Super Sukkel en de Tijdtrompet
Recensie

Super Sukkel en de Tijdtrompet

In Super Sukkel en de Tijdtrompet maak je kennis met Max, de superheld! Max heeft een magisch potlood, waarmee hij zijn tekeningen tot leven kan brengen. Als superheld heeft hij alleen nog niet zoveel ervaring. Kleine boefjes kan hij wel aan, maar kan hij ook grote schurken verslaan? Lees in dit artikel meer over Super Sukkel…

Super Sukkel is een boek voor kinderen vanaf een jaar of acht en zeker een aanrader voor de fans van bijvoorbeeld de boeken van Dog Man en Het leven van een loser! Niet de minste titels toch? Het boek is geschreven door de bekroonde auteur en illustrator Jess Bradley en is helemaal in kleur.

Super Sukkel en de Tijdtrompet

Drie slechteriken zijn met een tijdtrompet vanuit de toekomst terug in de tijd gekomen. Ze zien het niet zitten dat Max die geweldige superheld wordt die hij wil worden! Max moet dus nog harder zijn best gaan doen om wel die superheld te worden die hij wil zijn. Samen met zijn beste vriendin Kato maakt hij een moeilijke tijdreis naar het tijdperk van de dinosaurussen en van de Romeinen. Gaat het hem uiteindelijk lukken om de slechteriken te verslaan?

Onze mening

De titel Super Sukkel sprak Daan direct aan, hij zei: “dit is vast een heel grappig boek”. Dat klopt, maar naast grappig is het ook spannend en doordat het boek helemaal in kleur is, kon Daan zich ook goed inleven. Na het lezen van het boek vroeg ik wat hij ervan vond. Dat antwoord was heel positief, mede doordat er niet alleen tekst in het boek staat, maar ook veel leuke illustraties.

Ik kan mij alleen maar aansluiten bij Daan zijn mening. Lezen moet leuk zijn en dat is met dit boek zeker gelukt. Wat ons betreft is het dus zeker een aanrader! Het leuke is dat er nog meer boeken van Super Sukkel zijn, die hebben wij nog niet gelezen, maar ze staan zeker op ons lijstje met leuke boeken.

Een super leuk boek voor de fans van Dog Man en Het leven van een loser!

Titel: Super Sukkel en de Tijdtrompet | Auteur: Jess Bradley | Uitgeverij: Deltas | Taal: Nederlands | Aantal bladzijden: 64 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Februari 2024 | Leeftijd: vanaf 8 jaar

Lees ook over de andere avonturen van Super Sukkel

Ondertussen zijn er al vier boeken van Super Sukkel! Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je ze allemaal op een rijtje.

Super Sukkel en het magische potlood

Max zou willen dat hij superkrachten had, zoals de helden uit zijn zelfgetekende stripverhalen. Maar in plaats daarvan zit hij vast in de echte wereld, waar iedereen zegt dat hij een loser is! Op een dag valt zijn potlood per ongeluk in giftig afval en ontdekt hij dat alles wat hij droedelt tot leven komt. Hij is niet langer een sukkel… Hij is Super Sukkel! Een nieuwe superheld is geboren! (Bron: achterflap boek)

 

Super Sukkel en de Droedel-Schurk

Max heeft een geweldig geheim: met zijn potlood kan hij tekeningen tot leven brengen! Zijn klasgenoten vinden hem een sukkel, maar dankzij zijn magische potlood is hij nu Super Sukkel! Wanneer Max een droedel-dubbelganger van zichzelf tekent om zijn huiswerk te maken, loopt het vreselijk mis. Zijn kopie neemt namelijk niet graag bevelen aan. Overleeft Max de strijd met zijn eigen slechte tweelingbroer? (Bron: achterflap boek)

 

Super Sukkel tegen dokter Gom-Kont

Max is misschien een beetje een nerd, maar dankzij zijn magische potlood, waarmee hij tekeningen tot leven kan brengen, is hij verre van een gewone sukkel. Hij is Super Sukkel! Kato, het coole nieuwe meisje op school, heeft Max overtuigd om een superheld te worden. Maar is hij opgewassen tegen dokter Gom-Kont, de gemene super wetenschapper die met zijn bolle achterwerk voorwerpen kan uitgommen. (Bron: achterflap boek)

 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.