Recensie

|| Recensie || Ila’s vrienden

“Ila’s vrienden” geschreven door “Ilaria Conalbi & Dani van Doorn” is een boek dat gaat over vriendjes maken. Want hoe doe je dat eigenlijk? Het is best een beetje spannend als je voor het eerst ergens heen gaat waar je niemand kent. 

Ila’s vrienden

Hoe moet je vriendjes maken als je nog niemand kent?

Het boek

Bron: Bol.com

Ila is samen met haar ouders in een vuurtoren komen wonen op een afgelegen plekje. Af en toe vliegt ze een rondje op de rug van de pelikaan die de post brengt, maar verder ontmoet ze eigenlijk niemand. Dat veranderd straks natuurlijk wel als ze naar school gaat, daar kan ze nieuwe vriendjes maken. Ze maakt zich alleen wel zorgen, want hoe moet je eigenlijk vriendjes maken? Ila’s mama leest een boek voor over dieren, Ila wil steeds meer horen en mama blijft voorlezen totdat Ila in slaap valt. In haar dromen ontmoet ze allemaal dieren, die haar allemaal een nieuwe les meegeven. Aan het einde brengen de zeepaardjes haar naar huis, ze weet nu immers hoe ze vriendjes moet maken!

“Vrienden maken, hoe doe je dat eigenlijk? Ila wil het weten voordat ze naar school gaat. Daarom leest mama haar een boek voor over dieren en hun vriendschappen. In haar dromen beleeft Ila deze avonturen opnieuw, maar nu speelt zij de hoofdrol. Ze leert wat aanpassen is, en samen spelen en elkaar vertrouwen, en nog veel meer dingen die belangrijk zijn als je met elkaar bevriend bent.” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Ila’s vrienden” is een boek voor kinderen die voor het eerst ergens naartoe gaan, met name naar school. Ze kennen er niemand en vinden het misschien wel heel spannend om nieuwe vriendjes te maken. Want vriendjes maken, hoe doe je dat eigenlijk? Hoewel het bij veel kinderen vanzelf gaat, zijn er ook kinderen die er graag een beetje op voorbereid zijn. Ila ontmoet in haar dromen allemaal dieren die haar vertellen over hoe je vrienden kunt maken.

“Ila’s vrienden”, een super boek om te lezen met kinderen die ergens heen gaan waar ze nog vriendjes moeten maken.

Onze mening

Waar Daan bij volwassenen vaak terughoudend is, vindt hij kinderen altijd heel gezellig. Hij maakt, voor zover ik het zie, snel vriendjes en vriendinnetje. Toch zal ook hij het ongetwijfeld spannend vinden als hij straks naar de basisschool gaat, want ja, zit hij bij kinderen in de klas die nu ook bij hem op de opvang zitten? Best een beetje eng natuurlijk. Rond die tijd ga ik dit boekje zeker nog een keer met hem lezen. Heel leuk om te lezen als bijvoorbeeld voorbereiding op de basisschool.

Specificaties

Bron: Bol.com

Titel: Ila’s vrienden
Auteur: Ilaria Conalbi & Dani van Doorn
Uitgeverij: Paolo
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 32
Uitgave: Hardcover
Verschijning: November 2018
ISBN: 9789492600097
Leeftijd: 4-6 jaar

Bestel de Hardcover (€ 14,90)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een ontvangen product en affiliate link(s)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.