Tingelingeling
Recensie

|| Recensie || Tingelingeling

“Tingelingeling geschreven door “Günther Jakobs” is een boekje over een eendje dat moet leren fietsen. Hij denkt dat hij dat helemaal niet kan, maar oefening baart kunst! Erg leuk en herkenbaar om te lezen voor kinderen die ook net leren fietsen.

Tingelingeling

Ik leer fietsen!

Sjaak zwaan en Eppie eend zijn dikke vrienden. Sjaak heeft wel zin om iets leuks te doen, dus Eppie springt in de auto. Maar ze gaan helemaal niet met de auto, Sjaak wil liever met de fiets! Dat vindt Eppie ook goed en springt in de fietskar… Je raadt het al, dat was ook niet helemaal de bedoeling! Eppie moet zelf leren fietsen en dat gaat met vallen en opstaan! Met de trappers lukt het helemaal niet, maar gelukkig heeft Sjaak een handige oplossing! Door deze oplossing leert Eppie straks veel makkelijker fietsen.

“Whèhèhèèh, ik wil niet leren fietsen! Brult Eppie Eend. Maark Sjaak Zwaan heeft een idee. Stapje voor stapje leert hij Eppie dat fietsen hartstikke makkelijk en leuk is. Al snel fietst Eppie bellend rond: Tingelingeling” (Bron: achterflap boek)

 

Voor wie?

“Tingelingeling” is een boek voor kleine kinderen, maar met name erg herkenbaar voor de kinderen die net leren fietsen. Ze leren dat je niet alles in één keer kunt en dat er trucjes zijn om het leren fietsen gemakkelijker te maken. Eppie kan ook niet in één keer fietsen en moet het eerst goed oefenen met Sjaak.

“Tingelingeling”, erg leuk en herkenbaar voor kinderen die net leren fietsen!

Onze mening

Tingelingeling, zo gaat het al een tijdje hier thuis! Daan durfde eerst ook niet te fietsen, maar stapte op een dag zo op de fiets en ging er vandoor. Toen we samen het boekje gingen lezen kon hij zelf ook net fietsen en hij moedigde Eppie dan ook aan! Zo lief om te zien al dat medeleven… Eppie kreeg ook nog gratis tips van Daan! Wij hebben veel plezier beleefd aan dit leuke prentenboek!

Specificaties

Tingeling
Bron: Bol.com

Titel: Tingelingeling
Auteur: Günther Jakobs
Illustrator: Günther Jakobs
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 32
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Juni 2019
ISBN: 9789051167351

Bestel de Hardcover (€ 14,95)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. ontvangen product(en) en affiliate link(s).


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.