Waar is de kleine brandweerauto
Recensie

Waar is de kleine brandweerauto

Waar is de kleine brandweerauto? Een super leuk zoekboek voor kinderen van vier tot zes jaar. De taalontwikkeling zit hem niet alleen in voorlezen, ook spelenderwijs kan je met taal bezig zijn. Een zoekboek is hier heel geschikt voor, naast de taalontwikkeling kan je ook samen kleuren leren of met een stukje rekenvaardigheid bezig zijn.

“Taaatuuu, met loeiende sirenes schiet de brandweer te hulp!
Kan jij de kleine brandweerauto vinden?”

Waar is de kleine brandweerauto?

Het verhaal

Wat doet de brandweer eigenlijk allemaal? In dit zoekboek lees en zie je vooral een heleboel dingen die de brandweer oplost. Ze draaien hun hand niet om voor een brandje, een ongeluk of bijvoorbeeld een omgevallen boom.

Het concept

Een zoekboek, gemaakt van dik karton, zodat ook de kleine kinderen rustig alleen het boek kunnen lezen. Niet alleen lezen, maar vooral heel veel kijken. Wat doet de brandweer allemaal? Overal is wel iets te zien op de pagina’s. Daarnaast is op elke dubbele pagina een kleine brandweerauto verstopt, kan jij ze allemaal vinden?

Voor wie?

“Waar is de kleine brandweerauto” is een boek voor kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar. Al moet ik zeggen dat ik het ook geschikt vind voor jongere kinderen. Jongere kinderen kunnen het verhaal misschien nog niet lezen, maar ze kunnen wel goed alle plaatjes in het boek benoemen, wat goed is voor de woordenschat.

Mijn mening

Ik ben echt super enthousiast over dit boekje, ik niet alleen trouwens, ook Daan is er helemaal weg van! Het is een kartonnen boekje, waardoor hij hem ook alleen mag lezen. Hij kan namelijk geen pagina’s kapot of eruit scheuren. Daan zijn opa werkt bij de brandweer en hij is er dan ook helemaal door gefascineerd. Hij zit heer rustig alle pagina’s te bestuderen en probeert alle te benoemen wat hij ziet. Het zoeken van de kleine brandweerauto is nog wel een uitdaging, maar met een beetje hulp lukt dat prima. Wij zijn super blij met dit boekje en vinden het zeker een aanrader. Het is een leuk zoekboek dat uitdaagt tot actie. 

Een leuk interacties boekje waarin je (samen met je) kind kan lezen en vooral zien wat de brandweer allemaal doet.Specificaties

de kleine brandweerauto

TitelWaar is de kleine brandweerauto
AuteurJoachim Krause
IllustratorJoachim Krause
UitgeverijUitgeverij Holland
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden14
UitgaveKartonboek
Verschijning2017
ISBN9789025113803
Aanbevolen leeftijd4-6 jaar

Ander boekjes uit de serie

Wist je dat er nog meer zoekboeken in deze serie zijn? Namelijk;


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.