Het verhaal van de reuzenschildpad
Recensie

|| Recensie || Het verhaal van de reuzenschildpad

“Het verhaal van de reuzenschildpad” geschreven door “Sabina Radeva” is een boek over de evolutietheorie van Darwin. Een Engelse natuuronderzoeker die ervoor zorgde dat mensen heel anders na gingen denken over waarom er zoveel verschillende diersoorten zijn! Ben jij ook zo benieuwd?

Het verhaal van de reuzenschildpad

De evolutietheorie van Darwin opnieuw verteld.

Het verhaal van de reuzenschildpad
Bron: Bol.com

Dat wij mensen door de jaren heen zijn veranderd, dat is voor iedereen denk ik wel duidelijk. We passen ons langzaam aan, aan de manier waarop we op dit moment leven. Zo langzaam, dat we dit zelf helemaal niet zien, maar het gebeurt wel degelijk!

Maar wij doen dit niet alleen! Ook dieren evolueren, meestal omdat wegens praktische redenen. In dit prachtig geïllustreerde boek word je meegenomen in de wereld van de evolutie volgens Darwin. Je leest over mogelijke verklaringen waarom dieren evalueren.

Hebben giraffes bijvoorbeeld een langere nek gekregen, omdat de bomen ook steeds hoger werden? Of denk aan de olifant/mammoet die in de ijstijd een dikke vacht had, maar nu niet meer… Dieren passen zich aan, mede door natuurlijke selectie. Dit is niet zielig, het zorgt ervoor dat de sterkste soorten overleven en zich zo ook weer voort kunnen planten.

In dit boek lees je dit en nog veel meer over de evolutietheorie. Niet alleen waarom hij denkt dat dingen zijn zoals hij ze beschrijft, maar ook waarom het zo lastig is om zijn theorie te bewijzen! Wat denk jij er van?

“Waarom is een reuzenschildpad zo groot, bestaan er pony’s met strepen en hebben mensen een staartbotje? De antwoorden vind je in deze prachtig geïllustreerde hervertelling van Charles Darwins beroemde Over het ontstaan van soorten. Maak kennis met de revolutionaire evolutietheorie en ontdek hoe die onze kijk op de wereld veranderde.” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Het verhaal van de reuzenschildpad” is een boek voor kinderen vanaf een jaar of 7. Een maximale leeftijd zou ik er echt niet aan willen koppelen, want het boek is interessant voor iedereen die meer over Darwin en zijn theorie wil weten. Het boek is zeker een aanrader voor in de klas, want het is een hele leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de theorie van Darwin. Natuurlijk is het ook interessant om dit boek thuis met je kindje te lezen. Want hoe is die kat die daar nu in de vensterbank ligt eigenlijk geëvolueerd?

“Het verhaal van de reuzenschildpad”, het boek voor alle kleine natuuronderzoekers!

Onze mening

Het verhaal van de reuzenschildpad is eigenlijk voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Meer iets voor mijn neefje dan voor Daan dus! Samen met Daan heb ik de plaatjes bekeken, maar met de hele theorie van Darwin hoef ik echt nog niet aan te komen 😉 . Mijn neefjes daarentegen vonden het wel leuk om daar eens naar te kijken. Het dringt natuurlijk nog niet helemaal door, maar het was heel leuk om het er eens met elkaar over te hebben en te kijken hoe dieren veranderen. Echt een aanrader als je het eens met de kinderen wil hebben over hoe mensen en dieren door de jaren heen veranderen!

Specificaties

Het verhaal van de reuzenschildpad
Bron: Bol.com

Titel: Het verhaal van de reuzenschildpad
Auteur: Sabina Radeva
Uitgeverij: van Goor
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 64
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Februari 2019
ISBN: 9789000363872
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Bestel de Hardcover (€ 17,99)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een ontvangen product(en) of affiliate link(s).


3 Comments

  • Frederique

    De illustraties zien er ook mooi uit. Toen mijn kids kleiner waren hield ik erg van dit soort boeken, lekker spelenderwijs leren over van alles en nog wat. We hadden een serie over de belangrijkste kunstenaars bijvoorbeeld, en eentje over filosofen. Het waren allemaal Franse boeken en ik had toen het idee dat daar veel meer keuze was – maar tegenwoordig heb je echt heel veel op de markt voor kids. Vind ik een geweldige ontwikkeling. Woohoo!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.