Kneed en klieder
Recensie

|| Recensie || Kneed en klieder

“Kneed en klieder” geschreven door Babbe van Ginkel is echt een boek om lekker mee te klieder! Er staan super simpele klieder recepten in met huis, tuin en keuken ingrediënten. Houd jij ook zo van kliederen? Lees dan snel verder!

Kneed en klieder

Kneden, kliederen, rollen en heel erg vies worden, wie houdt daar nou niet van?

Het boek

Kneed en kliederKneden en kliederen, welk kind vindt dat nou niet heerlijk om te doen?En wist je dat dit heel makkelijk gaat met zelfgemaakt kliedermateriaal? Het meeste heb je gewoon in je keuken- of badkamerkastje liggen!

Door te experimenteren en te ontdekken leren kinderen ontzettend veel. Het kliederen met je handen heeft een pedagogische basis: het is goed voor de sensomotoriek. Al je zintuigen worden aangesproken. Tijdens het voelen en ruiken ontwikkelen kinderen hun fijne motoriek. Ook werkt het ontspannend en komen kinderen op een natuurlijke manier met hun verhalen over de dag.

Niets is zo leuk als lekker kneden, rollen, kliederen, in elkaar stompen, uit elkaar trekken en een beetje vies worden of liever nog: heel erg vies worden!
Zelf speelklei, slijm of magisch zand maken kan snel, goedkoop en makkelijk met spullen uit je keukenkastje. Er je weet precies wat erin zit, wel zo fijn. Veel recepten maak je (samen) in een paar minuten.
Hoe pak je dat aan? Babbe van Ginkel deelt 30 recepten voor baby’s vanaf 9 maanden, voor kleuters en zelfs tieners. En ze geeft tips en trucs om het nog leuker te maken en tegelijkertijd de rommel te beperken.
Door te experimenteren en ontdekken leren kinderen ontzettend veel. Het spelen met vormeloze materialen is goed voor de motoriek, stimuleert de zintuigen en bouwt aan het zelfvertrouwen van kinderen. Niks moet, alles mag. Succes verzekerd!

Voor wie?

“Kneed en klieder” is een boek waar klieder recepten in staan voor kinderen vanaf 9 maanden. Het is niet alleen leuk voor kleine kinderen, er staan ook ideeën in voor tieners. En wees eerlijk, papa en mama vinden het vast ook heerlijk om eens lekker te kliederen!

Kneden en klieder, voelen en vies worden. Een super leuke activiteit om met je kindje te doen en dat met dingen die je gewoon in je keukenkastje hebt staan!

Onze mening

Ik hoef er geen geheim van te maken dat wij wel van een beetje kliederen en vies worden houden. Klei was al een hit bij Daan en ook slijm vindt hij heerlijk om mee te spelen. Op een gegeven moment is het te vies om mee te spelen, of ik het gewoon op. Ik ben dus super blij met dit boekje, want nu kan ik zelf aller recepten uit gaan proberen! In het boek staan ook ontzettend leuke ideeën voor voelbakken, iets wat ik ook wel heel leuk vind. Ik ben echt blij met het boek!  Mijn conclusie is dan ook dat het zeker een aanrader is voor iedereen die van lekker kliederen houdt. Er staan zoveel leuke ideeën in, die allemaal gemakkelijk te maken zijn.

Specificaties

kneed en kliederTitel: Kneed en klieder
Auteur: Babbe van Ginkel
Uitgeverij: Spectrum
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 88
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Juni 2018

 

 

 

 

 Als je hierboven op het boekje klinkt, dan wordt je door doorgestuurd naar Bol.com. Natuurlijk zijn er online en offline winkels die ook dit leuke boek verkopen. Denk bijvoorbeeld aan: Bruna.

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.