Schaduwman
Recensie

|| Recensie || Schaduwman

“Schaduwman” geschreven door “Phoebe Locke” is een spannend boek… “Je ziet hem niet, hij ziet jou…” Lekker eng en de gevolgen zijn geheel voor jezelf ๐Ÿ˜‰ .ย 

Schaduwman

Ze zochten een verhaal. Ze vonden een nachtmerrie.

Schaduwman
Bron: Bol.com

In Schaduwman lees je als het ware drie verschillende verhalen, die allemaal over andere mensen gaan en in een andere tijd spelen. Maar… Wat als al deze verhalen nou eens met elkaar te maken hebben?

Het hele boek is een soort psychologisch spel. Net als je denkt te weten hoe het allemaal zit, wordt je weer op een ander been gezet. Antwoorden krijg je niet overal op, frustrerend, maar het maakt ook de spanning in het boek!

Vier meiden gaan het bos in en beloven trouw aan de “lange man”. Ze vereren hem, maar dan wil de man het kindje van Sadie. Ze vlucht, om te zorgen dat het kindje buiten zijn bereik blijft.

Sadie, de moeder van Amber, gaat weg als haar dochter net geboren is. Jaren later staat ze opeens weer voor de deur en proberen ze de draad weer op te pakken. Sadie heeft het psychisch moeilijk, zie hoort stemmen en ziet schaduwen. Ze is er heilig van overtuigd dat als ze niet zelf was weg gegaan, haar dochter bij haar weg was gehaald door de “lange man”.

Amber word beschuldigd van moord, maar wordt uiteindelijk vrij gesproken. Ze is echter wel een mediahype geworden en werkt mee aan een documentaire. Als de documentaire op het einde loopt, lees je ook de climax van het verhaal. Alles valt op zijn plaatst!

“Dertig jaar geleden trokken vier meisjes een donker bos in, op zoek naar de schaduw die ze ‘de lange man’ noemden. Tien jaar later verdween een jonge moeder, haar man en pasgeboren dochter achterlatend. Nu wordt diezelfde dochter verdacht van moord. De huiveringwekkende geheimen die deze drie gebeurtenissen met elkaar verbinden zullen eindelijk aan het licht komen.,,”ย (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Schaduwman” is een boek voor voor iedereen die van spanning houdt.ย In het boek spring je van de ene tijd naar de andere tijd, je moet dus wel goed opletten wie zijn verhaal je aan het lezen bent. Het is dus geen boekje dat je even snel tussendoor gaat lezen. Ook voor iedereen die wel van psychologie houdt vind ik het een aanrader… Ontrafel jij alle hersenspinsels?

“Schaduwman”, een spychologisch spelletje dat de nodige spanningen met zich mee brengt!

Mijn mening

Ik vond het een top boek! Zelf ben ik wel van de spanning en sensatie, zeker gezien het psychologische aspect. Ik had wel een beetje moeite om erin te komen, mede door alle tijd verspringen. Des te verder ik in het boek kwam, des te makkelijker dit werd. Het is echter wel een boek waar je de aandacht bij moet houden. Spanning en sensatie, heerlijk voor het slapen gaan ๐Ÿ˜‰ .ย Ik vind het een top boek en zeker een aanrader voor iedereen die van de nodig spanning houdt!

Specificaties

Schaduwman
Bron: Bol.com

Titel:ย Schaduwman
Auteur: Phoebe Locke
Uitgeverij: Harper Collins
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 320
Uitgave: Paperback
Verschijning: Januari 2019
ISBN:ย 9789402730807

Bestel de Paperback (โ‚ฌ 17,99)
Bestel het E-book (โ‚ฌ 12,99)

Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, Prenatal,ย PSikhouvanjouย en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. ontvangen product(en) en affiliate link(s).


6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.