Wij eten hier geen klasgenootjes(1)
Recensie

Wij eten hier geen klasgenootjes

Wij eten hier geen klasgenootjes” geschreven door “Ryan T. Higgins” is een boek over een kleine dinosaurus (Tirza) die voor het eerst naar school gaat. Ze is erg benieuwd naar haar klasgenootjes en wilde graag vriendjes met ze worden! Maar dat valt nog niet mee… Ze smaken allemaal zo lekker!

Wij eten hier geen klasgenootjes

Vriendjes maken doe je door vriendelijk te zijn, niet door ze op te eten.

Wij eten hier geen klasgenootjes
Bron: Bol.com

Tirza, de kleine dinosaurus gaat voor het eerst naar school! Ze vindt het allemaal maar spannend en dat is natuurlijk logisch! Ze hoopt dat ze veel vriendjes op school kan maken, maar dan ziet ze haar klasgenootjes. Het zijn kinderen en kinderen vindt ze heerlijk… Ze eet ze dan ook allemaal op en dat vinden ze natuurlijk niet leuk. Het lukt de eerste dag dan ook niet om vriendjes te maken. Gelukkig is daar de goudvis nog, zou die haar vriendje willen worden? De goudvis heeft hele andere plannen met Tirza, waardoor het Tirza wel lukt om veel vriendjes te maken in de klas.

“Dinosaurusje Tirza Rex gaat voor het eerst naar school. Ze is benieuwd wie haar klasgenootjes zijn en ze wil heel graag vriendjes maken. Maar dat valt niet mee als ze zo lekker smaken!” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Wij eten hier geen klasgenootjes” is een boek voor kinderen tussen de vier en zes jaar. Voor de eerste keer naar school gaan is natuurlijk super spannend! Tirza is ook nog eens anders… Anders zijn is niet erg, je moet je alleen wel een klein beetje aanpassen als je vriendjes wilt maken!

“Wij eten hier geen klasgenootjes”, een grappig boek over de eerste schooldag.

Onze mening

Daan en ik hebben samen het boek gelezen. We kregen hem net voor zijn eerst schooldag! Hij had wel zin in school, maar was ook wel heel erg zenuwachtig. We hebben ons slap gelachen om Tirza, want je eet je klasgenootjes toch niet op! Het haalde voor dat moment de druk even van de ketel, maar het bleef natuurlijk spannend! Leuk om op een grappige manier over de eerste schooldag te lezen!

Specificaties

Wij eten hier geen klasgenootjes
Bron: Bol.com

Titel: Wij eten hier geen klasgenootjes
Auteur: Ryan T. Higgins
Uitgeverij: Gottmer
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 48
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Augustus 2019
ISBN: 9789025771249
Leeftijd: 4-6 jaar


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Bol.com


ย 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.