Totale Waanzin - Woensdag het bos vol raadsels
Recensie

Totale Waanzin – Woensdag het bos vol raadsels

Totale waanzin 3; Woensdag Het bos vol raadsels is het derde deel in de serie van de week van Dex Kandoe! En totale waanzin, dat is het zeker! Het is een boek voor pure ontspanning en om lekker te lachen! Een aanrader voor de fans van bijvoorbeeld Dog Man en andere vrolijke graphic novels, want boek staat vol aparte teksten en heel veel humor. Daarmee is boek dan ook heel geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden.

Het boek begint met een lijst van dingen die je moet doen voordat je Totale Waanzin Woensdag het bos vol raadsels gaat lezen. Wat een enorme humor direct! Ik moest er direct om lachen en dat werd niet minder nadat ik de laatste instructies las voordat we aan het boek begonnen. Niet alleen ik vond het trouwens humor, ook Daan had de smaak direct te pakken.

Totale Waanzin – Woensdag het bos vol raadsels

Na Maandag; De geheime dievengrot en Dinsdag: De vloek van de blauwe puistjes is er nu het derde deel in de Totale Waanzin serie; Woensdag: Het bos vol raadsels. Dex Kandoe maakt weer allerlei dingen mee op woensdag, want voor Dex is het normaal dat er vreemde en mysterieuze dingen gebeuren op zijn school.

In dit derde deel van de serie Totale Waanzin, gaat Dex met zijn beste vriend op onderzoek uit in het bos naast de school. Uit het bos komen ineens rare geluiden en daar moet je natuurlijk meer van weten! Eenmaal bij het bos wacht ze alleen een grote teleurstelling, want het bos is tijdelijk afgesloten. Toch besluiten de twee jongens om op onderzoek uit te gaan in het bos! Ze zien verdachte sporen en ze horen geheimzinnig geritsel. Ze hebben zelfs het idee dat ze in de gaten worden gehouden, maar door wie of wat zou dat zijn?

Voor wie?

Totale Waanzin – Woensdag het bos vol raadsels is een boek voor lezers vanaf ongeveer zeven jaar. Het boek is tevens heel geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden. De schrijver kan door zijn enorme fantasie de aandacht van de lezer van begin tot eind goed vasthouden! Daarnaast maken de zwart-wit illustraties het boek een erg toegankelijk en grappig leesboek.

Onze mening

Daan en ik hebben het boek samen gelezen, dat is zo gezellig om te doen! Het boek is zoals de titel al doet vermoeden, totale waanzin, maar wel echt heel erg leuk om te lezen. Er zit enorm veel humor in het boek, je leest woorden die je nog helemaal niet kent en het verhaal is voorzien van zwart-wit illustraties. Het boek is wat ons betreft zeker een aanrader, ook voor kinderen die lezen niet zo leuk vinden of niet lang achter elkaar willen lezen!

Titel: Totale Waanzin – Woensdag het bos vol raadsels | Auteur: Ralph Lazar | Uitgeverij: Condor | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 208 | Uitgave: Hardcover| Verschijning: September 2023| Leeftijd: vanaf 7 jaar

Meer Totale Waanzin?

Naast Woensdag het bos vol raadsels zijn er nog twee boeken in deze serie! Ik schrijf serie, maar de boeken kunnen ook prima los gelezen worden! De ander boeken uit de serie hebben wij nog niet gelezen, maar als ze net zo leuk zijn als Woensdag het bos vol raadsels, dan komt dat zeker nog!

Maandag; De geheime dievengrot

Waarschuwing: dit boek is écht bizar. Fans van series als DOG MAN mogen dit niet missen!

Saaie dagen? Die bestaan niet in het leven van Dex Kandoe. Vandaag wordt hij al vóór zijn ontbijt aangevallen door een stel worstelschurken. En dan hebben we het nog niet eens over de tweestaartige Duivelkat! De rest van deze maandag wordt er niet normaler op. Dex gaat naar school, waar hij les krijgt over broccoli-taal en papieren vliegtuigjes. En hij ontdekt een geheimzinnige dievengrot…

Het eerste boek in een serie bomvol grappige tekeningen, losgeslagen humor en onvoorspelbare actie.

Dinsdag: De vloek van de blauwe puistjes

Het tweede, knettergekke deel in de Totale waanzin-serie!

Dex Kandoe en zijn klasgenoten doen mee met de finale van het Schoolkampioenschap Bekkentrekken. Spannend! Ze zijn al eeuwen aan het oefenen, want ze willen niets liever dan basisschool de Stompneus verslaan. Maar vlak voor de finale begint, krijgt bijna de hele klas ineens een heleboel blauwe puistjes. Lukt het Dex om te ontdekken wat er aan de hand is? En zal de klas op tijd van die puistjes af komen, of moeten Dex en de anderen zich terugtrekken uit het bekkentrekken…?

Een boek vol bizarre humor, lekker veel tekeningen en een enorme voorraad onzin!

Klik hier om meer recensies te lezen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.