Word jij de eerste mens op Mars?
Recensie

Word jij de eerste mens op Mars?

“Word jij de eerste mens op Mars?” Het boek dat je wilt hebben als je alles wilt weten over het klimaat, vervoer, de ruimtevaart, computers, robotica en nog veel meer! Je krijgt uitleg over zeven verschillende thema’s, gevolgd door leuke quizzen. Alle thema’s worden ondersteund door gedetailleerde tekeningen.

Heb jij ook allemaal vragen over de toekomst? Vragen als;

 • Rijd jij later rond in een zelfrijdende auto?
 • Kan artificiële intelligentie jou verslaan bij een spelletje?
 • Staat er straks een robot voor de klas?
 • Komt je ontbijt in de toekomst uit de 3D-printer?
 • Maak jij ooit een ruimtereis met je vrienden?

Ja? Dan is dit boeker zeker een boek dat je wilt lezen! Over al deze onderwerpen ga je lezen in “Wordt jij de eerste mens op Mars?”.

Word jij de eerste mens op Mars?

Met een positieve blik op de toekomst word je in dit boek meegenomen op een reis langs de technologie van de toekomst. Je krijgt een duidelijke uitleg over welke nieuwe technologieën klaarstaan, hoe ze werken en hoe ze ons leven gaan beïnvloeden. Sommige uitvindingen gebruiken we nu al, maar andere zijn nog echt een droom.

Verschillende thema’s

In het boek vind je 7 thema’s;

 1. Klimaat
 2. Ruimtevaart
 3. Artificiële Intelligentie
 4. Vervoer
 5. Geneeskunde
 6. Robots
 7. Leven en eten

Bij ieder thema vind je een blok met “wist je dat” en “weetjes”. Op deze manier worden er leuke voorbeelden gegeven over het thema’s waar je op dat moment aan het lezen bent. Na ieder thema volgt er ook nog een leuke quiz met meerkeuzevragen, kan jij ze beantwoorden? Als je twijfelt over je antwoord, geen probleem, want achterin het boek vind je alle antwoorden.

Voor wie?

“Word jij de eerste mens op mars?” is een boek dat perfect is voor nieuwsgierige kinderen vanaf een jaar of negen. Wil jij ook altijd meer weten over allerlei dingen? Dan past dit boek zeker bij jou! Daarnaast is het boek natuurlijk leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die besproken worden.

Onze mening

Zelf vind ik de toekomst wel een fascinerend iets. Nu heb ik dat ook met geschiedenis, het is denk ik meer dat ik leuk vind om te lezen over vroeger, nu en de toekomst. Iedere tijd heeft zo zijn eigen kenmerken en ik vind het leuk om daarover te lezen. De toekomst is natuurlijk heel ongrijpbaar, want je kunt heel veel bedenken, maar of het allemaal uit gaat komen?

Ik vond het erg leuk om over deze zeven verschillende thema’s te lezen en volgens mij heb ik Daan in mijn enthousiasme meegetrokken. Het lukt hem nog niet om zelf het boek begrijpend te lezen, maar het is natuurlijk ook erg leuk om het samen te lezen en om het ook samen over deze thema’s te hebben! Bijzonder hoe anders een kinderbrein denkt dan dat van een volwassene.

Wij zijn enthousiast! Dit zeker een heel leuk boek als je op een positieve manier naar de toekomst wilt kijken!

Titel: Word jij de eerste mens op Mars? | Auteur: Stijn Ilsen en Fran Vanseveren | Illustrator: Yannick Pelegrin | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 160 | Uitgave: Hardcover| Verschijning: Oktober 2023| Leeftijd: vanaf 9 jaar

Klik hier om meer recensies te lezen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.