Het onwijs grote filosofie doeboek
Recensie

|| Recensie || Het onwijs grote filosofie doeboek

“Het onwijs grote filosofie doeboek”, samengesteld door Filosofie Magazine in samenwerking met Sabine Wassenberg is een doeboek waarmee je je hersenen kan laten kraken! Denk je dat filosofen alleen maar denken? Dan heb je het mis, want filosofie kan je ook doen! Lees er meer over in deze blog.

Het onwijs grote filosofie doeboek

Kraak je hersenen en wordt geniaal door gedachte-exeperimenten, mindfucks en geniale grappen!

Het boek

Filosofen staat erom bekend dat ze veel denken, maar filosofie kan je ook doen! In het onwijs grote filosofie doeboek kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met filosofie. Aan de hand van puzzels en spelletjes kunnen ze aan de slag met uitdagende vragen. Naast spelletjes en vragen zijn in het boek ook stoute opdrachten te vinden die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan; “maak je eigen gifbeker”. Hierbij krijgen de kinderen de opdracht op met groente en fruit een groene “gifshake” te maken voor iemand die vaak moeilijke vragen stelt. Socrates werd namelijk veroordeeld tot de gifbeker omdat hij de jeugd zou bederven met lastige vragen. 

Lianne Tijhaar (redacteur Filosofie Magazine); “Ondanks dat het voor Socrates slecht afliep, blijven wij het belangrijk vinden dat moeilijke vragen worden gesteld. Met dit doeboek helpen wij kinderen op weg dit te leren.”

Voor wie?

“Het onwijs grote filosofie doeboek” is een doeboek voor kinderen. Qua leeftijd vind ik het moeilijk inschatten, want ieder kind heeft een ander niveau. Kinderen die zelf al goed kunnen lezen en een grote woordenschat en goed begrip hebben kunnen er zelf mee aan de slag. Wanneer kinderen dit nog niet hebben, dan hebben kunnen ze ook prima met dit boek aan de slag, maar dan hebben ze er wel een beetje hulp bij nodig. Kinderen leren spelenderwijs, maar kan dit ook met filosofie? Lianne denkt van wel;

“Het leuke van filosofie is dat er geen juiste antwoorden bestaan. Met het doeboek maken we daar één groot spel van. We stimuleren kinderen met gedachte-experimenten en creatieve opdrachten om steeds iets verder door te denken. Is dat wel zo? Zou het niet ook anders kunnen zijn?”

Een super leuk doeboek waarin kinderen ontdekken dat filosofie helemaal niet saai is! Door alle leuke opdrachten leren ze over filosofie en heel veel andere dingen.

Primeur

Het is voor het eerst dat er een filosofisch doeboek in Nederland verschijnt. Lianne stelt;

“We zien dat er steeds meer kinderen met filosofie bezig zijn. Er verschijnen daarom regelmatig kinderfilosofieboeken. Wat nog ontbrak was een praktisch boek waar kinderen in hun eentje mee aan de slag kunnen.”

Onze mening

Wat een leuk en uitdagend doeboek! Voor Daan is het natuurlijk nog veel te moeilijk, maar neefje van bijna acht jaar vond het wel heel interessant! Hij is sowieso gek op onderzoeken en ontdekken en wil later ook uitvinden worden. Het is leuk dat de kinderen op verschillende manier met filosofie te maken krijgen en ontdekken dat helemaal niet saai is! Mijn conclusie is dat dit boek een echte aanwinst is voor iedereen die zijn kinderen kennis wil laten maken met filosofie.

Specificaties

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek
Bron: Bol.com

Titel: Het onwijs grote filosofie doeboek
Auteur: Filosofie Magazine in samenwerking met Sabine Wassenberg
Uitgeverij: Veen Media
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 100
Uitgaven: Paperback
Verschijning: Juni 2018

“Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek” kopen

Zoals je misschien wel al gezien hebt word je doorgelinkt naar Bol.com als je op kopen klinkt. Natuurlijk zijn er online en offline winkels die ook dit leuke boek verkopen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan: Bruna en Filosofie.nl.

 

 

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje![AdSense-A]

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.