Het kleurenmonster
Recensie

Het kleurenmonster, wat voel jij allemaal?

Het kleurenmonster” geschreven door Anna Llena is een boekje over alle verschillende gevoelens die je kunt voelen. Doordat alle gevoelens van het kleurenmonster door de war zijn geraakt, voelt hij nu alles tegelijk. Help jij om ieder gevoel in het goede potje te doen?

Als hij wakker wordt, is het kleurenmonster een beetje in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en rustig tegelijk. Een meisje helpt hem om alle gevoelens uit elkaar te halen en een eigen plekje te geven.

Het kleurenmonster

Het kleurenmonster

het kleurenmonster is met een vreemd gevoel opgestaan. Gelukkig is er een meisje dat hem gaat helpen om weer uit de war te komen. De kleurenmonster en het meisje halen de verschillende kleuren en emoties uit elkaar en toen ze allemaal in verschillende potjes. Iedere kleur staat voor iets anders. Als alle kleuren hun eigen potje hebben is het monster uit de war, toch? Opeens voelt het kleurenmonster zich helemaal roze…

In dit kartonnen prentenboekje gaan de kinderen op reis door een wereld vol met emoties. Ze leren om kleuren aan emoties te koppen en er zo beter mee om te gaan.

Naast het kartonboekje dat wij hebben ontvangen is er ook een hardcover versie, meer meer bladzijden, die iets uitgebreider is. Naast de prentenboekjes is ook het kleurboek van het kleurenmonster te verkrijgen. Hierin zie je het kleurenmonster en je moet hem inkleuren met de kleur die zijn gevoelens weer geeft. Erg leuk voor kinderen, want op deze manier leren ze direct in de praktijk te brengen waar ze over gelezen hebben.

Voor wie?

“Het kleurenmonster” is erg leuk voor de allerkleinsten. Het kartonboekje is erg geschikt voor kinderen tot vier jaar. Door de kartonnen pagina’s kunnen ze het immers moeilijk kapot krijgen. De hardcover versie is dan een leuke opvolger en leuk voor kinderen tot en met een jaar of acht. In de kleuterklas kunnen ze nog voorgelezen worden en als ze zelf leren lezen kunnen ze het boekje ook zelf lezen. Het kleurboek is met name geschikt voor kinderen die ook beseffen dat de kleuren voor emoties staan. Het kleurboek is afzonderlijk van het boekje te gebruiken, maar is natuurlijk veel leuker met.

Hoeveel gevoelens kan je tegelijk voelen? Eigenlijk maar één, anders wordt het maar een rommeltje in je hoofd. Geef jij je gevoelens ook een kleur?

Onze mening over het Kleurenmonster

Ik vind het een erg leuk boekje en het geeft kinderen ook echt een idee van hun gevoelens. Aan de hand van het boekje probeer ik samen met Daan onze gevoelens een kleur te geven. Daan is denk ik nog net de klein om hier zo diep op in te gaan, maar het heeft wel zijn interesse. Voor het kleurboek is hij zeker nog te klein, maar ik denk dat die wel ideaal is als hij het straks snapt. Het kleurenmonster heeft in het boek allemaal verschillende gevoelens en het is natuurlijk een uitdaging om die allemaal de goede kleur te geven. Mijn conclusie is dan ook dat het kartonboekje leuk is voor de aller kleinsten en de hardcover een goede opvolger is. Het kleurboek is erg leuk om te kijken of je kindje het echt snapt.

Specificaties

Het kleurenmonsterTitel: Het Kleurenmonster
Auteur: Anna Llenas
Uitgeverij: de Vier Windstreken
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 48 (Hardcover) & 12 (Kartonboek)
Uitgave: Hardcover en Kartonboek
Verschijning: Maart 2018

|| Meer informatie en bestellen: Het kleurenmonster

Tip! Ook leuk om te lezen is Het kleurenmonster gaat naar school!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.