Meester Kikker
Recensie

Meester Kikker

Het boek van Meester Kikker kennen veel mensen wel denk ik. Dit is de nieuwste uitgave van Meester Kikker, een prachtige nieuwe full colour uitgave van deze klassieker van Paul van Loon! Misschien heb je het boek al gelezen, of misschien heb je de film gezien? De film hebben wij een tijdje geleden gekeken en Daan vond het hilarisch. Het boek hadden wij nog niet gelezen, maar brengt net zoveel lol met zich mee als de film.

Tijdens de laatste vakantie hebben wij samen het boek gelezen. Daan kan het boek al goed zelf lezen, maar hoe leuk is het als je ook nog gewoon lekker voorgelezen wordt met gekke stemmetjes… Wij lezen veel samen en lezen elkaar ook voor, niet alleen leerzaam, ook heel gezellig! In dit artikel lees je meer over het boek van Meester Kikker.

‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’

Meester Kikker

De meester heeft een heel groot geheim! Het is een supergeheim en heel erg bijzonder! De kinderen in groep 3 en 4 kijken hun meesters verwonderd aan… Meester wil zijn supergeheim wel verklappen, maar daarvoor moeten de kinderen wel eerst iets doen! De kinderen moeten zweren dat ze het super geheim van de meester heel goed zullen bewaren!

Het grote geheim

Je raadt misschien wel al wat het geheim is, als je de titel van het verhaal leest. Meester is een kikker! Alle kinderen kennen dus het geheim van de meester dat zorgt voor spannende en grappige situaties! Eerst denken de kinderen nog dat de meester een grote grap met hen uithaalt, maar al snel komen ze erachter dat dat niet zo is.

Als de meester voor de ogen van de kinderen in een kikker verandert wordt het spannend. Vlak daarna komt directeur Stork de klas binnen! Stork is pas 3 maanden directeur en is heel makkelijk met het uitdelen van strafpunten. Stork ontdekt de kikker in de klas en wil die vermorzelen! Zijn voet hangt al boven Meester Kikker, maar gelukkig weet die op het laatste moment te ontsnappen!

Over Paul van Loon

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 35 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en over de Griezelbus. Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, gekke verhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de Andere Werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ‘s nachts schrijft.

Onze mening

Ondanks dat wij de film van Meester Kikker net gekeken hadden, hebben wij ook enorm veel plezier gehad tijdens het lezen van het boek. Je hebt natuurlijk nog een beeld van de film in je hoofd, waardoor je het nog meer voor je ziet. Daan leest veel, maar ziet nog niet altijd beelden ervan in zijn hoofd, dus dit was wel heel erg leuk om te doen! Hij heeft nu ervaren wat ik bedoel als ik zeg dat je van het verhaal in het boek een film in je hoofd kunt maken. Wij hebben dus genoten van het lezen van het boek! Het boek is prima zelf te lezen voor kinderen vanaf een jaar of 7, maar het boek voorlezen is natuurlijk ook heel erg leuk!

Titel: Meester Kikker | Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Hugo van Look | Uitgeverij: Leopold | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 144 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: september 2023 | Leeftijd: vanaf 7 jaar

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.