Klap
Recensie

|| Recensie || Klap

“Klap” geschreven door “Christine Kliphuis” en is een autobiografisch boek. Ze werd aangereden door een appende automobilist, wat haar leven ingrijpend veranderd. Het is iets dat ons allemaal kan overkomen, daarom heb ik dit boek ook vol bewondering gelezen! Je lees over de vergaande gevolgen die een ongeluk kan veroorzaken…

Klap

Als een ongeluk je leven op zijn kop zet!

Christine schreef al 22 boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Dit boek is echter een biografie, waarin ze schrijft over de verregaande gevolgen van een auto ongeluk dat ze krijgt. Ze wordt aangereden door een appende automobilist, iets wat op het oog een klein ongeluk is, blijkt voor Christine echter verregaande gevolgen te hebben! Ze heeft een Whiplash en hoe graag ze ook wil re-integreren, het lukt allemaal niet. Er is veel onbegrip vanuit haar werk en de arbo arts, terwijl ze zelf wel wil, maar het lukt niet! Daarnaast heeft ze natuurlijk ook nog een sociaal leven, wat ook helemaal op de kop staat. Ze is enorm moe, krijg last van oorsuizen en wordt vergeetachtig. Na vele onderzoeken wordt duidelijk wat er aan de hand is en dat is een klap!

“Christine Kliphuis wordt aangereden door een appende automobilist en vanaf dat moment verandert haar leven ingrijpend. Uiteindelijk blijkt dat ze hersenletsel aan de klap heeft overgehouden en dat ze haar werk niet meer kan oppakken. In dit autobiografische boek laat ze je dicht op de huid meereizen in haar verhaal, waarin ze de emoties en het proces voelbaar maakt. Wat gebeurt er met je als je gewone leven ineens tot stilstand komt door een heftige whiplash. Als je herstel maar niet opschiet, terwijl je je leven zo graag weer wilt oppakken. Als je jezelf niet meer herkent door problemen in het functioneren van je brein.Als het onzichtbare letsel tot misverstanden en onbegrip leidt bij je r-integratie. Als de balans ineens uit je relatie is en je samen een nieuwe vorm moet vinden. Hoe werk je aan je nieuwe normaal?” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Klap” is een boek voor een breed publiek. Zowel voor de ‘plezier’ lezer, als voor hulpverleners. Want al kan je niets zien aan een persoon, er kan wel degelijk een heleboel aan de hand zijn! Niet oordelen op de buitenkant, maar ook kijken of er iets aan de hand is dat je niet kunt zien. Misschien zou iedereen eens dit boek (of een soort gelijk boek) moeten lezen om tot dat besef te komen…

“Klap”, een aangrijpend boek.

Mijn mening

Ik werd gegrepen door het boek. Het besef dat er zoveel onbegrip is als je ziek bent, maar je dat niet kunt zien. Ik heb het zelf al mogen ervaren, al wij het bij mij niet blijvend, maar het gevoel herken ik helemaal! Misschien dat ik het daarom soms ook best emotioneel vond om te lezen, maar het is wel hoe de maatschappij in elkaar steekt. De lessen uit dit boek? Niet appen of met andere dingen bezig zijn achter het stuur en niet oordelen op wat je aan iemand ziet. Een boek dat mensen die een ongeluk krijgen doordat ze met andere dingen bezig zijn zouden moeten lezen!

Specificaties

Klap
Bron: Bol.com

Titel: Klap
Auteur: Christine Kliphuis
Uitgeverij: Meander
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 240
Uitgave: Hardcover & Ebook
Verschijning: Juni 2019
ISBN: 9789050191197

Bestel de Hardcover (€ 19,50)
Bestel het Ebook (€ 5,99)

Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste boeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Benieuwd naar meer recensies?
Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina waar alle recensies verzameld worden…
Van boeken voor baby’s tot boeken voor volwassenen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.