Vrolijk Pasen!
Recensie

Vrolijk Pasen! 5 mooie paasverhalen in één bundel!

“Vrolijk Pasen!” is een bundel met vijf mooie paasverhalen. Allemaal geschreven door andere schrijvers met illustraties van verschillende personen. Echt een aanrader voor de jongere kinderen, mede dankzij de mooie illustraties! De verhalen zijn helaas niet meer los verkrijgbaar, maar dus wel in deze mooie verhalen bundel! Ook zo nieuwsgierig geworden?

Vrolijk Pasen!

Vijf prachtige verhalen voor de jongere kinderen om helemaal in de Paas sferen te komen!

In de verhalenbundel Vrolijk Pasen! Staan vijf prachtige verhalen over Pasen. De verhalen waren ooit los verkrijgbaar, maar nu niet meer. Daarom des te leuker dat ze nu gebundeld zijn in deze mooie verhalen bundel!

Haas Huppel en de paashaas

Nederlandse tekst door Sjoerd Kuyper en met tekeningen van Marcus Pfister

Een klein sneeuwhaasje, Haas Huppel, wil later heel graag Paashaas worden. Maar Paashaas wordt je natuurlijk niet zomaar! Het is dus tijd om een beetje indruk te maken op de echte Paashaas. Samen met zijn vriendje Snelle Loper doet Haas Huppel daar goed zijn best voor.

Het paaskuiken

Nederlandse tekst door Sander Hendriks en met tekeningen van Alexandra Junge

Een klein kuikentje blijft in zijn ei zitten tot Pasen, hij wil namelijk een paaskuiken worden! Maar wanneer is het eigenlijk Pasen? Moeder kip gaat op zoek naar het antwoord en komt bij een wijze uil uit. De wijze uil kan precies uitleggen hoe je uitrekent wanneer het Pasen is. Het kleine kuikentje telt ondertussen de dagen, wanneer mag hij eindelijk uit zijn eitje komen?

Het slimme paaseierenplan

Nederlandse tekst door Joukje Akveld en met tekeningen van Pirkko Vainio

Oma heeft eieren verstopt voor de kleinkinderen. Maar niet alleen de kleinkinderen zijn dol op de eieren! Sjimmie de eekhoorn ziet namelijk dat Max, een kauw, eieren uit oma haar tuin steelt en ze in zijn nest legt. Kan Sjimmie Max overhalen om de eieren op tijd terug te leggen, zodat de kleinkinderen toch nog eieren vinden?

Eieren voor de koning

Nederlandse tekst door Ineke Ris en met tekeningen van Iskender Gider

Een zwarte kip is anders dan alle andere kippen en dat maakt haar verdrietig. Ze heeft natuurlijk al een andere kleur, maar ze legt ook nog eens eieren in hele gekke vormen. De hoofd kip heeft daarom besloten om haar naar een ander hok te sturen. Maar dan ontdekt de paashaas haar! Hij neemt haar eieren mee en laat ze aan de koning zien. De koning wil natuurlijk graag weten wie deze geweldige eieren gelegd heeft!

Goed gedaan, kippiekip!

Nederlandse tekst door Ineke Ris en met tekeningen van Sarah Emmanuelle Burg

De paashaas is op zoek naar eieren en Kippiekip besluit om te gaan helpen. Ze gaat op zoek naar een dier dat eieren kan leggen. Als ze bij het kippenhok komt dat weet ze het, kippen natuurlijk! Kan Kippiekip zelf ook al eieren leggen of is ze nog te klein?

“Vrolijk Pasen!”, de bundel met Paasverhalen die alle kinderen willen lezen!

Onze mening

Wat een super leuke bundel is dit! Zeker in aanloop naar de Paasdagen is het leuk om dit boek samen met je kind(eren) te lezen. Persoonlijk denk ik dat het boek het ook goed doet op de kinderopvang, peuterspeelzaal en in de kleuterklas! Daan is in ieder geval super enthousiast over het boek. Zo leuk om te zien hoe hij zichzelf al ontwikkeld! Hij was boos op de vogel die de eieren stal en op de hoofd kip omdat hij de zwarte kip weg stuurde… Zo aandoenlijk! Een super leuke bundel met vijf prachtige paasverhalen! De illustraties brengen de verhalen tot leven, zeker een aanrader!

Specificaties

Vrolijk Pasen!

Titel: Vrolijk Pasen!
Auteur: Diverse
Illustrator: Diverse
Uitgeverij: de Vier Windstreken
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 144
Uitgave: Hardcover
Verschijning: februari 2012
ISBN: 9789051162332
Leeftijd: 3-6 jaar

|| Meer informatie en bestel; Vrolijk Pasen!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.