Spel, spelen en speelgoed
Recensie

Spel, spelen en speelgoed

Spel, spelen en speelgoed” is een boekje dat je tips en ideeën geeft omtrent het spelen van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Hoe kan je je kindje het beste begeleiden tijdens het spelen, welk speelgoed past bij welke leeftijd en wat heeft je kindje nog meer nodig? Vragen die wellicht bij je opkomen als je kinderen hebt.

Spelen, hutten bouwen, sjouwen, knutselen, gamen, vervelen, speelgoed, speelmateriaal, klimmen, opruimen, jongens en meisjes, binnen en buiten!

Spel, spelen en speelgoed

Spel, spelen en speelgoed

Een boek dat helemaal gaat over spelen en spelletjes doen. Een heleboel informatie, tips en ideeën voor alle kinderen van 0-18 jaar. Spelen is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Niet alleen voor kinderen trouwens, maar voor alle mensen. Alle kinderen spelen op hun eigen manier, maar toch is er wereldwijd een herkenbare spelontwikkeling. Dit komt in dit boek terug. In het boek vind je per leeftijd ideeën voor speelgoed, maar je kan ook leven over de rol die je als opvoeder speelt bij het spelen.

Er is geen betere manier
om de aard van de ziel
van een samenleving vast te stellen,
dan aan de hand van de wijze
waarop de kinderen worden behandeld

Nelson Mandela

De schrijfstijl

Aan de hand van allemaal verschillende onderwerpen die met spelen te maken hebben, vertelt Loïs Eijgenraam over hoe je je kind kan begeleiden tijdens het spelen. Wat voor speelgoed is geschikt en hoe kan je een speelplek goed inrichten? Wat houdt spelen eigenlijk in en hoe zit het met de spelontwikkeling bij kinderen? Dit alles verschilt natuurlijk per leeftijd, dus de schrijfster heeft bij ieder onderwerp een verdeling in leeftijd gemaakt.

Voor wie?

“Spel, spelen en speelgoed” is een leuk en informatief boek voor iedereen die iets met kinderen te maken heeft. Voor ouders is het handig om te lezen hoe hun kindje nu eigenlijk speelt en wat hij daarvoor nodig zou hebben. Hoe kan je hem zelf in proces begeleiden? Daarnaast is het een fijn boek voor iedereen die met kinderen werkt. Er staan leuke ideeën in, waar je in je werk misschien iets aan hebt.

Mijn mening

“Spel, spelen en speelgoed” is een informatief boek, maar voelt tijdens het lezen niet altijd als zodanig aan. Er staan veel leuke tips en ideeën in voor het spelen. Daarnaast kan je echt per leeftijd kijken wat je kindje nodig zou hebben en hoe je hem zou kunnen begeleiden. Tijdens het lezen heb ik vooral gekeken naar wat Daan nu nodig heeft. De latere leeftijden heb ik eerst gelaten voor wat het was, dat komt ter zijner tijd wel. Aan het boekje heb je dus nog een lange tijd iets, een naslagwerk voor de hele jeugd zeg maar. Er staat een lijst in het boeken met in totaal honderd ervaringen die een kind gehad zou moeten hebben, verdeeld over twee leeftijdcategorieën. Erg leuk om te vinken dus 😉 .

Een informatief boek met tal van handige tips en leuke ideeën.

Specificaties

Spel, spelen en speelgoed

TitelSpel, spelen en speelgoed
AuteurLoïs Eijgenraam
Illustrator
UitgeverijChristofoor
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden96
UitgavePaperback
Verschijning2017
ISBN9789060388303
Aanbevolen leeftijd3-12 jaar

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.