Pixi boekjes - 9 Vriendschap
Recensie

Pixi boekjes – 9 Vriendschap

Pixi boekjes, ken jij ze? Voor mij is het echt nostalgie, want wij hadden ze vroeger thuis ook al. In een soort curver boxje had mijn moeder een heleboel pixi boekjes zitten die altijd mee naar de camping gingen. Ze liggen nu nog steeds in de caravan en ook Daan is er dol op. Wat het zijn? Dat lees je in deze blog.

Pixi boekjes

Kleine boekjes, die overal mee naartoe kunnen, met de leukste verhaaltjes!

Wat zijn pixi boekjes?

Pixi boekjes zijn kleine boekjes, met een formaat van 10×10 cm. Ze bevatten 24 pagina’s en kosten € 0,99 per stuk. Het zijn leuke boekjes voor onderweg, maar ook erg leuk als traktatie. Ik schreef al eerder dat het voor mij nostalgie was, tussen 1971 en 1996 waren ze enorm populair en ze zijn nu terug van weg geweest.

Vriendschap

De serie die ik ontvangen heb is serie nummer 9, over vriendschap. De serie bestaat uit acht leuke boekjes, net als elke serie trouwens. Hieronder even een klein overzichtje. 

Scoren in de wasmachine

Als Emma voor haar verjaardag een nieuwe bal krijgt, wil ze natuurlijk voetballen! Helaas zijn ze niet met genoeg om een wedstrijdje te houden. Op de schroothoop vinden ze een oude wasmachine, de perfecte tegenstander! Wie denk jij dat er gaat winnen?

Twee vrienden en een-Hawaï-shirt

Gerrit Hawaï, de favoriete buurman van Lili, is dol op het vertellen van verhalen over Hawaï. Hij draagt ook altijd een Hawaï shirt en heeft daar ook zijn naam aan te danken. Gerrit is altijd vrolijk, terwijl de andere buurmannen alleen maar grasmaaien. Eigenlijk maar saai en daarom besluit hij een Hawaï te geven.

Karo en het meeuwenei

Als Karo en Tuin aan het vissen zijn, vinden ze een meeuwenei. Arnie is een vogelbeschermer en opa zegt dat ze het ei het beste daar naartoe kunnen brengen. Als het ei uitkomt, gaan ze voor de meeuw zorgen maar hoe leer je hem vliegen?

Jan en Leo. Verdraaide ballen!

Jan en Leo voetballen lekker als per ongeluk de bal bij buurman Haksnavel in de tuin komt. De bal valt op alle mooie bloemen en daar is de buurman echt niet blij mee! Zouden Jan en Leo de bal toch terug krijgen van de buurman?

Op pad met Pixi

Pixi wil graag de wereld verkennen en zijn dierenvrienden willen mee! Ze bouwen een huifkar en vertrekken. Soms stoppen ze even om een beetje te eten, alles lijkt helemaal goed te gaan! Totdat het gaat regenen…

Samen naar school

Yara en Liam zitten in dezelfde groep en spelen graag met elkaar! Ze doen veel leuke dingen, zoals hutten bouwen, van de glijbaan gaan en ze eten lekkere poffertjes! Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Wat gaat de tijd toch snel als je plezier maakt.

Mijn grote vriend Moos

Moos is de allerbeste vriend de je kunt hebben! Hij kan bij dingen de heel hoog staan,  is dol op verstoppertje en vertelt graag verhaaltjes. Maar dan wordt Moos ziek, gelukkig is daar zijn beste vriend die goed voor hem komt zorgen.

Karlijn logeert bij Timo

Logeren bij iemand anders is natuurlijk best een beetje spannend! Karlijn gaat voor het eerst logeren bij Timo. Ze vindt het allemaal best heel spannend, maar dat is helemaal niet nodig. Ze eten haar lievelingseten en als het niet lukt om te slapen, dan helpt Timo haar.

Onze mening

In de inleiding schreef ik natuurlijk al dat ik vroeger dol was op de boekjes. Daan heeft de doos met boekjes van vroeger al allemaal gelezen en het grappige is dat hij dezelfde boekjes leuk vindt als ik vroeger. Ook deze nieuwe serie viel in goede aarde. De boekjes zijn super leuk om even voor het slapen gaan te lezen. Ik vind het leuk om iets wat ik vroeger zo leuk vond, nu in een nieuw jasje ook aan Daan mee te geven.

De pixiboekjes zijn los verkrijgbaar bij de boekhandel.
In de webshop van de Vier Windstreken kan je de hele serie bestellen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

een persoonlijk sieraad
Heb jij een beetje last van cadeaustress? Geen zorgen, want ik heb een hele leuke tip voor jou. Doe een persoonlijk sieraad cadeau! Dit kan je zowel aan een man als een vrouw geven, maar ook voor kinderen zijn er prachtige sieraden. Het is natuurlijk een ideale tip voor de feestdagen, want sieraden passen gewoon heel goed bij de feeststemming. Als kerstcadeau sieraden geven is heel erg mooi, ze kunnen ook direct gedragen worden. Gerelateerd
Verder Lezen
Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas
Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas is een super leuk sinterklaasboek! Nadat hij vorig jaar enorm snel uitverkocht was, is er nu een herdruk. Dat hij zo snel uitverkocht was, dat verbaast mij helemaal niets, want ik kan je bij voorbaat al verklappen dat het een super leuk voorleesboek is! Gerelateerd
Verder Lezen
Materiaal keuzes maken bij het inrichten van een kamer
Het inrichten van een kamer, ik vind dat heerlijk om te doen! Wat ik wel altijd lastig vind is het maken van de juiste materiaal keuzes. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en raamdecoratie. Het zijn keuzes die voor een langere tijd vaststaan en dat vind ik altijd wel moeilijk. Meubeltjes en accessoires vind ik een stuk minder lastig, die kan je immers makkelijker vervangen. Gerelateerd
Verder Lezen
Hier is dat feestje met VTech!
Een feestje met VTech bouwen, dat gaat jong en oud zeker lukken met dit leuke speelgoed! Maak in dit artikel kennis met de VTech DJ Beat Boxer, de Super Sound Karaoke en de Kidizoom Snap Touch! Speelplezier voor jong en oud met deze leuke items van VTech. Ook leuk om cadeau te doen tijdens bijvoorbeeld de feestdagen, verjaardagen of andere gelegenheden. Gerelateerd
Verder Lezen
Sinterklaasbloghop 2022
Jaja, het is weer zover! Het is weer tijd om te gaan bloghoppen! Vorig jaar sloeg ik een jaartje over, maar dit jaar doet Happinessfromme weer mee met de #SinterklaasBloghop2022 ! Andere jaren was het al een groot succes en ik hoop dat het dit jaar ook weer erg leuk wordt. Ook dit jaar kan je dus weer lekker bloghoppen en kans maken op toffe prijzen! Iedere blogger geeft namelijk een leuke prijs weg, op Happinessfomme maak je kans op € 35,00 shoptegoed van Kaya sieraden! Gerelateerd
Verder Lezen

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.