Spekkie en sproet Dieven in de nacht
Recensie

Spekkie en Sproet Dieven in de nacht

Spekkie en Sproet – Dieven in de nacht is een spannend detective boek voor jongere kinderen. Dieven in de nacht is een nieuw boek in de serie van Spekkie en Sproet. Wij kenden deze serie nog niet, maar ik kan wel al verklappen dat Spekkie en Sproet er een nieuwe lezer bij hebben!

Het boek is voor kinderen vanaf een jaar of 7, maar belangrijker is natuurlijk het leesniveau dat je kind heeft. Daan is 7 jaar, zit in groep 3 sinds de zomervakantie, maar kan al aardig goed lezen. Ik schat dat hij M3/E3 leest. Hij stond er dan ook op dat hij het boek echt zelf mocht lezen! Ik wil het lezen niet ontmoedigen, dus heeft hij het boek zelf gelezen. Het duurde daarom even voordat ik deze recensie kon schrijven, maar wat heeft hij het (met natuurlijk een beetje hulp) goed gedaan!

Spekkie en Sproet Dieven in de nacht

Spekkie en Sproet hebben samen al verschillende avonturen beleefd. In dit nieuwe avontuur, Dieven in de nacht, gaan ze weer een spannend avontuur meemaken. De grote vraag is alleen, is alles wel wat het lijkt?

Waar gaat het boek over?

Spekkie en Sproet gaan een aantal dagen naar de stad. Jeetje dat is het daar druk en wat een uitlaatgassen! In de stad gaan ze hun neef Nelson helpen in de stadstuin. Een prachtige groene en rustige plek midden in de stad. Iedereen mag er komen en de buurtbewoners zorgen voor de tuin.

Dan is op een ochtend de moestuin helemaal vernield! Dat is niet het enige, er verdwijnen ook steeds padden uit de vijver en dan wordt er ook nog eens een fiets gestolen! Er lopen ‘s nachts vreemden in de tuin en er wordt afval gestort. Zou er een verband zijn? Het is tijd voor Spekkie en Sproet om op onderzoek uit te gaan.

Het is tijd om samen een nieuw avontuur te gaan beleven, want Spekkie en Sproet komen samen in actie om dit probleem op te lossen! Helaas blijft er daardoor maar weinig tijd over om van de mooie stadstuin te genieten.

Spekkie en Sproet fan?

Zoals ik aan het begin van dit artikel al verklapte hebben Spekkie en Sproet er een nieuwe fan bij! Wij kenden deze boeken nog niet, maar wat heeft Daan fanatiek gelezen! Ook al was het soms nog een beetje lastig, hij wilde blijven lezen over de avonturen van Spekkie en Sproet. Ik denk dat er binnenkort nog wel meer boeken van Spekkie en Sproet in huis komen…

Onze mening

Daan zijn mening over boek is ondertussen wel duidelijk denk ik! Zijn eigen woorden zijn: “Het is een super cool boek”! Daar heb ik niet zoveel aan toe te voegen. Afhankelijk van het leesniveau van je kindje kan het boek zelf gelezen worden. Lukt dat nog niet? Dan is het natuurlijk ook heerlijk om het boek lekker voor te lezen.

Ik vind het boek leuk geschreven de leuke tekeningen in het boek geven een beetje extra beleving voor de kinderen. Zeker als ze het zelf lezen is dit erg leuk. Voor kinderen in groep 3 met een gemiddeld niveau is het misschien nog een beetje te lastig om zelf te lezen, maar in de loop van groep 4 is het zeker een aanrader om te lezen!

Spekkie en Sproet hebben een nieuwe fan erbij!
Wat een leuk boek om te lezen, dat beloofd wat voor de andere boeken uit de serie!

“Spekkie en Sproet Dieven in de nacht” kopen

Titel: Spekkie en Sproet Dieven in de nacht | Auteur: Vivian den Hollander | Uitgeverij: Ploegsma | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 112 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Augustus 2022 | Leeftijd: vanaf 7 jaar

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.