Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas
Recensie

Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas

Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas is een super leuk sinterklaasboek! Nadat hij vorig jaar enorm snel uitverkocht was, is er nu een herdruk. Dat hij zo snel uitverkocht was, dat verbaast mij helemaal niets, want ik kan je bij voorbaat al verklappen dat het een super leuk voorleesboek is!

Mila en Max zijn dol op hun Klaas de kat en knuffelen vaak met hem. Op een dag trekken Max en Mila ineens gekke pakjes aan, gaan ze knutselen en zingen allemaal liedjes. Ze lijken Klaas helemaal vergeten te zijn, wat is er toch allemaal aan de hand?

Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas

Daan gelooft nog vol overtuiging in het Sinterklaas verhaal, al brengt het wel de nodige spanning met zich mee. Dat is jammer, maar door leuke Sinterklaas boeken te lezen merken wij dat we de spanning een beetje weg kunnen nemen. Vorig jaar zag ik Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas al voorbij komen, maar zoals ik al vertelde was hij snel uitverkocht. Nu hebben wij het boek gekregen om er een recensie over te schrijven.

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat dus over de Klaas de kat. Klaas woont bij zijn vriendjes Mila en Max, die hem iedere morgen even lekker komen kriebelen. Dat is zo fijn, daar gaat hij heerlijk van spinnen! Op een dag komen Mila en Max in gekke kleding beneden en lijken ze ineens geen aandacht meer voor Max te hebben.

Ze knutselen, zingen liedjes en bakken lekkere dingen. Ondertussen hebben ze geen aandacht meer voor Klaas. Klaas wordt er verdrietig van en snapt er helemaal niets meer van, wat is er toch aan de hand?

Max en Mila zetten ‘s avonds een schoentje bij de schoorsteen, met een bakje water en een wortel en in de liedjes die ze zingen klinkt de naam van Klaas. Wat zijn ze toch allemaal aan het doen?

Klaas probeert ondertussen steeds de aandacht van Mila en Max te trekken, maar ze vinden hem alleen maar heel erg stout! Zouden ze hem echt niet meer lief vinden?

Onze mening

Wellicht heb je mijn enthousiasme over dit boek al kunnen vernemen in deze recensie. Ik vind het namelijk een heel leuk boek over de Sinterklaas tijd, dat net even anders is dan andere Sinterklaasboeken. Het verhaal is best spannend, je leeft je in in de gevoelens van Klaas, maar ondertussen is het ook best grappig.

Daan vond het ook best een beetje een zielig boek, omdat Max en Mila hun lieve Klaas helemaal lijken te vergeten. Tijdens het lezen moest zijn eigen kat Noor dan ook op schoot en vertelde hij aan hem dat hij hem echt niet zou vergeten. Zo ontzettend lief om te zien!

Wij vinden het een super mooi boek, een beetje zielig, maar gelukkig wel met een heel erg mooi einde! Dat einde gaan wij natuurlijk niet verklappen.

Een mooi boek voor op de boekenplank tijdens de Sinterklaas periode!

“Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas” kopen

Titel: Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas | Auteur: Barend Last & Anouk Overman | Illustrator: Géwout Esselink | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 32 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: November 2021 | Leeftijd: vanaf 4 jaar

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.