Wolfsangel
Recensie

|| Recensie || Wolfsangel

“Wolfsangel” geschreven door “Aslak Nore” is een boek dat gebaseerd is op een oorlogsgeschiedenis. Het is een spannende thriller over een Noorse soldaat die gewond het veld verlaat. Hij raakt hierbij steeds minder overtuigd van het Nazisme en besluit om zich bij het verzet aan te sluiten. De Duitsers zijn echter ook niet gek en maken jacht op hem… Weet hij te ontkomen?

Wolfsangel

Spannende thriller, gebaseerd op waargebeurde oorlogsgeschiedenis!

Wolfsangel
Bron: Bol.com

Wolfsangel gaat over Storm. Hij is een veteraan die tegen de Nazi’s heeft gevochten, maar niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. Hij is gedesillusioneerd over het fascisme en besluit om zich aan te sluiten bij het verzet als hij terug is in Oslo. Hij heeft in een ziekenhuis namelijk gehoord dat er een superwapen is en wil de geallieerde hier graag meer over vertellen. Hij schrijft zich in als student in Berlijn en probeert zo te infiltreren in het geheime programma.

De Duitsers zijn alleen ook niet gek en zetten agent Sorge in om jacht op Storm te maken. Sorge is niet alleen, hij heeft hulp van een beeldschone agente Rebecka. Lukt het Storm om uit handen van Sorge te blijven, of is Sorge hem toch te slim af?

“Gedesillusioneerd keert soldaat Henry Storm terug van het Oostfront waar hij voor de nazi’s heeft gevochten. Hij probeert zich aan te sluiten bij het verzet, maar wordt daar met argwaan ontvangen. Daarom gaat hij als spion voor de geallieerden terug naar Duitsland om te achterhalen of een geheime raketbasis waarover hij geruchten heeft opgevangen, echt bestaat. Daar zou zich een superwapen bevinden waarmee de nazi’s het tij hopen te keren… Storms grote rivaal Werner Sorge, hoofd van het Sonderkommando Wolfsangel van de SS, jaagt op M16-spion ‘De Griffioen’ en diens infiltranten in het Duitse wapenprogramma. Daarbij zet hij zijn eigen geheime wapen in: een beeldschone Poolse die gerekruteerd is als Duitse agent. Lukt het Storm zijn buitgemaakte kennis het Derde Rijk uit te smokkelen, of slaagt Sorge erin hem te vangen? (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

“Wolfsangel” is een boek voor iedereen die houdt van boeken over de oorlog. Ben je hier geen fan van? Laat het boek dan ook vooral links liggen.

Nore weet een gedetaillerde beschrijving van het leven in het Derde Rijk te geven met tevens een kijkje in het spionagespel dat tijdens de Tweede Wereldoorlog regelmatig gespeeld werd. Daarnaast weet hij de karakters een menselijke gezicht mee te geven, wat heel prettig is tijdens het lezen van een spannend boek.

“Wolfsangel”, tot het einde blijf je in spanning, gaat Storm het redden en voor wie werkt hij nu eigenlijk?

Mijn mening over Wolfsangel

Persoonlijk ben ik wel een fan van oorlogsboeken. Waardoor dat komt weet ik niet, maar van jongs af aan is dit al iets wat ik graag lees. Wolfsangel vond ik een heel mooi boek, met name omdat de spanning echt te voelen was! Het is knap als je een boek op deze manier kan schrijven, want je voelt vaak met de personages mee. Ik vond het moeilijk om het boek af en toe even weg te leggen, maar dat was wel nodig. Het is namelijk geen boek om te lezen met een kind om je heen. Een mooi en spannend boek om te lezen!

Specificaties

Wolfsangel
Bron: Bol.com

Titel: Wolfsangel
Auteur: Aslak Nore
Uitgeverij: HarperCollins
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 416
Uitgave: Paperback & E-book
Verschijning: April 2019
ISBN: 9789402702675

Bestel de Paperback (€ 19,99)
Bestel het E-book (€ 13,99)
Via de bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De meeste boeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna en de Bijenkorf.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een ontvangen product en affiliate link(s).


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.