Waarom je meestal gek bent op
Recensie

|| Recensie || Waarom je meestal gek bent op

“Waarom je meestal gek bent op” geschreven door Esther Walraven, is een boek vol met weetjes over vriendschap, familie en liefde. Het past helemaal bij de kinderboekenweek van 2018, die als thema vriendschap heeft.ย 

Waarom je meestal gek bent op

Weet jij alles over familie, vriendschappen en de liefde?

Het boek

Waarom je meestal gek bent op achterkant
Bron afbeelding; Bol.com

Waarom is je huisdier soms je beste vriend, waarom hoort je familie bij jou en waarom is knuffelen zo fijn? Deze vragen en nog een heleboel meer worden in dit boek, verdeeld over acht hoofdstukken beantwoord. Op elke dubbele pagina vind je bij de vraag een heleboel informatie, wetenschappelijke feitjes en natuurlijk de nodige humor. Aan de hand van verschillende (invul)opdrachten, testjes en wist je dat vragen, krijg je inzicht in jezelf en in anderen. Het is geen diepgaand boek wat betreft informatie, maar geeft wel veel basis informatie. De mooie vormgeving en vele kleuren maken het een vrolijk boek, waarvan de structuur duidelijk is.

“Waarom is het fijn om vrienden te hebben? Waarom lijk je op je familieleden? Hoe komt het dat je zo vaak ruzie hebt met je broer of zus terwijl die tegelijk je beste vriend(in) is? Weet jij hoe het voelt om verliefd te zijn? En eh… Hoe gaat dat eigenlijk, seks? In dit boek vind je wel vijftig van dit soort vragen, en natuurlijk krijg je ook de interessante, grappige en verrassende antwoorden daarop. Je leest bijvoorbeeld waarom je je bij sommige mensen prettiger voelt dan bij andere en hoe het komt dat je best wel op je ouders lijkt. Maar je leert ook waarom je lichaam verandert als je in de puberteit komt en waarom liefdesverdriet zoยดn pijn doet. Zo kom je van alles te weten over vriendschap, familie, liefde en voortplanting.”
(Bron:ย  achterflap boek)

Voor wie?

“Waarom je meestal gek bent op” is een boek voor kinderen vanaf een jaar of acht. Er staan een heleboel leuke tips en weetjes in over vriendschappen, familie, maar bijvoorbeeld ook over de voortplanting.

“Waarom je meestal gek bent op” is (conclusie)

Onze mening

Een super leuk boek, dat helemaal in het thema van de kinderboekenweek in 2018 past. Nu is Daan nog een beetje te jong voor dit boek, dus heb ik mijn neefje weer gevraagd om met mij het boek te bekijken en te lezen. Hij is acht jaar oud, dus ik was heel benieuwd. We vinden het allebei een leuk boek, omdat we graag alles willen weten. In het boek stonden dingen die ik nog niet wist en voor mijn neefje was er heel veel nieuw. Het was echt leuk om ons even samen in vriendschappen te verdiepen, het gedeelte over seksualiteit heb ik voor zijn moeder bewaard ๐Ÿ˜‰ .ย Mijn conclusie is dat het echt een super leuk boek is voor kinderen die alles willen weten over vriendschappen, familie en meer.

Specificaties

Waarom je meestal gek bent op
Bron afbeelding: Bol.com

Titel:ย Waarom je meestal gek bent op
Auteur: Esther Walraven
Uitgeverij: van Goor
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 112
Uitgave: Hardcover & E-book
Verschijning: September 2018
ISBN:ย 9789000362370
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Leestijd: 3 uur

Bestel de Hardcover (โ‚ฌ 15,99)
Bestel het E-book (โ‚ฌ 9,99)

Via bovenstaande links is ook een inkijkexemplaar beschikbaar

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, Prenatal,ย PSikhouvanjouย en de Bijenkorf.

In deze serie zijn ook verkrijgbaar;


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.