Recensie Trein in de nacht
Recensie

Trein in de nacht

Trein in de nacht is één van de zes nieuwe titels uit de serie “Ik leer lezen met Zwijsen”. Wij zijn enorm fan van deze serie en lazen eerder al de boeken; “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en “Zar en de gouden druppel“. Van de nieuwe titels kregen wij het boek “Trein in de nacht” toegestuurd om te lezen. In dit artikel lees je meer over dit leuke boekje en vertel ik nog iets over deze super fijne serie boeken.

Later in dit artikel zal ik je nog iets meer vertellen over de serie “Ik leer lezen met Zwijsen”. Begin 2023 kwam de eerste serie boekjes uit, mocht je nieuwsgierig zijn, lees dan even dit artikel. De serie is een succes, eind 2023 werden er nog eens zes nieuwe titels aan de serie toegevoegd. Ook nieuwsgierig naar de zes nieuwe titels, je vindt ze allemaal in dit artikel.

Trein in de nacht

Trein in de nacht is een spannend verhaal over een treinreis in de nacht naar Spanje. Roel en zijn nicht Sam zijn met opa en oma mee naar Spanje. Ze gaan met de trein! Het wordt een spannende reis zo in de trein en in het donker. Zeker als de trein onderweg ook nog stil komt te staan! Waarom doen die meneer en mevrouw Sol zo geheimzinnig? Trein in de nacht is een boekje op AVI M4 niveau.

Opa en oma gaan met de slaaptrein naar Spanje.
Roel mag met hen mee.
En zijn nicht Sam ook.
Er stappen ook twee vreemde mensen in.
Het zijn meneer en mevrouw Sol.
In de nacht staat de trein opeens stil.
Wat vreemd!
Wat is er aan de hand?

Ik leer lezen met Zwijsen

Om kinderen te ondersteunen bij het goed leren lezen hebben uitgeverij Zwijsen en WPG Kindermedia de handen ineengeslagen. Met de kennis van de leesexpert zijn kinderboekenschrijvers gevraagd nieuwe, spannende, grappige en vooral leuke kinderboeken te schrijven. Zo worden plezier in lezen en goed technisch leren lezen gecombineerd. De boeken zijn geïllustreerd door de beste illustratoren uit Nederland en Vlaanderen. Voor alle kinderen is er een geschikt boek: voor de lettervreters waarbij de leesontwikkeling als een speer verloopt en voor de letterpuzzelaars voor wie het lezen net wat moeizamer verloopt. Ik leer lezen met Zwijsen is er dus voor iedereen!

Onze mening

Na het leven van de boeken; “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en “Zar en de gouden druppel” waren wij al fan van deze serie. Lezen moet vooral heel erg leuk zijn en ik vind dat deze nieuwe serie boeken daar zeker aan bijdraagt! De boeken sluiten aan de belevingswereld van de kinderen tegenwoordig. Onderwerpen zijn interessant voor kinderen, of juist heel herkenbaar en dat maakt het lezen zo leuk.

Trein in de nacht was een spannend avontuur! Eigenlijk konden we niet stoppen met lezen, want we wilden graag weten hoe het af zou lopen. Daan las vlot door het boekje heen (het ligt dan misschien ook net onder zijn leesniveau), maar dat maakte het ook wel heel erg leuk! Een goed te lezen en te begrijpen verhaal, dat ook nog eens spannend is! Zeker een aanrader om een keer te lezen.

Titel: Trein in de nacht | Auteur: Annemarie van den Brink | Illustraties: Claudia Verhelst | Serie: Ik leer lezen met Zwijsen | Uitgeverij: Uitgeverij Zwijsen | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 40 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: oktober 2023 | Leeftijd: vanaf  7 jaar


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.