Money Planner
Recensie

Money Planner, inzicht geeft rust!

Money Planner” geschreven door “Renée Lamboo” ofwel PorteRenee is een boek dat je helpt bij het inzicht krijgen in je inkomsten. Dat klinkt misschien heel simpel, maar veel mensen hebben de financiële zaken niet goed op een rijtje staan. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat je dan ook schulden hebt, maar hoe fijn is het niet als je wel een duidelijk overzicht hebt?

Inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven, want inzicht geef rust!

Money Planner

In een jaar tijd (12 maanden) een mooi overzicht creëren in je inkomsten en je uitgaven? Dan zit je met dit boek helemaal goed. Natuurlijk hoef je niet een jaar te wachten voordat je alles op een rijtje hebt, maar je krijgt wel iedere maand nieuwe tips waar je mee aan de slag kunt! Vaste prik is wel iedere maand je inkomsten en uitgaven bijhouden, ging alles goed of ben je op valkuilen gestuit? Is het je gelukt om de financiële doelen van die maand te halen of zijn er nog wel wat verbeterpunten? Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen, want Renée heeft allemaal hele fijne tips voor je! En het toffe vind ik, het lukt haar ook nog eens om mij enthousiast te maken om op een leuke manier te gaan sparen!

Het over geld hebben of naar je geldzaken kijken is niet altijd leuk! Zeker niet als je het niet breed hebt en je de eindjes aan elkaar moet knopen. Toch is het juist dan belangrijk om alles goed op een rijtje te hebben, want inzicht geeft rust! Gewoon gaan doen dus…

Achterflap boek

Renée Lamboo ging van tienduizenden euro’s in het rood naar tienduizenden euro’s op de bank. Inzicht was de eerste stap op haar weg naar rijkdom en een vrijer, gelukkiger leven. Renée ging precies bijhouden wat ze uitgaf en dichtte al haar geldlekken. Ze begon een blog en op PorteRenee.nl inspireert ze nu elke maand zo’n tweehonderdduizend mensen met haar persoonlijke verhaal, tips en tricks. Ben jij iemand die het overgemaakte spaargeld toch weer terugboekt? Kun je maar niet binnen je budget blijven? Of heb je helemaal geen budget? Geen probleem, Renée had dezelfde problemen als jij! In dit boek helpt ze je dat nu voor eens en altijd te veranderen. Met deze persoonlijke Money Planner word jij weer de baas over je eigen centen!(Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Money Planner” is een boek voor eigenlijk iedereen. Want of je nu heel veel geld hebt, of iedere maand rond moet komen van een klein bedrag, iedereen heeft overzicht nodig. Maar je leert niet alleen om overzicht te creëren, je leert mee! Misschien zijn er voor jou wel mogelijkheden om je hypotheek sneller af te lossen of is er een manier waarop het terugbetalen van je studieschuld leuk wordt? Dat laatste kan ik mij niet voorstellen, maar als het kan, waarom niet! Daarnaast wordt er ook nog aandacht besteedt aan een grote kostenpost voor veel mensen, impulsaankopen! Misschien kan je het geld van die impulsaankopen ook sparen? Niet zo leuk natuurlijk, alhoewel, wat als je op je spaarrekening kijkt en daar staat een mooi bedrag? Allemaal vragen, kan jij ze met ja beantwoorden? Verdiep je dan zeker eens in dit boek, want dan is dit echt een boek voor jou.

Mijn mening

Ik ben best een pietje precies wat de inkomsten en uitgaven betreft. Alles staat heel duidelijk in een Excel-bestand, zodat alles overzichtelijk is. Dat is fijn voor mij, maar ook voor mijn man! Die bemoeit zich eigenlijk niet met de financiën, maar ik vind wel dat hij de mogelijkheid moet hebben om alles in te kunnen zien. Hoewel wij toch alles wel netjes op orde hebben, vind ik het interessant om alles nog eens na te lopen. Kunnen we nog ergens besparen misschien? Daarnaast hebben we natuurlijk een hypotheek en ik heb een studieschuld.

Nu zou je zeggen, aflossen die hap! Als je kijkt naar de nu geldende regelingen dan zou ik daar zeker naar kijken, maar wij hebben voor beide schuldenposten hele gunstige afspraken staan, dat eerder aflossen niet echt loont. Ik ben dus heel blij met dit boek en ga ook aankomende maanden zeker alles netjes bijhouden! Mijn grootste doel daarmee is om te proberen om mijn impulsaankopen drastisch terug te schroeven, want ik beken, daar maak ik mij zeker schuldig aan!

Zeg portemonnee, staat het er allemaal een beetje goed voor? Mede dankzij dit boek staat alles hier thuis weer op een rijtje!

Specificaties

Money Planner

TitelMoney Planner
AuteurRenée Lamboo
Illustrator
UitgeverijHarperCollins
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden256
UitgaveHardcover
Verschijning2020
ISBN9789402706338
Aanbevolen leeftijd


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.