Jinxed
Recensie

|| Recensie || Jinxed

“Jinxed” geschreven door “Amy McCulloch” is een boek die zich afspeelt in een ander soort wereld. In een wereld waarin de baku steeds meer terrein wint van de smartphone. Lacey wil graag bij het bedrijf werken dat de baku heeft uitgevonden en moet daarvoor naar een eliteschool. Daarvoor moet ze een goede baku hebben, die ze zich helaas niet kan veroorloven. Maar dan vindt ze iets waar ze verder mee kan…

Jinxed

Een schattig hondje of een prachtige vlinder? Welk robot-huisdier zou jij kiezen?

Jinxed Achterkant
Bron: Bol.com

In de toekomst zullen we geen smartphone meer gebruiken, maar mechanische huisdieren die je bij allerlei dingen kunnen helpen. Ze zijn de combinatie van je huisdier en je smartphone en echt iedereen heeft er één.

Lacey haar droom is om bij Moncha aan het werk te gaan, het bedrijf dat de baku’s (de meganische huisdieren) maakt. Voordat ze haar droom waar kan maken, moet ze wel eerst naar de Profectus Academy, een elitschool. Hier worden studenten opgeleid tot de programmeurs van nieuwe baku’s. Helaas wordt ze afgewezen, omdat ze zich geen goede baku kan veroorloven. Haar droom stort in duigen, maar dan vindt ze aan de kant van het spoor een kapotte baku. Ze kan de bakukat repareren en noemt hem Jinx. Dankzij Jinx wordt ze toch aangenomen op de Profectus Academy. Jinx is alleen wel heel anders dan alle andere baku’s die ze ooit gezien heeft…

Een schattig hondje of een prachtige vlinder? Welk robot-huisdier zou jij kiezen? Vergeet je smartphone en ren naar de Moncha-store voor de nieuwste baku! Laceys grote droom is om later bij het bedrijf te gaan werken dat de baku heeft uitgevonden, een robot-huisdier waarmee je honderd keer zoveel kunt doen als met een smartphone. Daarvoor moet ze dan wel eerst naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om high tech. Wanneer ze wordt afgewezen omdat ze zich geen mooie dure baku kan veroorloven, valt haar droom in duigen. Alles verandert wanneer ze de kapotte resten vindt van een wel heel coole level 3-baku. Ze weet het ding te fixen, en dan staat er ineens een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar grote blijdschap wordt ze met Jinxed alsnog aangenomen op Profectus. Maar dan beginnen haar vreemde dingen op te vallen. Wat is er aan de hand met haar baku? En vooral: waarom is Carter, de jongen die haar altijd loopt te pesten, er zo in geïnteresseerd?(Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Jinxed” is een young adult boek, maar ook geschikt voor volwassenen die van dit soort boeken houden! Met dit soort boeken doel ik op boeken die in een magische wereld afspelen. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de nodige technische snufjes, iets waar niet iedereen van houdt. Ik ben niet echt een techneut, maar toch vind ik dit boek erg leuk!

“Jinxed”, een interessant boek voor iedereen die wel van een magische wereld houdt!

Mijn mening

Jinxed, een soort Harry Potter, maar dan anders. Dat was mijn eerste gedachte. Het boek speelt in een andere wereld dan die van ons (al weet je natuurlijk nooit wat de toekomst gaat brengen). Zelf vind ik het altijd wel leuk om dit soort boeken te lezen. Ondanks dat het een young adult boek is, heb ik er van genoten. Al moet ik wel eerlijk zijn dat sommige dingen best voorspel waren. In het begin van een hoofdstuk wordt af en toe een hint gegeven en als je dan goed nadenkt, dan weet je eigenlijk wel al hoe het hoofdstuk gaat lopen. Daarnaast heeft het boek een einde, waarvan ik verwacht dat er nog een tweede deel gaat komen. Ik ben erg benieuwd! Een leuk boek, dat speelt in een magische wereld, makkelijk weg leest en zeker een aanrader is voor de liefhebbers!

Specificaties

Jinxed
Bron: Bol.com

Titel: Jinxed
Auteur: Amy McCulloch
Uitgeverij: Harper Collins
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 320
Uitgave: Paperback & Ebook
Verschijning: Januari 2019
ISBN: 9789402732306

Bestel de Paperback (€ 15,00)
Bestel het E-book (€ 9,99)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).


3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.