Recensie

|| Recensie || Wat een beestenbende!

“Wat een beestenbende!” geschreven door Rocio Bonilla & Susanna Isern is een prentenboek over Pien. Pien zegt op alles nee, net als heel veel peuters. Haar kamer veranderd in een beestenbende, maar niet alleen haar kamer!

Wat een beestenbende!

Nee dat wil ik dat, nee dat hoef ik niet mama. Pien blijft maar nee zeggen, haar kamer wordt één grote beestenbende. En dan…

Het boek

Wat een beestenbende gaat over Pien. Op een dag vindt Pien het allemaal wel goed en begint met op alles nee te zeggen. Ze wil geen tandenpoetsen, haar haren niet kammen, niet in bad en haar kamer niet opruimen. Haar moeder zegt dat het één grote beestenbende wordt. Dan ligt er opeens een grote snurkende leeuw op Pien haar kamer, een nijlpaard zit in bad en een krokodil ligt op de wasmachine. In alle kamers van het huis zijn dieren! Pien rent weg en ontdekt dat ze midden in de jungle staat, waar ze opeens allemaal spullen vindt van zichzelf. Ze besluit ze allemaal netjes in de kist te stoppen en valt dan al snel in slaap. Als ze ‘s morgens wakker wordt…

Het begint allemaal op de dag dat Pien tegen alles “nee” besluit te zeggen. Dat vindt ze hartstikke leuk, want ze kan lekker doen wat ze zelf wil. Totdat haar hele huis veranderd in een ECHTE jungle! Met wilde dieren, bomen en slingerplanten… En die dieren doen ook allemaal precies waar ze zelf zin in hebben. 

WAT EEN BEESTENBENDE!

Voor wie?

“Wat een beestenbende” is leuk prentenboek. Het is er leuk om het boekje voor te lezen aan de kleinste kinderen. Vooral peuters zullen zich in het verhaal kennen! Voor de wat oudere kinderen is het ook erg leuk, want ze kunnen het boekje zelf gaan lezen. Houdt je kind niet van opruimen? Lees dan zeker samen dit boekje, wie weet inspireert het je kind om ook zijn beestenbende op te ruimen 😉 .

Een prentenboekje over overal nee op zeggen en niet opruimen. Erg leuk om samen met je kindje te lezen! 

Onze mening

Samen met Daan heb ik het boekje gelezen. Daan is op dit moment ook erg van het nee zeggen, al houdt hij gelukkig wel van opruimen! Hij vond de dieren super grappig en heeft er echt om moeten lachen. Hij wilde ook wel allemaal dieren in zijn huis! Ik hoop niet dat dit boekje hem op het idee heeft gebracht om niet op te ruimen 😉 Mijn conclusie is dan ook dat het echt een aanrader is. Lekker samen lezen over herkenbare dingen en lachen om alle dieren!

Specificaties

Wat een beestenbende!

Titel: Wat een beestenbende!
Auteur: Rocio Bonilla & Susanna Isern
Uitgeverij: de Vier Windstreken
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 40
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Juni 2018

Als je hierboven op het boekje klinkt, dan wordt je door doorgestuurd naar Bol.com. Natuurlijk zijn er online en offline winkels die ook dit leuke boek verkopen. Denk bijvoorbeeld aan: Bruna.

 

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje![AdSense-A]

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.