeetinslag op aarde nieuwe vrienden.”
(Bron:  achterflap boek)

Voor wie?

“Het juiste spoor” is een boek voor Young Adults. Ze herkennen zich waarschijnlijk wel in de vriendschappen die beschreven worden. Daarnaast denk ik dat ook volwassenen het boek prima kunnen lezen. Als je je een beetje in kan leven, dan wil dat prima.

“Het juiste spoor” is een kort maar krachtig boekje.

Mijn mening

Ik vind het op zich een heel leuk boekje. Het is alleen heel jammer dan als je net lekker in de verhalen zit, ze alweer afgelopen zijn. Dit is natuurlijk ook de bedoeling van het boek. De verhalen zijn kort en krachtig, dat maakt veel goed en het open einde kan ik persoonlijk wel waarderen. Mijn conclusie is dat het geen boek is voor lezers die van lange gedetailleerde verhalen houden, maar hij is zeker leuk om even tussendoor te lezen.

Specificaties

Het juiste spoor
Bron afbeelding; Bol.com

Titel: Het juiste spoor
Auteur: Marieke Nijkamp & Corinne Duyvis
Uitgeverij: HarperCollins
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 104
Uitgave: Hardcover & E-Book
Verschijning: September 2018
ISBN: 9789402702330

Bestel de Hardcover (€ 5,00)
Bestel het E-book (€ 3,99)

De meeste boeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna en de Bijenkorf.

 

 

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?


het juiste spoor

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.