Malvarina wil een heks worden
Recensie

Malvarina wil een heks worden!

Malvarina wil een heks worden! “Cool mama! Er staan doodshoofden op het boek!” Het is in mijn ogen altijd fijn als de omslag van een boek direct aanspreekt. Mijn ervaring is namelijk dat er dan ook veel meer motivatie is om het boek daadwerkelijk te gaan lezen. Samen met Daan heb ik het boek gelezen en in dit artikelen vertellen wij meer over dit leuke boek.

Hoewel Daan best heel goed kan lezen, mist hij soms wel de motivatie en het doorzettingsvermogen om een boek echt uit te gaan lezen. Het is niet dat hij lezen niet leuk vindt, maar het onderwerp moet hem wel aanspreken. Eigenlijk heel logisch, want ik heb dat zelf ook met boeken. De boekcover sprak hem door de doodshoofden direct aan. Ik heb geen idee of ik me zorgen moet maken om zijn fascinatie hiervoor, maar ik ga er vanuit dat het gewoon weer een fase is die wel weer overwaait. Het fijne was wel dat hij vol enthousiasme aan het lezen ging in het boek!

Malvarina wil een heks worden!

In dit verhaal leer je een meisje van negen jaar kennen, ze heet Malvarina. Malvarina wil, zoals de titel al doet vermoeden, een heks worden. Het verhaal speelt zich af in een vervloekte vallei. In de vallei zijn drie gemene heksen de baas. Iedereen is bang voor hun griezelige toverkunsten, maar Malvarina is heel dapper.

Malvarina neemt het lot in eigen handen en besluit om bij het verboden kasteel van de drie heksen aan te bellen. Ze had niet verwacht, maar de drie heksen willen Malvarina wel les geven. De heksen waren eigenlijk al op zoek naar een opvolger. Maar wat gebeurd er als ze Malvarina toch niet geschikt vinden?

Voor wie is dit boek?

Dit boek is niet alleen een boek voor meisjes. Het onderwerp en de omslag doen dat misschien wel vermoeden, maar het is ook een leuk boek voor jongens. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zeven, maar dit ligt natuurlijk helemaal aan het leesniveau van je kind. Gelukkig zijn alle kinderen anders! Het boek is als een soort geheim dagboek vormgegeven, dat maakt het boek natuurlijk helemaal interessant!

Onze mening

Na het lezen van het boek, mogen we natuurlijk onze mening met jullie delen. Waar Daan eerst dacht dat het een boek voor meisjes was, bleek dat echt wel mee te vallen! Hij vond het wel heel erg leuk om te lezen wat er allemaal nodig is om een heks te worden. Nu moet ik zeggen dat het verhaal ook wel op een grappige, stoere en avontuurlijke manier verteld wordt. Eigenlijk op de manier zoals Malvarina is. Daan volgt net als Malvarina ook wel graag zijn eigen weg, dus dat was wel een herkenningspuntje. Het boek is voorzien van mooie en kleurrijke illustraties die het verhaal helemaal compleet maken. Wij zijn enthousiast!

Malvarina wil dus een heks worden, wil jou kindje ook graag een heks worden of heeft het hier een fascinatie voor? Dit boek is dan zeker een aanrader!

“Malvarina wil een heks worden!” kopen bij BOL.com

Titel: Malvarina wil een heks worden | Auteur: Laura Proietti | Illustraties: Susanna Isern | Uitgeverij: de Vier Windstreken | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 116 | Uitgave: Paperback| Verschijning: Maart 2023| Leeftijd: vanaf 7 jaar

Klik hier om meer recensies te lezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.