Stinkhond in de sneeuw
Recensie

Stinkhond in de sneeuw!

Kenden jullie de boekenserie van Stinkhond al? Wij ontvingen het boek “Stinkhond in de sneeuw” en deze boekenserie is helemaal nieuw voor ons. Hoe zou het boek zijn? Daan is helemaal van het zelf lezen en dus duurde het even voordat het boek uit was, maar wat ben ik super trots op hem dat hij het zelf kon lezen! Natuurlijk met een beetje hulp, maar ik vond het zelf ook heel erg leuk om dit boek samen te lezen.

Samen lezen zorgt hier thuis echt voor hele fijne momenten samen. Daan leert steeds beter lezen en dus kunnen we nu steeds meer boeken samen lezen. Soms is het nog te moeilijk (Daan zit in groep 3, maar leest redelijk goed), maar dan lees ik gewoon even een stukje. We kregen dus het boek “Stinkhond in de sneeuw”, welke Daan bijna helemaal zelf heeft gelezen. Ja, dat duurt dan even, maar zoals ik al zei is het zo ontzettend leuk om samen te doen! In dit artikel ga ik je meer over dit boek vertellen.

Stinkhond in de sneeuw!

Stinkhond in de sneeuw is het nieuwste boek uit de boekenserie die helemaal om Stinkhond draait. Eerder verschenen in deze serie onder andere al de boeken “Stinkhond op de boerderij“, “Stinkhond gaat naar school“, “Stinkhond is verliefd” en nog meer leuke titels! 

Stinkhond is geen lief, schattig en schoon hondje. Nee, Stinkhond ruikt naar vis, zit onder de vlooien en zijn vacht is zeker niet netjes gekamd. Hij is best dom en eigenlijk ook best lelijk, ook als is dat natuurlijk niet zo lief om over iemand te zeggen. De boeken over Stinkhond gaan over vriendschap en avontuur, ze zijn grappig en zitten vol met woordgrapjes!

Alle boeken van “Stinkhond” bekijken.

Waar gaat het boek over?

Het is winter en rillend zitten Stinkhond en zijn vriend Plattekat in hun vuilnisbak. Samen peinzen ze, zoals altijd, over hun teleurstellende leven. Dan ziet Stinkhond een advertentie in Het Blafblad:

Gezocht: een sledehond om de vuilnisbakken van het skistation Shamponix weg te slepen. Gezelschapskat geen bezwaar.

Dat klinkt leuk! De twee vrienden hoeven dan ook niet lang na te denken, ze gaan op wintersport! Tijd voor een nieuw avontuur, waarin ze onderweg in de trein Anorak en zijn vader ontmoeten. Daarnaast zit er ook een groep vergeten honden die op kamp gaan in de trein naar Shamponix. Aangekomen in Shamponix worden ze in Hotel Stinkhol ontvangen door een hele zielige sneeuwman. Een groot avontuur dus weer, waarin we te weten komen of Stinkhond een grote held is!

Onze mening

Wat een ontzettend leuk geschreven boek met mooie illustraties! Stinkhond laat je zien dat één van de mooiste eigenschappen die je kan hebben is dat je als vrienden iets voor elkaar over moet hebben. Is dat geen mooie boodschap? Kinderen die al wat leesonderwijs hebben gehad (groep 4) kunnen prima met dit boek uit de voeten. Daan zit op het moment van lezen in groep 3 (rond de kerstvakantie), maar kan al aardig goed lezen. Hij kon dus al redelijk goed het boek lezen, al vond hij mijn hulp bij de moeilijke woorden ook wel heel erg fijn.

Daan vond het boek erg leuk, dat merkte ik vooral doordat hij steeds weer dit boek pakte. Al was het soms best pittig voor hem, hij heeft enorm gelachen om Stinkhond. We hebben geleerd over uitdrukkingen zoals “de clown uithangen” en we hebben gelezen over wat een sneeuwbaleffect is. Naast dat het boek grappig is, hebben we dus ook nog weer nieuwe dingen geleerd!

Een enorm leuk boek, wat zeker niet ons laatste boek in deze serie is!
En ook niet onbelangrijk, enorm gunstig geprijsd!

“Stinkhond in de sneeuw” kopen

Titel: Stinkhond in de sneeuw | Auteur: Colas Gutman | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 86 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Oktober 2022 | Leeftijd: vanaf 6 jaar

Ook leuk om te lezen van Stinkhond

Stinkhond terug in de tijd, zoals we wel van Stinkhond gewend zijn is het weer een supergrappig verhaal om voor te lezen of om zelf te lezen! In een doodlopend steegje staat een vuilnisbak. Vuilnisbak Om Terug Te Keren In De Tijd, staat erop. Plattekat denkt aan de tijd dat hij nog niet plat was. Daar wil hij naar terug! En Stinkhond gaat mee. Maar waren ze vroeger al vrienden? Meer lezen over Stinkhond terug in de tijd.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.