Rustgevende activiteiten
Recensie

Rustgevende activiteiten, een ontspannend moment!

Rustgevende activiteiten, voor een ontspannen moment op de dag en voor het slapengaan” is op dit moment Daan zijn meest favoriete boekje voor het slapen gaan. Elke avond kiezen wij een bladzijde en draaien we aan de olifant. Hoe het werkt? Lees snel verder…

Het bedritueel is voor alle kinderen een belangrijk moment van de dag. Gewoontes ontwikkelen om je kind voor het slapen gaan alvast tot rust te brengen zijn dan ook erg fijn.

Rustgevende activiteiten

Het boek is eigenlijk geen verhaal, maar meer handvatten om je kindje tot rust te brengen voor het slapen gaan. Voor in het boek staat heel duidelijk beschreven hoe het boek werkt. Voorop vind je een draaiende olifant met verschillende symbolen. Als ouder zijnde kies je een activiteit en je kindje kan aan de olifant draaien. Het symbool wat de olifant aanwijst vertegenwoordigt een oefening op de pagina van de gekozen activiteit.

rustgevende activiteiten

Het concept

In het boek vind je zes verschillende activiteiten die allemaal acht verschillende oefeningen hebben. De activiteiten die je terug kunt vinden zijn;

  • Ontspanningsoefeningen; dit zijn yoga-oefeningen voor kinderen, die helpen om spanningen los te laten.
  • Dierengeluiden; door dieren na te doen, kan je je kind helpen om overtollige energie kwijt te raken.
  • Fantasiespel; je kind leer om zijn dromen, wensen en angsten te uiten, waardoor hij ze ook beter kan verwerken.
  • Liedjes en rijmpjes; door te zingen kan je kindje tot rust komen. Je kunt zelf zingen, zodat je kindje kan luisteren en daardoor tot rust komt.
  • Voorlezen; door naar een verhaal te luisteren moet je kindje zich concentreren en kan hij tot rust komen.
  • Knuffels en kusjes; je kan op veel verschillende manieren knuffelen, het stelt je kind gerust en geeft zelfvertrouwen. Je kunt hiermee jullie onderlinge band versterken.

Bij iedere activiteit horen verschillende oefeningen. Door aan de olifant voor op het boekje te draaien, kan je samen met je kindje bepalen welke oefening jullie gaan doen.

Voor wie?

“Rustgevende activiteiten, voor een ontspannen moment op de dag en voor het slapengaan” is een boekje voor alle kinderen. Het is niet alleen voor kinderen die onrustig zijn voor het slapengaan, maar alle kinderen vinden het leuk om samen iets te doen voor het slapengaan. Daarbij is het niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor de volwassenen. Het boekje biedt je een mooie structuur en handvatten om samen op een rustgevende manier de dag af te sluiten.

Een handig boek vol met praktische en mooie ideeën om samen de dag af te sluiten op een manier die op die dag bij jullie past.

Onze mening over rustgevende activiteiten

Zoals ik al vertelde is het Daan zijn favoriete boekje voor het slapengaan geworden. Elke avond kiezen wij een activiteit die we op dat moment bij hem vinden passen en Daan mag aan de olifant draaien. Soms heeft hij een voorkeur voor iets en dan kiezen we gewoon zelf, maar door te draaien houden we er wel een beetje variatie in. Ik merk aan hem dat het hem goed doet en dat hij er ook veel plezier in heeft. Ook wij beleven er veel plezier aan, want we sluiten zo echt samen de dag af. Ik vind het een heerlijk boekje met veel leuke ideeën die ons helpen om de dag op een leuke en ontspannen manier af te sluiten.

Specificaties

Rustgevende activiteiten

Titel: Rustgevende activiteiten
Schrijver: Amandine Wanert
Auteur: Uitgeverij Holland
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 16
Uitgaven: Hardcover
Verschijning: Juni 2018

|| Meer informatie en bestellen; Rustgevende activiteiten


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.