Mijn kuiken
Recensie

|| Recensie || Mijn kuiken, van ei tot kuiken

“Mijn kuiken” geschreven door “Géraldine Eischner” is een boek dat geschreven is vanuit het perspectief van een klein meisje. Het is een leuk, maar ook een informatief boek over hoe het precies gaat met de kip, het ei en het kuiken. Erg leuk om samen te lezen!

Mijn kuiken

Van ei tot kuiken…

Een ei komt uit een kip, dat weten de meeste kinderen vrij snel… Maar een ei uitbroeden? Dat is een heel ander verhaal….

Ciska, de grote witte kip, legt een ei, maar is niet van plan om hem uit te gaan broeden! Een klein meisje wil graag een kuikentje en besluit om het ei zelf uit te gaan broeden… Maar een mens kan dat natuurlijk helemaal niet zo goed als een kip! Gelukkig heeft mama een idee, een broedmachine! Het duurt 21 dagen voordat het ei uitkomt en ondertussen moet je er goed voor zorgen!

“Ik zit graag in de tuin naar de kippen te kijken. Toch mis ik iets: een lief, zacht kuikentje. Toevallig heeft de dikke Ciska net een ei gelegd. Alleen is ze niet van plan het uit te broeden. Daarom besluit ik het zelf te doen. Maar een ei uitbroeden is niet zo gemakkelijk. En het duurt veel langer dan ik dacht…” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Mijn kuiken” is een boek voor peuters en kleuters. Het is een leuk verhaal om te lezen en de kinderen lezen er ook nog eens van! Want het is natuurlijk niet zo dat de kip een ei legt en daar zomaar een kuikentje uit komt! Ze leren dat eieren ook uit kunnen komen door ze in een broedmachine te leggen, wat moet je allemaal doen voordat een eitje uit komt en hoe lang moet je ongeveer wachten?

“Mijn kuiken”, een leuk maar ook heel informatief boek!

Onze mening

Wij hebben dit boekje gelezen in de tijd dat er bij Daan op de opvang ook een broedmachine stond. Erg leuk om het zo te combineren! Want die kuikentjes komen natuurlijk niet zomaar uit de eieren. Hij kon op de opvang een broedmachine in het echt zien en ook zien hoe de kuikentjes uit de eieren kwamen. Het klopte allemaal met het boek! Een leuk een leerzaam boek voor peuters en kleuters!

Specificaties

Mijn kuiken
Bron: Bol.com

Titel: Mijn kuiken
Auteur: Géraldine Eischner
Illustrator: Eve Tharlet
Uitgeverij: de Vier Windstreken
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 28
Uitgave: Hardcover
Verschijning: februari 2011
ISBN: 9789051161588
Leeftijd: 4-7 jaar

Bestel de Hardcover (€ 14,95)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een ontvangen product(en) of affiliate link(s).


4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.