|| Recensie || Later word ik…

|| Recensie || Later word ik…

“Later word ik…” geschreven door “Marianne Bussen en Ron Schröder” is een boek vol met beroepen! Sommige beroepen willen alle kinderen wel uitvoeren; piloot, juf, brandweerman, zuster… Maar wat nou als olifantenwasser iets is dat bij je past? Dat en veel meer beroepen vind je in super leuke boek voor peuters en kleuters!

Later word ik…

Later word ik stewardess, of nee schrijfster, misschien is visser zijn wel leuk? Het valt niet mee om een keuze te maken uit al die beroepen!

Het boek

Later word ik...
Bron afbeelding: Bol.com

Wat zijn er veel beroepen! Als klein kind kan je natuurlijk nog volop fantaseren over wat je allemaal worden wilt! Waarschijnlijk ken je als klein kind nog niet eens alle beroepen… Dat is waar dit boek goed van pas komt, want in deze beroepengids voor kleuters vind je een heleboel beroepen terug! Je leest over de bekende beroepen, maar er komen ook onbekendere beroepen voorbij! Op elke dubbele pagina lees je over een nieuw beroep met prachtige illustraties!

“Weet jij al wat je later wilt worden? Droom je ervan om hoog door de lucht te vliegen als piloot of stewardess? Zou je het liefst elke week in een groot stadion op het voetbalveld een balletje trappen? Wil je mensen of dieren helpen als ze ziek zijn? Of maak je anderen blij door te zingen en te dansen? In dit boek vind je veertig versjes over allerlei beroepen – van ijscoman tot tandarts!”
(Bron:  achterflap boek)

Voor wie?

“Later word ik…” is een boek voor peuters en kleuters. Het is heerlijk om hem samen met de kinderen te lezen en de fantasie de vrije loop te laten gaan over de verschillende beroepen. Daarnaast is het ook een leuk boek voor kinderen die net kunnen lezen. Ze kunnen lekker zelf het boek doorlezen en ook zo ook nog eens hun lees skills oefenen!

“Later word ik…” is een super leuk en leerzaam boek voor jonge kinderen!

Onze mening

Een super leuk boek! Samen met Daan heb ik hem gelezen. Niet alleen Daan vond het leuk om nieuwe beroepen te ontdekken, ook ik heb er echt van genoten. Het valt niet mee om een beroep te kiezen voor de rest van je leven! We hebben samen veel lol gehad en hebben bij sommige beroepen een rollenspelletje gedaan. Echt een aanrader om lekker mee aan de slag te gaan met jonge kinderen!

Specificaties

Later word ik...
Bron afbeelding: Bol.com

Titel: Later word ik…
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Uitgeverij: van Holkema & Warendorf
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 96
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Oktober 2018
ISBN: 9789000363797

Bestel de Hardcover (€ 12,99)

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.

 

 

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?


12 thoughts on “|| Recensie || Later word ik…

  1. Interessant! Ik hoop dat het een beetje een “inclusief” boek is, en dat het niet enkel de meest standaard beroepen aanhaalt. Want ik heb het gevoel dat ik vroeger niet echt wist wat mijn opties waren, dus misschien dat een boek als dit daar wel bij kan helpen.

  2. Heel leuk. Ik heb nog steeds zo’n beroepenboek van toen ik kind was, een echt jaren 80 geval waar ik maandenlang – wat zeg ik, juarenlang – plezier van gehad heb. En nu vermaken mijn eigen kinderen zich ermee. Alleen die van mij is wat verouderd, ook qua beroepen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...