Pokémon - Het complete boek
Recensie

Pokémon – Het complete boek

Pokémon – Het complete boek is het boek waar ik onze kleine Pokémon fan helemaal gelukkig mee maak! In dit unieke en officiële boek kom je alles te weten over Pokémon! Je gaat met Ash mee op reis door de verschillende werelden en bezoek bijzondere plekken. Dit is het boek dat iedere Pokémon fan wil hebben! In deze blog vertel ik je dan ook meer over dit super toffe boek!

In Pokémon – Het complete boek leer je alles over de Pokémon soorten en hun unieke krachten. Je leest over de spannende avonturen van Ash, die hij met Pikachu en Bulbasaur beleeft. Die avonturen beleven ze tijdens hun zoektocht om Pokémon meesters te worden. Verder lees je over de gevechten tussen de trainers, de rivaliteit tussen de teams en over de unieke en ontroerende vriendschappen die ontstaan zijn.

Pokémon – Het complete boek

Pokémon is al generaties lang een fenomeen. Dit boek is dan ook niet alleen voor alle fans, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Pokémon. In het boek vind je 25 jaar Pokémon historie, waarin je elk seizoen in het kort beleeft. Dompel jezelf helemaal onder in de verhalen en beleef alle mooie momenten uit de Pokémon serie. Uiteraard compleet met afbeeldingen uit de serie!

Pokémon - Het complete boek - achterkant

Ontmoet Ash zijn reisgenoten

Ash maakte in de afgelopen 25 jaar wel veel mooie reizen naar verschillende regio’s. In dit boek heeft iedere regio zijn eigen hoofdstuk, waarin je de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de personages die hij tijdens zijn reizen is tegengekomen. Bijvoorbeeld de zorgzame Zuster Joy, vastberaden Agent Jenny en de wijze Professor Oak. En niet alleen deze drie belangrijke reisgenoten, maar ook de vele andere reisgenoten die Ash  op zijn reizen heeft ontmoet.

Buitengewone Pokémon uit alle gebieden

Je ontmoet niet alleen de reisgenoten van Ash, maar natuurlijk ook alle buitengewone Pokémon die in de gebieden te vinden zijn waar Ash doorheen is gereisd. Niet allen de legendarische Pokémon hebben hun eigen unieke eigenschappen en verhalen, ook de inheemse soorten hebben dat. Naast de basis informatie over de Pokémon krijg je ook inzicht in hun gedrag en de interactie met hun trainers.

Duels en wedstrijden!

In het boek lees je dus over Ash en zijn reizen, de reisgenoten die hij tegenkomt en over alle Pokémon. Het doel is natuurlijk Pokémon trainer worden en daarvoor moet je wel duelleren. Terwijl je door het boek bladert ben je getuige van de duels en wedstrijden die plaatsvonden. Denk aan gevechten tussen legendarische Pokémon of gewoon vriendschappelijk wedstrijden tussen de trainers. Door te lezen over de duels en wedstrijden kom je erachter welke vaardigheden een Pokémon trainer moet hebben om te kunnen slagen.

Nog meer weten over Pokémon?

Dit boek is natuurlijk al heel compleet en fantastisch om als Pokémonfan in handen te hebben. Toch wil je ook nog even attenderen op een boek dat eerder al uitkwam; Pokémon Het mega super de luxe handboek. Je vindt in dit boek alle belangrijke informatie over meer dan 875 Pokémon uit alle acht bekende regio’s, van Kanto tot Galar! – Van Abomasnow tot Zygarde: alle Pokémon worden alfabetisch beschreven. – Complete informatie over het type, de categorie, de moves, de lengte en het gewicht van iedere Pokémon – Alles wat je moet weten over Evoluties en Mega-Evoluties, Ultra Beasts, Legendarische en Mythische Pokémon

 

Onze mening over Pokémon – Het complete boek

Wat een fantastisch boek is dit! Het boek wilde ik in eerste instantie wegleggen en later cadeau doen, maar ik vond het zo’n tof boek, dat ik hem al snel aan Daan gaf. Voordat ik dat deed, dook eerst mijn man met zijn neus in het boek! Die was helemaal verwondert en verloor zichzelf al snel in het boek. Dit laat zien dat het boek niet alleen leuk is voor jonge kinderen, maar voor iedereen die met Pokémon opgegroeid is! Hij las over dingen die hij nog van “vroeger” wist en dat is natuurlijk wel heel bijzonder.

Daan is ook helemaal verkocht! Ik heb mijn kind werkelijk waar nog nooit zo enthousiast gezien over een boek! Hij heeft natuurlijk veel boeken, maar deze is vanaf nu wel de absolute favoriet. Hij leest meer dan ooit tevoren! Dat had ik eerder moeten weten… Zonder gekheid, hij vindt het geweldig om te lezen over alles wat er in de afgelopen 25 jaar gebeurd is. Hij ontdekt nieuwe dingen over Pokémon van “vroeger” en verdiept zich in de dingen waar hij al iets van wist.

Pokémon – Het complete boek is een absolute must-have voor elke Pokémon-liefhebber!

Titel: Pokémon – Het complete boek | Uitgeverij: Deltas | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 336 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Oktober 2023

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.