Jungle the Bungle
Recensie

Jungle the Bungle – Het avontuur van de zwaartekracht

Jungle the Bungle, “het avontuur van de zwaartekracht”. Een boekje dat mij heel erg heeft verrast! Het eerste boekje om kennis te maken met de Engelse taal! Kinderen kunnen een nieuwe taal snel oppikken, dit meertalige boekje is dan ideaal om voor te lezen.

“Koester die magische momenten, zoals een verhaaltje voor het slapen gaan.”
“Cherish those magical moments, such as reading a bedtime story.”

Jungle the Bungle – Het avontuur van de zwaartekracht

In het avontuur van de zwaartekracht gaan de dieren van Jungle the Bungle samen op avontuur en ontdekken ze per toeval met een plons in het water wat zwaartekracht is.

De personages

En groep vriendjes wonen samen in het Jungle the Bungle bos. De vriendengroep bestaat uit de lieve luiaard (the friendly sloth), Fanti de olifant (Fanti the elephant), Kakkie de kaketoe (Kakkie the cockatoo), Monito de Aap (Monito the monkey) en Shilly de schildpad (Shilly the turtle).

Het concept

Het is een vrolijk voorleesverhaal in het Nederlands en in het Engels waarin kinderen op een grappige manier leren over zwaartekracht. Kinderen tussen de 0 en 6 jaar pikken snel nieuwe talen en klanken op. Doordat het boekje tweetalig is, worden hun hersenen dus op een speelse manier gestimuleerd om een nieuwe taal te leren.Jungle the Bungle Achterkant

Voor wie?

“Jungle the Bungle – Het avontuur van de zwaartekracht” is een boek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Al moet ik zeggen dat ik het ook geschikt vind voor wat oudere kinderen. Vanaf een jaar of zes leren de meeste kinderen zelf lezen en kunnen ze het boekje dus zelf lezen in zowel het Nederlands als het Engels.

Mijn mening

Ik ben echt super enthousiast over dit boekje, ik niet alleen trouwens, ook Daan is er helemaal weg van! Het is een leerzaam verhaal over de zwaartekracht en een avontuur dat beleefd wordt door een groep dieren vrienden. Dieren doen het hier altijd goed en ook nu weer. Het leuke is dat Daan de Engelse woorden na probeert te zeggen, ik merk dat hij het echt wel interessant vindt! Wij zijn super blij met dit boekje en vinden het zeker een aanrader. Het is een leerzaam verhaal dat de hersenen stimuleert voor een goede prijs en je steunt een goed doel! Wat wil je nog meer?
Een top boekje met een leerzaam verhaal en leuke dieren in de hoofdrol die de hersenen van je kindje stimuleert.Specificaties

Jungle the Bungle - Avontuur van de zwaartekracht

TitelJungle The Bungle
Het avontuur van de zwaartekracht
AuteurRisoliso Sisters
Illustrator
UitgeverijRisoliso
TaalNederlandstalig
Engelstalig
Aantal bladzijden28
UitgaveHarcover
Verschijning2017
ISBN9789082614619
Aanbevolen leeftijd4-8 jaar

Ander boekje uit de serie

Wist je dat er nog een Jungle the Bungle boekje is? Het boekje heet “Eetfeest” en is maar liefst drie talig; Nederlands, Engels en Spaans. Wij hebben dit boekje niet, maar ik ben er wel erg nieuwsgierig naar! Ik ben ook erg benieuwd of er nog meer van deze leuke boekjes gaan verschijnen. Als wel, dan ga ik jullie hier zeker over op de hoogte houden! 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.