Mijn eerste verjaardag
Recensie

|| Recensie || Mijn eerste verjaardag [+Win!] [Gesloten]

De eerste verjaardag van je kindje, dat is een spannende gebeurtenis! Er moet natuurlijk veel geregeld worden. Tegenwoordig houden steeds meer mensen er rekening mee dat alles in harmonie met de natuur is. Onze kinderen moeten immers ook nog in deze wereld leven! Maar hoe organiseer je nu zo’n groene verjaardag als je kindje een jaar wordt? Dit boekje helpt je daarbij!

Mijn eerste verjaardag

Mijn eerste verjaardagMijn eerste verjaardag, spelletjes, recepten en tips voor een leuke en groene eerste verjaardag! Over het algemeen een eerste verjaardag organiseren is al een hele klus, maar wat als je er ook nog rekening mee wilt houden dan alles in harmonie met de natuur is? Dat is best een opgave. Ik ben me er steeds bewuster van dat we voorzichtig met onze aarde om moeten gaan en ben dan ook blij met een boekje als deze. De ideeën in het boek zijn natuurlijk niet alleen maar bruikbaar tijdens verjaardagen. Ook voor de gewone dagen staan er leuke activiteiten in!

Over mijn eerste verjaardag

Als je kindje een jaar wordt, dan krijgt hij daar nog niet veel van mee. Hij slaapt waarschijnlijk nog veel overdag en je wilt hem natuurlijk niet overdonderen met allerlei prikkels. Je kunt de verjaardag vieren zoals je gewend bent, maar je kunt hem ook helemaal afstemmen op de behoeftes van je kindje… Natuurlijk is er ook een gouden middenweg, het is maar net wat je zelf wilt.

In dit boekje vind je ideeën voor spelletjes voor kinderen vanaf 1 jaar. Alle spelletjes zijn op de natuur geïnspireerd en je maakt vooral gebruik van natuurlijke materialen. Op deze manier creëer je momenten voor de volwassenen en kind(eren), waarmee ze leuke herinneringen kunnen maken. Dat niet alleen, met sommige spel ideeën komt er een zelfs een mooi en tastbaar resultaat!

Het maakt niet uit in welk seizoen je kindje jarig is, want voor ieder seizoen vind je drie leuke activiteiten. In totaal dus twaalf verjaardagsspelletjes, die in harmonie met de natuur zijn en speciaal voor ouders en kinderen vanaf één jaar zijn.

Duurzaam

Duurzaam zijn staat centraal in dit boekje. We moeten zuinig op de aarde zijn, willen de volgende generaties ook nog op een fatsoenlijke manier kunnen leven. In hoeverre kan je hier aan bij dragen? Eigenlijk een heleboel, door een paar kleine aanpassingen. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld al om geen wegwerpservies te gebruiken. Super makkelijk, ik weet het, maar niet echt goed voor de natuur.

Gezondheid

Aan gezond eten wordt ook steeds meer aandacht besteed. Dat vind ik goed, maar is het iets waar je op een eerste verjaardag rekening mee houdt? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar ik heb gelezen dan er veel ideeën zijn om minder suiker binnen te krijgen, maar het toch ook wel een lekker feestje te laten zijn! Bij een kindfeestje is het vaak veel suiker en kleurstoffen met overprikkelde kinderen tot gevolg… Of dat nou de bedoeling is van een feestje, nee dat denk ik niet… Ik vind het dus wel een uitdaging om hier de volgende keer eens naar te kijken.

Mijn mening

Wat vind ik nou van dit boekje? Alhoewel wij de verjaardag van Daan niet duurzaam hebben gevierd, staat hier toch wel hele goede ideeën in. Over veel dingen heb ik nooit nagedacht, terwijl het is niet hinderend is om het even aan te passen en zo beter voor het milieu te zijn. De spelletjes in het boek vind ik heel leuk, ze zijn niet alleen leuk voor verjaardagen, maar ook gewoon als activiteit. Ook de ideeën voor gezonde verjaardagshapjes vind ik verrassend. Als ik het zo lees, dan ziet het er goed uit! Ik vind het een leuk boekje met leuke ideeën, die je mee kunt nemen als je de kinderverjaardag een beetje groener wilt maken!

Mijn eerste verjaardag, spelletjes, recepten en tips voor een leuke en groene eerste verjaardag!
Het boekje kost € 14,95 en is bij Ouders van Nature te bestellen.


Winactie !

Ben jij ook zo enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Dan heb je misschien wel heel veel geluk! Ik mag namelijk twee boekjes t.w.v. € 14,95 (p.st.) weggeven! Hoe je mee kunt doen lees je hieronder.

  • Laat onder dit berichtje op de blog een reactie achter en beantwoord daarin de volgende vraag: “Voor welk kindje (of ouders) zou jij graag willen winnen?. Natuurlijk mag je ook voor jezelf meedoen 😉 Zonder reactie onder deze blog kan je niet aan de winactie meedoen. Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Like Happinessfromme op Facebook. (Heb je geen FB, laat dit dan even in je reactie weten, uiteraard mag je gewoon meedoen!)

De volgende punten zijn niet verplicht, maar het wordt wel heel erg gewaardeerd!

  • Like de post van deze blog / winactie even met een duimpje of hartje op Facebook.
  • Deel de post van deze blog / winactie op Facebook.
  • Tag op Facebook al je vrienden die ook kans willen maken op deze leuke prijs!
  • Like Happinessfromme op Instagram | Bloglovin | Pinterest |

De winactie loopt t/m 20 februari. De winnaar wordt in de week erop bekend gemaakt op de blog. Hij of zij krijgt ook een persoonlijk mailtje (deze kan in de spam komen, dus hou die in de gaten!). Graag binnen 7 dagen reageren, anders wordt er een andere winnaar gekozen.

Heel veel succes iedereen!

Ben je benieuwd hoe een winactie in zijn werk gaat? Ik heb er een stukje over geschreven! Je kunt hem hier even doorlezen. Door mee te doen aan de winactie ga je akkoord met de voorwaarde zoals die in het stukje omschreven staan.


De winactie is gesloten en de winnaar is bekend! 
De gelukkige winnaars zijn geworden…
Theresa & Ruud

Je krijgt van mij ook een persoonlijk mailtje (deze kan in de spam komen). Belangrijk is om binnen 7 dagen te reageren op de mail, anders vervalt je prijs en wordt er een nieuwe winnaar gekozen!

Niet gewonnen? Niet getreurd, er komen nog veel meer leuke winacties! Je kunt ze altijd terugvinden in de rechter balk op de blog!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking en ontvangen product(en).


 

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.