Jij ook van mij
Recensie

|| Recensie || Jij ook van mij!

“Jij ook van mij!” geschreven door Vivian den Hollander en Dagmar Stam. Een boekje dat helemaal aansluit bij het Kinderboekenweek-themaboek over vriendschap!

Jij ook van mij!

Een prentenboek waar vriendschap centraal in staat!

Het boek

Jij ook van mij
Bron afbeelding: Bol.com

Lisa gaat samen met haar broertje, opa en oma naar een huisje in het bos. Er is een manege waar Lisa pony mag rijden en een leuke speeltuin. Lisa komt er achter dat Wolletjes weg is, dat is haar knuffel. Ze kan er gewoon niet van slapen. De volgende dag ziet ze een jongetje in de speeltuin lopen, hij heeft haar knuffel in zijn handen! Ze wordt vriendjes met Sami en ze krijgt haar lieve knuffel terug. Ze spreken af om ‘s middags te spelen. Niet alleen Sami komt, maar Jimmy is er ook. Gelukkig kan je meer dan één vriendje hebben.

“Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. Lisa heeft het er enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze zijn geweest. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel. Lisa wordt vriendjes met hem. Maar vindt Jimmy dat wel leuk, als hij langs komt?”

Voor wie?

“Jij ook van mij!” is een boek voor alle kinderen vanaf een jaar of drie. Het onderwerp sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek, dat is namelijk vriendschap. Doordat het boekje in kleine hoofdstukken is opgedeeld, kan je telkens een klein stukje lezen. Het boekje snijd ook een actueel onderwerp aan. Sami is namelijk met zijn familie gevlucht voor de oorlog en zijn moeder draagt een hoofddoek.

“Jij ook van mij” is een ideaal boekje om mee aan de slag te gaan in de kinderboekenweek, maar ook daarbuiten kan je het boekje prima lezen! Vriendschappen ontstaan immers niet alleen in de kinderboekenweek.

Onze mening

Wat een mooi boekje! Dankzij de korte hoofdstukken en prachtige illustraties is het een heerlijk boekje om voor te lezen aan Daan. Hij herkent veel op de plaatjes en leeft mee met de verloren knuffel. Hij vertelde dat hij ook vriendjes op de peuterspeelzaal had. Het boekje daagt je kindje dus ook echt uit om zelf te vertellen. Zodra kinderen kunnen lezen, kunnen ze het boekje natuurlijk ook zelf lezen. Mijn conclusie is dan ook dat het een leuk boekje is, dat je voor de prijs zeker niet hoeft laten liggen! Leuk om in de kinderboekenweek mee aan de slag te gaan!

Specificaties

jij ook van mij
Bron afbeelding: Bol.com

Titel: Jij ook van mij!
Auteur: Vivian den Hollander en Dagmar Stam
Uitgeverij: Van Holkema en Wardendorf
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 32
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Augustus 2018
ISBN: 9789000360680

Bestel de Hardcover (€ 5,00)

 

 

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.