Young Scientist Vakantieboek 2024
Recensie

Young Scientist Vakantieboek – 2024

Wij ontvingen het Young Scientist Vakantieboek van dit jaar en die valt in hele goede aarde bij Daan! Hij is op een leeftijd dat hij de dingen in het vakantieboek echt begrijpt en daarbij past het ook helemaal bij zijn interesses! Hij kende Young Scientist al, omdat wij al meerdere vakantieboeken van Young Scientist mochten ontvangen. Ook toen vond hij het al interessant, maar dit jaar kan hij bijna alles zelf en dat is super cool! Aldus Daan zelf… In dit artikel meer over dit leuke vakantieboek.

Als je bijna negen bent, dan is alles cool en kan je alles zelf! Althans, dat is de ervaring die ik hier thuis heb. Daan vond dus al de Young Scientist vakantieboeken van eerdere jaren en vond ze fantastisch. Dat had ik wel verwacht, want het past helemaal bij alles wat hij interessant vindt! Toen dit boek op de mat viel was hij dus ook helemaal blij, nieuwe dingen om te ontdekken!

Young Scientist Vakantieboek

Dit vakantieboek gaat over eilanden in allerlei vormen en maten! Wat ontzettend leuk om zo nieuwe dingen over eilanden te ontdekken. Daan is dol op alles wat met wetenschap, natuur en bouwen te maken heeft. Met dit vakantieboek kan hij dus wel even uit de voeten! Tijd om nieuwe dingen te ontdekken, te lezen over bijzondere eilanden en natuurlijk tijd om even lekker te puzzelen.

Wie heeft de beelden op Paaseiland gemaakt? Waar vind je reuzenschildpadden en dwergolifanten? Wie lagen er voor Pampus? En welke eilanden dreigen kopje onder te gaan? De negende editie van het succesvolle vakantieboek van Young Scientist heeft als thema eilanden. Je leest op welk eiland je de grootste vulkaan ter wereld vindt, hoe je kunt overleven op een onbewoond eiland en hoe je een nepeiland maakt. Dit zomerse doeboek voor kinderen van 8 tot 12 jaar staat vol interessante feitjes, uitdagende puzzels en vermakelijke proefjes.

Onze mening

Vakantie is vakantie volgens Daan, dan hoef je niet te lezen! Nu ben ik natuurlijk niet helemaal gek en heb ik vakantieboeken, doeboeken en leesboeken die hem interesseren voor hem. Zonder dat hij het door heeft leest hij dus een heleboel, maar omdat het allemaal dingen zijn die hij interessant vindt, heeft hij dat helemaal niet door.

Het vakantieboek hebben we natuurlijk nog niet helemaal uitgewerkt, hij gaat lekker mee op vakantie! Wel hebben we hem helemaal bestudeerd en ook best al heel veel gelezen over eilanden. Super interessante weetjes, die zelfs ik allemaal nog niet wist. Ik moet bekennen dat ik ook dol ben op dit soort vakantieboeken! Wat dat betreft heeft Daan zijn interesses niet van een vreemde.

De puzzels en experimenten hebben we nog niet gedaan, die zijn leuk om straks in de vakantie te gaan doen!

“Young Scientist Vakantieboek”, tijd om alles over eilanden te ontdekken!

Titel: Young Scientist Vakantieboek | Auteur: de makers van NewScientist | Uitgeverij: VeenMedia | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 96 | Uitgave: Paperback | Verschijning: Mei 2024 | Leeftijd: vanaf 8 jaar


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.